folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Utorrent Remote Kullanımı

Utorrent Remote Kullanımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Bilmeyenler için kısaca

1- Utorrent nedir ?

Utorrent hızlı ve hafif bir torrent yöneticisidir , torrent oluşturabilir ve paylaşabilirsiniz. 

2- Utorrent Remote Nedir ?

Utorrent Remote , uTorrent programının 3.0 versiyonu ile gelmiş torrentlerinizi tarayıcınız üzerinden yönetmenizi sağlayan bir araçtır.

3- Ne işime yarayacak uTorrent Remote ?

Öncelikle VPS kullananlar gibi bilgisayarlara uzaktan erişmek zorunda kalan kişiler remote sayesinde anında web tarayıcılarında torrentlerini yönetebilecekler.

Örnek : Download manyagısınız ve seed yapıyorsunuz evde bilgisayarınız açık arkadaşınıza gittiniz , internete ulaşabiliyorsanız uzaktan yeni çıkan filmleri listeye ekleyebilirsiniz bu sayede eve döndüğünüzde eklediğiniz filmler çoktan inmiş olacak , veya bir sunucu kullanıyorsunuz upload yapıp para kazanıyor veya seedbox olarak kullanıyorsunuz , uzaktaki sunucuya bağlanmaya gerek kalmadan işlemlerinizi tarayıcınız üzerinden daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Kullanması çok kolay ama ben yinede resimli anlatım koyuyorum kafanızın karışmasını önlemek için.

İlk olarak tabiki utorrent programının son sürümünü indirmeniz gerekli ve bilgisayarınıza kurmalısınız.

http://www.utorrent.com   /  http://www.utorrent.com/intl/tr/

Kurulumu yaptıktan sonra utorrent programı üzerinden üst ortadaki remote butonuna basıyoruz

1.png%20%28912×570%29

Ardından bir kullanıcı adı ve şifresi belirliyoruz 

2.png%20%28912×570%29

devamında gizlilik için bir gizli soru seçip cevabını yazıyoruz.

3.png%20%28912×570%29

http://remote.utorrent.com  adresine girip belirlediğimiz kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapıyorz 

4.png%20%28912×570%29

Giriş yaptıktan sonra program ile neler yapabiliyorsanız aynılarını burdada yapabilirsiniz , seed i kesip yeni torrentler ekleyebilir , torrent lerin kayıt oldukları klasörleri bile degiştirebilirsiniz.

5.png%20%28912×570%29

Not : bu işlemleri gerçekleştirirebilmek için utorrent programının hep açık olması gerekiyor programı kapattıgınız anda iletişim kesilecektir. 

programı tekrar açtıgınız da ise aynı kullanıcı adı ve şifresi ile kullanmaya devam edebilirsiniz.

Not 2 : aynı program gibi remote de türkçe destekliyor dil ayarlarından değiştirebilirsiniz bknz. 2. post 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Bir kaç Caps daha buraya ekliycem ayarlar ile ilgili 

7.png%20%28912×570%29

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adigestorm
    adigestorm's avatar
    Erkek

Eyvallah hocam gayet güzel bi anlatım olmuş ama bu beta sürümmü ? gerçi hiç beta gibi durmuyo ama 2.2.1 kullanıyorum güncellemeleri kontrol et dediğimde yok diyo

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

adigestorm bunu yazdı:
    -----------------------------

Eyvallah hocam gayet güzel bi anlatım olmuş ama bu beta sürümmü ? gerçi hiç beta gibi durmuyo ama 2.2.1 kullanıyorum güncellemeleri kontrol et dediğimde yok diyo

beta meta yazmıyor hocam , bende format attıktan sonra tekrar kurunca direk bu versiyon ile geldi

http://www.utorrent.com/intl/tr/downloads/complete?os=win

salla 2 yi kur bunu :) çok fazla download yaptım hiç sorun çıkmadı

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adigestorm
    adigestorm's avatar
    Erkek

Kurdum bakalım :) hoş olmuş bu sürüm

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BaRdUcK
    BaRdUcK's avatar
    Erkek

çizeyim evde bakayım.. teşekkürler : )

imza mimza yok !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

Çok iyimiş teşekürler...

ZalımMadam.10.07.24
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Erkek

Eline sağlık, anlatım çok güzel. peki sana bi soru, bu sistem, pc'ye erişmek için, torrent ayarlarında belirlediğimiz port ve router'dan açtığımız listening portu üzerinden mi iletişim kuruyo?

Twitter: @CanKirca
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

CanKirca bunu yazdı:

Eline sağlık, anlatım çok güzel. peki sana bi soru, bu sistem, pc'ye erişmek için, torrent ayarlarında belirlediğimiz port ve router'dan açtığımız listening portu üzerinden mi iletişim kuruyo?

bilmiyorum ama büyük ihtimal ile torrent in kullandıgı portu kullanıyordur zaten buna mahkum degilmi ? :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

benim kuzen kullanıyor bunu felaket bişi.Samsundan-Ankaradan Çorumdaki makinaya torrent ekliyor çıkarıyor,iptal ediyor:)çoruma geçtiğindede alıyor ne indirdiyse:Dçorumdaki makinada güvenlik kamerası sebebiyle açık hep:)

Almanya Fatihi
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:

CanKirca bunu yazdı:

bilmiyorum ama büyük ihtimal ile torrent in kullandıgı portu kullanıyordur zaten buna mahkum degilmi ? :)

ya öyle tabi :D benim kullandığım dinamik IP'yi nasıl olduysa amcamın pc almış, modem password'unu hatırlamıyorum yeni port ayarlaması yapayım, uyuz oldum azıcık :D İlla reset atacağım sonunda.

Twitter: @CanKirca
Toplam Hit: 3717 Toplam Mesaj: 13