Usbden Xp Kurmak..
-
Elimde 1 GB flash disk var. Xp dosyaları bilgisayarımda şu an. Bilgisayara xp kurmak istiyorum. Flash diskten nası boot edicem. İnternette araştırdım baya ama sağlıklı bi sonuç alamadım.
-
öncelikle sanırım her usbden olmuyordu emin degilim ve eger anakartının da biostan flashdiskten başlatılıcak şekilde ayarlanması gerekiyor
-
Tamam anakartta, biosta bi problem yok. Şimdi ben usbye xp dosyalarını kopyalarsam usbden başlatılcak şekilde biosu ayarlarsam boot ederim yani ?
-
öyle uğraşma abi internette çok güzel hazır usbine koymak için paketler var torrentlerde veya warez sitelerinde.
"
Windows XP Live: USB Stick Edition
Ever want to boot up into Windows XP via a USB memory key?
Well, now you can. This is a miniature version of Win XP.
So you can restore from backup, access your files, or do whatever you have to do.
DOWNLOAD:http://rapidshare.com/files/63404816/Win_XP_USB_Stick_Edition.rar
Password:
usawarez.com
"
gibi...
-
Osiris bunu yazdı:
-----------------------------öyle uğraşma abi internette çok güzel hazır usbine koymak için paketler var torrentlerde veya warez sitelerinde.
"
Windows XP Live: USB Stick Edition
Ever want to boot up into Windows XP via a USB memory key?
Well, now you can. This is a miniature version of Win XP.
So you can restore from backup, access your files, or do whatever you have to do.
DOWNLOAD:http://rapidshare.com/files/63404816/Win_XP_USB_Stick_Edition.rar
Password:
usawarez.com
"
gibi...
-----------------------------Bu konuda biraz bilgi verir misin hocam. Ne işe yarar şimdi bu. Sonuçta xp dosyalarına ihtiyacım olacak. :S Bunu kurduktan sonra ne yapmam gerekir. Biraz bilgi verirsen sevinirim :)
-
Not: Yazacaklarım alıntıdır.
Dosyayı indirdikten sonra winrar ile açıyoruz içerisindeki livexp.bat isimli dosyayı çalıştırıyoruz.
Dos penceresi açılıyor ve seçenekler çıkıyor karşımıza burdan 1 seçeneğini seçip indirdiğimiz dosyanın içerisindeki ınstalldır dosyasının yolunu buraya yazıyoruz.(örneğin :C:\Win.XP.USB\Win.XP.USB.SE\INSTALLDIR)
Daha sonra 2 seçeneği ile xp yi nereye yükleyeceksek onun yolunu yazıyoruz.(flah disk G: olarak gözüküyosa G: yazıyoruz)
Daha sonra da 5 seçeneği ile install live xp seçeneğini seçiyoruz yaklaşık 3 dakika sonra flash belleğimizde xp miz hazır.
-
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------Not: Yazacaklarım alıntıdır.
Dosyayı indirdikten sonra winrar ile açıyoruz içerisindeki livexp.bat isimli dosyayı çalıştırıyoruz.
Dos penceresi açılıyor ve seçenekler çıkıyor karşımıza burdan 1 seçeneğini seçip indirdiğimiz dosyanın içerisindeki ınstalldır dosyasının yolunu buraya yazıyoruz.(örneğin :C:\Win.XP.USB\Win.XP.USB.SE\INSTALLDIR)
Daha sonra 2 seçeneği ile xp yi nereye yükleyeceksek onun yolunu yazıyoruz.(flah disk G: olarak gözüküyosa G: yazıyoruz)
Daha sonra da 5 seçeneği ile install live xp seçeneğini seçiyoruz yaklaşık 3 dakika sonra flash belleğimizde xp miz hazır.
-----------------------------Ya tamam da bu flash diskten xpyi çalıştırmadır. Ben flash dikten xp kurmak istiyorum. Bilgisayarda vista yüklü..
-
İstediğin şey çok zahmetli bi iş ve her zaman her bilgisayarda olmuyor. Biosu eskiyse mesela sorun çıkartıyor, usbden xp kurmanın bi avantajını göremiyorum. Çok istiyosan http://www.msfn.org/board/boot-install-USB-key-t61384.html&view=findpost&p=583477#entry583477 buradaki posta bakarak deniyebilirsin
-
Yapacağın işlemleri sırasıyla yazıyorum
Bilgisayar açılırken del e bas ve bios a gir
Advanced menüsünden USB ye tıkla
Flash belleği bağla
Flash bellegi HDD olarak göster de (USB Functions -> HDD)
Save and exit de y bas ve çık
Flash belleğin HDD olarak görünecektir ve yüklenecektir. Hatta 4 gb belleğin varsa direk Flash belleğe kur daha iyi yedek olur :)
-
Tam hatırlamıyorum ama galiba ilkönce bilgsayar ilk açıldığında ekran varya(daha windows açılmamışken) orada F8 e bas. Bir ekran çıkıyo karşına. bilgisayarı nerden boot etmek istersin diyor. Seç usbyi. bilgisayar yeniden başlıycak sonra halledersin. (bu bilgiler yalnış olabilir.Kızmayın sonra.)
-
Turkchaos bunu yazdı:
-----------------------------Yapacağın işlemleri sırasıyla yazıyorum
Bilgisayar açılırken del e bas ve bios a gir
Advanced menüsünden USB ye tıkla
Flash belleği bağla
Flash bellegi HDD olarak göster de (USB Functions -> HDD)
Save and exit de y bas ve çık
Flash belleğin HDD olarak görünecektir ve yüklenecektir. Hatta 4 gb belleğin varsa direk Flash belleğe kur daha iyi yedek olur :)
-----------------------------hacı flash belleği hdd olarak gösterdi başlattı diyelim peki windowsu hangi hdd ye kuracak :)