Üye Girişi Yapmanın En İyi Yolu Cookie Mi Session Mu?
-
benim gibi gece uyku tutmayan müridler, şuana kadar hep cookie ile üye girişi yazıyordum. ama nette gezinirken çok sayıda session ile yapılmış olanlarını gördüm.
acaba hangisi daha iyidir eksileri-artıları nelerdir?
-
cookie ile beni hatırla kısmını yapıcan hocam..
session ile oturum acma kapama olaylarını
beni hatırla yapmayı düşünmüosan cookiye gerek yok
-
Eksi ve artılarını tam bilmem ama tek bildiğim bir şey var Cookie'de çok açık var.
-
session ile yapmalısın :)
-
cimbomlu_15 bunu yazdı:
-----------------------------
Eksi ve artılarını tam bilmem ama tek bildiğim bir şey var Cookie'de çok açık var.
-----------------------------Düzgün yazarsan cookie de de açık olmaz da..
Genelde cookie den değere bakıp session başlatmak daha mantıklı... :) (Tabi beni hatırla yapacaksan)
Yoksa ver session'ı gitsin.. Yok daha güvenlisi :P
-
sessionla yap hocam. değiştirilmez güvenlidir. cookie değiştirilir - ki bu çoğu stenin hacklenme sebebidir -
-
Cookie istemcini pcsinde, session webserverda tutuluyor. Yani cookie rahatça deiştirilebilir. Ona göre seç :)
-
gVeR bunu yazdı:
-----------------------------
Cookie istemcini pcsinde, session webserverda tutuluyor. Yani cookie rahatça deiştirilebilir. Ona göre seç :)
-----------------------------aynen katılıyorum.. Beni hatırla kısmının dışında session kullanılacak yani başka ne olacak ki.. beni hatırla sistemini de otomatik girmiş olarak değil de sadece kullanıcı adını hatırlat mesela kişi de şifreyi girsin kendisi.. daha mantıklı olabilir bu.. kendine göre özelleştirebilirsin tabi .
-
çak sessionu gitsin cokime mokie delikanlı adamı bozar.
-
kişi giriş yaptıktan sonra browserı kaparsa siteyi açtıgında tekrar giriş yapmak zorunda kalır ama cookie uygunlarsan oturuma belirli bir ömür biçebilirisin. (Örn: 1 saat)
-
Kesinlikle session ;) :D