USB Vantilatör Yapımı
-
şincik şu aşşaa daki linkten izledim güzel hoş ama ben bu usb den kaç volt eliktirik alırım ? ona göre motor ayarlıycam onunla ilgili bişi yazmamışlar bide
ters bişeyda usb portmu bozulur yoksa anakartmı :-| yoksa komple pc mi :/
ona göre yapcam da. eski bozuk farelerin kablosunu sökcem :D sonra evin hertarafı cd zaten :) o yuvarlak karton içinde Wc kağıdının kartunu kullancam :D
herşey tamam ama işte dediğim gibi şu usb dalgası tırstırıyo :/
elimde bi fan var eski kasadan söktüğüm, compac silientcool yazıyo altındada ;
Dv brushless fan motor
12V DC 0.50A
yazıyor. usbden gelen elektrik çalıştırır mı bunu ?
buda videosu
http://filimk.com/video/Sicak-yaz-gunlerinde-evde-kendinize-USB-vantilator-yapin-Hem-de-CDden/
-
http://www.teknokampus.com/haberler/155/USB+li+Vantilator+yapalim.html
şuda farklı bi model buzlu filan
-
ikincisi daha çok hoşuma gitti. yazın buz sürekli bulunur bizde. biraz daha büyük bir şekilde yaparım. evde iki boş kasa varda onların fanları küçük. eski işyerinden büyük boyutlu bi fan alırım büyük de bir kavanoz. da o mevzsimde buzu nası koriyacan hemen erir 10 dakikada. ama belki o fan'ın yardımıyla erimeyi de geciktiriyor olabilir bilmiyorum. kafam karıştı amk :D
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------ikincisi daha çok hoşuma gitti. yazın buz sürekli bulunur bizde. biraz daha büyük bir şekilde yaparım. evde iki boş kasa varda onların fanları küçük. eski işyerinden büyük boyutlu bi fan alırım büyük de bir kavanoz. da o mevzsimde buzu nası koriyacan hemen erir 10 dakikada. ama belki o fan'ın yardımıyla erimeyi de geciktiriyor olabilir bilmiyorum. kafam karıştı amk :D
-----------------------------real hoca erise bile su soğuk olacaktır dolayısıyla yine soğuk soğuk gider bi süre daha
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------ikincisi daha çok hoşuma gitti. yazın buz sürekli bulunur bizde. biraz daha büyük bir şekilde yaparım. evde iki boş kasa varda onların fanları küçük. eski işyerinden büyük boyutlu bi fan alırım büyük de bir kavanoz. da o mevzsimde buzu nası koriyacan hemen erir 10 dakikada. ama belki o fan'ın yardımıyla erimeyi de geciktiriyor olabilir bilmiyorum. kafam karıştı amk :D
-----------------------------o buz eriyene kadar kullanırsın, sonra eiriyincede tekrar dolaba atarsın :D geri dönüşümlü olur işte:D
-
lan şuna bakın adamlar ne yapmış :D
USB bağlantısı bilgisayarla cihazlar arasında veri aktarımı yapmak için tasarlandı. Ama günümüzde USB bağlantısını kullanıp da veri aktarmayan bir sürü cihaz var. Çünkü USB bağlantısı aynı zamanda 5 Volt çıkışı olan bir güç bağlantısı görevi de görüyor. Bu çıkışın verebileceği en yüksek akım genelde 500 mA yani 0.5 A. Sonuçta bağlanan cihazlar 2.5 Watt'tan fazla akım çekmemeli. USB fener, vantilatör, pil şarj aleti gibi ürünler için bu güç rahatlıkla yetiyor. Ama bu görmüş olduğunuz USB mini elektrikli süpürge için durum biraz daha farklı. Cihazın merkezinde bir motor var ve oluşan hava akımı sayesinde vakum etkisi yaparak tozları içine çekiyor. 20$'lık cihazı deneyenler "ses var hareket yok" yorumunu yapıyor. USB'den gelen güç vakum etkisi için yeterli olsa da tozların büyük kısmını zar zor emebiliyormuş. Bizden söylemesi...
muıhahaha :D süper bişey :D
bide bu haberde şu yazıyo 5 volt elektrik çıkışı ama aynı zamanda 0.5A
5 volt = 0.5A mı
eğer öyleyse
12 volt = 0.50A mı :|
-
çağatay sen git boşver vantilatör yapımını falan olm..
git sözlü olan kızla ilgilen muhuahah:F:F
ama yaparsan tarifi banada at :)
veya resimli anlatım yap yazın lazım olur beybi.. :F -
Nurky bunu yazdı:
-----------------------------
çağatay sen git boşver vantilatör yapımını falan olm..
git sözlü olan kızla ilgilen muhuahah:F:F
ama yaparsan tarifi banada at :)
veya resimli anlatım yap yazın lazım olur beybi.. :F
-----------------------------senin taa ....
allah belanı versin nurcan :|
sen :N alırsn tarifi :N
-
ahaha yaptım çalışıyor :D
her ne kadar nurky ölmemi beklesede ölmedim :D yıkılmadım ayaktayım :D
şimdi şu yazıcı kabloları varya ( nurkye girsin :D ) , onu kesiyosuuz, içinden bi sihay bi kırmızı 2 de farklı renkte kablo çıkıyo. o siyahla kırmızıyı kullanıyosunuz.
sonra onları motora bağlayıp serinliğin tadına varıyorsunuz :D ilerleyen bölümlerde usb den lamba usb den kahve makinası gibi deneylerimizde olacaktır ilk deney başarılı :D
ben bi tekzene gidem alet edevat alam :D
-
bende hoparlör yapacam. bi dönem mardine hele.
-
edit ak geberme tamam :)