USB‘Ye Linux Kurup Çalıştırma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

https://fedorahosted.org/liveusb-creator/

http://entregeeks.files.wordpress.com/2008/05/liveusb-creator.png

Kolay yoldan USB üzerinden çalışabilir Linux kurmanıza yarar. Doğrudan kurmadan farkı, USB'yi yeniden başlattığınızda yaptığınız değişikliklerin kaydedilebilmesidir. 4gb ve üstü bellekler için tavsiye edilir.

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek

unetbootin daha iyi sanırsam. içinde birçok linux dağıtımıda mavcut. daha doğrusu netten indirip yüklüyo.

http://unetbootin.sourceforge.net/

bide direk iso yazma özelliği var;

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

hoca seni sevmeye basladim bak..Eskiden hep din karsiti konular ve söylemlerle gelirdin :D

simdi o yasaklandi sanirim sana :D Tek askin linux mu kaldi :)

sitede linux'u o kadar anlatiyorsun ki bende son bir kac gundur ubuntu kurmayi dusunuyorum :)

mp3, video felan kendiliginden calar mi ? daha once hic linux kullanmadim, ogrenebilmem icin hangi surumu tavsiye edersin ?

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

cuneyd bunu yazdı:
    -----------------------------

hoca seni sevmeye basladim bak..Eskiden hep din karsiti konular ve söylemlerle gelirdin :D

sitede linux'u o kadar anlatiyorsun ki bende son bir kac gundur ubuntu kurmayi dusunuyorum :)

mp3, video felan kendiliginden calar mi ? daha once hic linux kullanmadim, ogrenebilmem icin hangi surumu tavsiye edersin ?

Eğer en son teknolojileri takip etmek istiyorsan Ubuntu güzel bir dağıtım. Fakat çeşitli sebeplerle (lisans problemleri vs.) codecleri falan sonradan kurmak gerekiyor.

Linux Mint'i sana tavsiye ederim. Ubuntu tabanlıdır. Ubuntu'yu biraz geriden takip eder falan pek çok codecle beraber gelir.

www.linuxmint.com

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

Z-CHAN bunu yazdı:

cuneyd bunu yazdı:

Eğer en son teknolojileri takip etmek istiyorsan Ubuntu güzel bir dağıtım. Fakat çeşitli sebeplerle (lisans problemleri vs.) codecleri falan sonradan kurmak gerekiyor.

Linux Mint'i sana tavsiye ederim. Ubuntu tabanlıdır. Ubuntu'yu biraz geriden takip eder falan pek çok codecle beraber gelir.

www.linuxmint.com

Turkce mi ki ? bana turkce isletim sistemi lazim..Zaten ilk defa kullanacagim bir isletim sistemi..Bir de ingilizce olursa hic anlayamam :(

Edit : http://ftp.linux.org.tr/linuxmint/iso/stable/8/LinuxMint-8-Universal.iso

bu turkcesi sanirim :) yarina indirip denicem hocam :)

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Evet türkçe.

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

Z-CHAN bunu yazdı:

Evet türkçe.

tesekkurler hocam :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Unetbootin sistemi sadece USB ye kurar. Sistemi çalıştırırken yaptığınız değişiklikler kaydolmaz.

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    🧿
    BlackApple
    BlackApple's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

peki usb deki eski biklgilerimiz siliniyormu

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    meco
    meco's avatar
    Erkek

usb üzerinden calısan en iyi sistem SLAX Linux'dur

ubuntu, puppy, pardus, knoppix ve bir kac sürüm daha bizzat denedim

- pardus oldukca iyidir usb üzerinden ama malesef usbye kurulunca bellegi baska bir amacla kullanamazsınız ve ayarlarınız kaydolmaz

- knoppix güzeldir ama wifi ayarlarını kimse beceremiyor orada sorunlu

- mint ubuntudan devsirmedir ama daha kullanıcı dostudur ayrıca program kurmak cok daha kolaydır

SLAX LiNUX ise

1- inanılmaz az yer kaplar usb üzerinde (200mb küsür)

2- bellegin geri kalan kısmını yine veri tasımak icin kullanabilirsiniz

3- program kurmak gibi sorununuz yoktur cünkü hazır program modülleri vardır istedigin modülü indirip usbye koyarsın hepsi bu (program modülleri oldukca genistir aradıgınız program ve driverlari cok rahat bulursunuz)

4- tüm ayarlarınız usb üzerinde sabit kalır

5- usb üzerinden cok hızlı calısmasının yanında ayrıca bilgisayarın RAM'ı üzerinden de calısabilmektedir böylece süper hızlı bir sistem olur

6- bilgisayarınızdaki tüm harddisk, bellek ve dosya sistemlerini tanır sorunsuzca hepsini görebilir ulasabilirsiniz

7- windows hacklemenin en iyi yoludur :) ayrıca cöken windowsun en büyük yardımcısıdır

8- kurulum icin ekstra baska bir programa ihtiyac duymaz. (rardan usbye cıkart icindeki boot icindeki batch dosyasını cift tıkla islem tamam)

kısaca USB bellek üzerinden calısan en kücük ama en kullanıslı sistemdir

sitesi: http://www.slax.org/

PORTABLE programları tercih edin... isletim sistemi sismez, nereye atarsan orada calısır ve en önemlisi serial-key derdinden kurtulursunuz...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hallederi_55
    hallederi_55's avatar
    Erkek

Z-CHAN teşekkürler hocam pm atmıştım bu konuyu geri dönmeyince kolpaymış demiştim sözümü geri alıyorum:)Sen iyi bir linuxçusun,eyvallah tekrar

Ekleme:Peki pardus için?

_ICEMAN_
Toplam Hit: 3452 Toplam Mesaj: 13