Usbden Xp Kurmak..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilinmeyen
    Bilinmeyen's avatar
    Erkek
    Elimde 1 GB flash disk var. Xp dosyaları bilgisayarımda şu an. Bilgisayara xp kurmak istiyorum. Flash diskten nası boot edicem. İnternette araştırdım baya ama sağlıklı bi sonuç alamadım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    öncelikle sanırım her usbden olmuyordu emin degilim ve eger anakartının da biostan flashdiskten başlatılıcak şekilde ayarlanması gerekiyor

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilinmeyen
    Bilinmeyen's avatar
    Erkek
    Tamam anakartta, biosta bi problem yok. Şimdi ben usbye xp dosyalarını kopyalarsam usbden başlatılcak şekilde biosu ayarlarsam boot ederim yani ?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osiris
    Osiris's avatar
    Erkek

öyle uğraşma abi internette çok güzel hazır usbine koymak için paketler var torrentlerde veya warez sitelerinde.

"

Windows XP Live: USB Stick Edition

Ever want to boot up into Windows XP via a USB memory key?
    Well, now you can. This is a miniature version of Win XP.
    So you can restore from backup, access your files, or do whatever you have to do.

DOWNLOAD:

http://rapidshare.com/files/63404816/Win_XP_USB_Stick_Edition.rar

Password:

usawarez.com

"

gibi...

Bana bakip her zaman gulumseyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilinmeyen
    Bilinmeyen's avatar
    Erkek
    Osiris bunu yazdı:
    -----------------------------

öyle uğraşma abi internette çok güzel hazır usbine koymak için paketler var torrentlerde veya warez sitelerinde.

"

Windows XP Live: USB Stick Edition

Ever want to boot up into Windows XP via a USB memory key?
    Well, now you can. This is a miniature version of Win XP.
    So you can restore from backup, access your files, or do whatever you have to do.

DOWNLOAD:

http://rapidshare.com/files/63404816/Win_XP_USB_Stick_Edition.rar

Password:

usawarez.com

"

gibi...

Bu konuda biraz bilgi verir misin hocam. Ne işe yarar şimdi bu. Sonuçta xp dosyalarına ihtiyacım olacak. :S Bunu kurduktan sonra ne yapmam gerekir. Biraz bilgi verirsen sevinirim :) 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Not: Yazacaklarım alıntıdır.

Dosyayı indirdikten sonra winrar ile açıyoruz içerisindeki livexp.bat isimli dosyayı çalıştırıyoruz.

Dos penceresi açılıyor ve seçenekler çıkıyor karşımıza burdan 1 seçeneğini seçip indirdiğimiz dosyanın içerisindeki ınstalldır dosyasının yolunu buraya yazıyoruz.(örneğin :C:\Win.XP.USB\Win.XP.USB.SE\INSTALLDIR)

Daha sonra 2 seçeneği ile xp yi nereye yükleyeceksek onun yolunu yazıyoruz.(flah disk G: olarak gözüküyosa G: yazıyoruz)

Daha sonra da 5 seçeneği ile install live xp seçeneğini seçiyoruz yaklaşık 3 dakika sonra flash belleğimizde xp miz hazır.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilinmeyen
    Bilinmeyen's avatar
    Erkek
    ontedi bunu yazdı:

Not: Yazacaklarım alıntıdır.

Dosyayı indirdikten sonra winrar ile açıyoruz içerisindeki livexp.bat isimli dosyayı çalıştırıyoruz.

Dos penceresi açılıyor ve seçenekler çıkıyor karşımıza burdan 1 seçeneğini seçip indirdiğimiz dosyanın içerisindeki ınstalldır dosyasının yolunu buraya yazıyoruz.(örneğin :C:\Win.XP.USB\Win.XP.USB.SE\INSTALLDIR)

Daha sonra 2 seçeneği ile xp yi nereye yükleyeceksek onun yolunu yazıyoruz.(flah disk G: olarak gözüküyosa G: yazıyoruz)

Daha sonra da 5 seçeneği ile install live xp seçeneğini seçiyoruz yaklaşık 3 dakika sonra flash belleğimizde xp miz hazır.

Ya tamam da bu flash diskten xpyi çalıştırmadır. Ben flash dikten xp kurmak istiyorum. Bilgisayarda vista yüklü.. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osiris
    Osiris's avatar
    Erkek
    İstediğin şey çok zahmetli bi iş ve her zaman her bilgisayarda olmuyor. Biosu eskiyse mesela sorun çıkartıyor, usbden xp kurmanın bi avantajını göremiyorum. Çok istiyosan http://www.msfn.org/board/boot-install-USB-key-t61384.html&view=findpost&p=583477#entry583477 buradaki posta bakarak deniyebilirsin

Bana bakip her zaman gulumseyin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turkchaos
    Turkchaos's avatar
    Erkek

Yapacağın işlemleri sırasıyla yazıyorum

Bilgisayar açılırken del e bas ve bios a gir

Advanced menüsünden USB ye tıkla

Flash belleği bağla

Flash bellegi HDD olarak göster de (USB Functions -> HDD)

Save and exit de y bas ve çık

Flash belleğin HDD olarak görünecektir ve yüklenecektir. Hatta 4 gb belleğin varsa direk Flash belleğe kur daha iyi yedek olur :) 

Erkek adamın imzası sözüdür.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    Tam hatırlamıyorum ama galiba ilkönce bilgsayar ilk açıldığında ekran varya(daha windows açılmamışken) orada F8 e bas. Bir ekran çıkıyo karşına. bilgisayarı nerden boot etmek istersin diyor. Seç usbyi. bilgisayar yeniden başlıycak sonra halledersin. (bu bilgiler yalnış olabilir.Kızmayın sonra.)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Turkchaos bunu yazdı:

Yapacağın işlemleri sırasıyla yazıyorum

Bilgisayar açılırken del e bas ve bios a gir

Advanced menüsünden USB ye tıkla

Flash belleği bağla

Flash bellegi HDD olarak göster de (USB Functions -> HDD)

Save and exit de y bas ve çık

Flash belleğin HDD olarak görünecektir ve yüklenecektir. Hatta 4 gb belleğin varsa direk Flash belleğe kur daha iyi yedek olur :)

hacı flash belleği hdd olarak gösterdi başlattı diyelim peki windowsu hangi hdd ye kuracak :)

dizi dizi incisin danalıkta birincisin
Toplam Hit: 12634 Toplam Mesaj: 13