Uydu Arayüzü Nasıldır?
-
Konunun yeri için burası uygun mudur bilemedim doğrusu. Merak ettiğim şey filmlerde uydu bağlantısıyla alakalı saçmasapan görseller koyuyorlar. Gerçekte bir uyduya bağlanıldığında gelen arayüz nasıl bir şeydir? Standart bir uyduyla (Mesela bizim Türksat uyduları) neler yapılabilir? Bu konuyla ilgili bilgisi olanlar var mı?
-
Bu mesela FUSE uydusunun kontrol merkezinden bir kareymiş, uydunun görevi uzaydaki elektromanyetik ışıma spektrumunu falan incelemek.

-
-
Jilet_Boris bunu yazdı
Bu mesela FUSE uydusunun kontrol merkezinden bir kareymiş, uydunun görevi uzaydaki elektromanyetik ışıma spektrumunu falan incelemek.

Goruntu eski heralde, tuplu ekran nedir yoksa ? Baska bi espirisi mi var bilmedigimiz ?
-
NoToLeRaNcE bunu yazdıJilet_Boris bunu yazdı

Goruntu eski heralde, tuplu ekran nedir yoksa ? Baska bi espirisi mi var bilmedigimiz ?
Aynen eski hocam o dell ne öyle =D
-
nevorapat bunu yazdıNoToLeRaNcE bunu yazdıJilet_Boris bunu yazdı

Aynen eski hocam o dell ne öyle =D
O zaten aman aman :D agirligi dengelemek icin filan kullaniyolar heralde :/
-
@Jilet_Boris hocam pek tatmin edici değil gibi ya.
Neyse bu vesileyle konuyu uplamış olalım.
-
-
esa daha güncel teknoloji açısından. Nasa hala eskide kaldı. Zaten harcamaları da kıstılar baya. ISS e bile önceden californiadaki rampalardan giderlerdi şimdi kazakistandan gidiyorlar :P
-
Türksat ta çalışıyorum derdini detaylı anlatabilir misin :D
alttaki videoda 1:07 ile 1:09 arasında ki ekranlar
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=U8HxhbSMYbU
UCANTENEKE tarafından 17/Kas/14 22:35 tarihinde düzenlenmiştir -
UCANTENEKE bunu yazdı
Türksat ta çalışıyorum derdini detaylı anlatabilir misin :D
alttaki videoda 1:07 ile 1:09 arasında ki ekranlar
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=U8HxhbSMYbU
Hocam bir müridimizin baz istasyonu hakkındaki konusu gibi bilgilendirici bir açıklama yapabilirmisin?
Uyduyla nasıl iletişim kuruyorsunuz nasıl komut veriyorsunuz