folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Uydulara Bağlanmak Üzerine Forum Başlatıyorum Uğramadan Geçmeyin Yorum Yapın..

Uydulara Bağlanmak Üzerine Forum Başlatıyorum Uğramadan Geçmeyin Yorum Yapın..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ativaran216
    ativaran216's avatar
    Erkek

Beyler bu dediğim uydulardan kanal aramak yada biraz gelişmiş hali uydu üzerinden internete bağlanmak degil...

1 sene önce tahribatta oku idim heralde uydular bildigim kadarı ile sabit hareket eder (gps uyduları gibi), yada onu yönlendirenlerin belirlediği hızlarda olurlar forum da geçen sene usta hacker  ların uydunun hızlarını değiştirebildiklerini okumuştum tabi ben bööle bişi istamiyorum..

Belki biliyor yada bilmiyorsunuz dünyada sivil uydu yollamak üzerine olusturulmus site yada siteler var 3 mil.$ toplanınca sipariş veriliyor ve yollanıyorr.Bu uyduya erişim beleş oluyor uzerinden gectiği ulkenin yada bolgenin fotoları , hava durumu vs.. indirilebiliyor tabi hassas uydu değil  bunlar ve de 6 - 8 ay felan hadi bilemedin 1 sene ömürlü .. Bunlardan veri albbilme karısık biraz yolladıgı sinyaller kırınıma ugradıgından dönusturucu vs.. baya masraflı iş .izmirde bazı hayırseverler bole bir yer kurmus baya para dökmüş.

Şimdi asıl sorumuza dönelim...

=>Bu uydulara internet üzerinden bağlanabilme varmı yada bilgilerini bi site üzerinden ögrenebiliyormuyuz vs.. yorumlarınızı dıkkatle okuyacagım tabi sallama yapmayalım bayagıdır arastırdım bişi bulamadım işe yarar... 

yorum tartısmada olur imza da değil...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Bahsettiğin şey uydu üzerinden indirme yapabilmek herhalde?

Bununla ilgili bir yerde yazı okumuştum

Özetle, evet. Ben bu konu hakkında (uydu, çanak vs..) baya bir bilgi almak istiyorum. Hafta sonu çanak alacağım.

Zaten evde skystar2 var, çanak oldumu tamamdır. 

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ativaran216
    ativaran216's avatar
    Erkek
    hocam ii okuyalım uydudan internet işi basit satılan gereçleri var al onları ucretını ode (hızı 400Kpbs ye kadar cıkıyormus) tabi sadece download yapabiliyorsun veri yollayamıyorsun ben diyorum ki internetten uydu verileri nasıl bulunur indirilir yani earth gibi eski fotolar degil yenileri sadece foto indirmek için ugraşmıyorum tabii.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ativaran216
    ativaran216's avatar
    Erkek

al sana uydudan internet ama konuyu buraya saptırmayalım

http://www.balkantelekom.net/?gclid=CIzqka7xzZICFRGTMAoduiJ3Bg

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek
    internet üzerinden direk böyle bişey olabileceğini sanmıyorum. dolaylı yollardan belki, yani uyduya bağlı bir bilgisayar aynı zamanda net e de bağlıysa o bilgisayardan veri alınabilir. direk uydudan almak için sistem kurmak gerekir. çanak filan gibi olur heralde. birazda kod yazmak gerekebilir. sistem kurulup gerekli yazılımlar da yüklendikten sonra tek sorun hedefteki uydunun sinyallerinin nasıl yakalanacığı.

boş tenekeden çok ses çıkar
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ativaran216
    ativaran216's avatar
    Erkek

biliyorum sistem cok masraflı vede amator işi değil sadece bu verilerin paylaşımı yapılar altyapı hizmeti de mi yok

bi program buldum inceleyelim heralde en yeni uydu fotolarını göstriyormuş

http://worldwind.arc.nasa.gov/download.html 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek

skybox denen bi alet var yeni çıkmış arkadaşın amcası almış süper bir ücret karşılığında tüm d-smart digitürk baska her türlü sifreli yayınları izleyebiliyorsunuz hatta bilgisayar cd-rom un dan cd takıp direk tv de izleyebiliyorsunuz yayını kayıt edebiliyorsunuz bayğı bir özelliği var içinde linux işletim sistemi yüklü

• Bilgisayardan ve Uzaktan Kontrol
    • İnternet Üzerinden Yüklenebilir Onlarca Oyun&Program ve Bir çok Özellik varmış

http://www.uydustore.com/pinfo.asp?pid=169  bu linkten bakabilirsin ben bundan almayı düşünüyorum süper bişey

...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

bizde vestel uydu var...

şimdi neler yapabilirim arkadaşlar :) 

download falan olur mu olursa nasıl olur ? 

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaL
    ZaL's avatar
    Erkek

Konuyla alakalı pek bilgi sahibi olmasamda, konunun dikkat çekmesi için mesaj atıyorum. Bilgi haricinde başka herhangi birşeye ihtiyaç olduğu taktirde projene elimden gelen her türlü desteği veririm.

2 kelime yanyana gelirde güzel olmaz mı? Sen bunu göremiyorsan,ben sana gösterememki.Tıpkı şuan şurada yazılanlar gibi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek
    EmQceR bunu yazdı:
    -----------------------------

skybox denen bi alet var yeni çıkmış arkadaşın amcası almış süper bir ücret karşılığında tüm d-smart digitürk baska her türlü sifreli yayınları izleyebiliyorsunuz hatta bilgisayar cd-rom un dan cd takıp direk tv de izleyebiliyorsunuz yayını kayıt edebiliyorsunuz bayğı bir özelliği var içinde linux işletim sistemi yüklü

• Bilgisayardan ve Uzaktan Kontrol
    • İnternet Üzerinden Yüklenebilir Onlarca Oyun&Program ve Bir çok Özellik varmış

http://www.uydustore.com/pinfo.asp?pid=169 bu linkten bakabilirsin ben bundan almayı düşünüyorum süper bişey

-----------------------------

anladığım kadarıyla arkadaş bunlardan bahsetmiyor. daha özel amaçlar için uydulara direk bağlanmak için bişeyler arıyor. aslında elektronik müh. de okuyan arkadaşlar anlar bu işlerden. bilenler varsa döküman ve yorum yaparlarsa süper olur dikkat çekici bi konu.

ayrıca geçen sene bi yerde okumuştum, izmirde bir telsizci uluslararası uzay istasyonu ile temas kurup görevli astronotlarla kısa bir sohbet yapmış. haberin devamında amatör pek çok telsizcinin bu tür irtibatlar sağladığı söyleniyordu. ama izmirli vatandaş uzayla direk temas kuran bilinen ilk Türk müş. 

boş tenekeden çok ses çıkar
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    ya adam anlatamiyor ya biz anlamak istemiyoruz adam uydudan dunyanin anlik resimlerini gorebilecegimz bir yapi ariyor... arkadaslar uydu tv den bahsediyor :O :S

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 1595 Toplam Mesaj: 12