folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder Uygulamaya Gizli Komut Verme ?



Uygulamaya Gizli Komut Verme ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2007
    Erkek

    çalışan bi uygulama var simge durumuna küçültüm. bunda bi butona tıklamam lazım bunu nasıl yaparım ?

    bu kadar basit olmadını biliyorum en azından başlangıc olarak ne yapmalıyım.


    Aslında hepimiz eksiğiz biraz Leylası olmayan mecnunlarız Ne sıcacık bir ismail abimiz var. Nede kötü zamanda Yanımızda olan İskender babamız Ne mahellemizi mahalle yapan Erdal bakkalımız ne her kapıyı açan yavuz abimiz nede bize doğru yolu gösteren dedemiz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek

    Simge durumunda olan programın içindeki butona mı tıklattırmak istiyorsun ?

    Çalışan uygulama seninmi, dışardan mı müdahale ediceksin ?

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2009
    Erkek

    Windows apileri ile yapılabilir , ben C de basit bir örnek yazdım, sen hangi dile çevirmek istiyorsan çevirebilirsin.

    Program pencere başlığındaki yazısını girdiğin programın, ismini girdiğin butonuna bir kez tıklar.

    **************************

    #include <windows.h>
    #include <stdio.h>

    int main(){
       
        HWND Hnd,BtnHnd;
        char pencere[256]={0};
        char buton[32]={0};
       
        printf("Pencere Basligi : ");
        gets(pencere);
        printf("Buton ismi      : ");   
        gets(buton);
           
        Hnd = FindWindow(0, pencere);
        BtnHnd = FindWindowEx(Hnd, 0, 0, buton);
        SendMessage(Hnd, WM_COMMAND, GetDlgCtrlID(BtnHnd), (LPARAM)BtnHnd);
       
        return 0;
    }

    **************************

    Kaynak kod ve exe yi burdan indirebilirsin : http://www.sendspace.com/file/8ehh7o

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2007
    Erkek

    Tugberk bunu yazdı:
    -----------------------------

    Windows apileri ile yapılabilir , ben C de basit bir örnek yazdım, sen hangi dile çevirmek istiyorsan çevirebilirsin.

    Program pencere başlığındaki yazısını girdiğin programın, ismini girdiğin butonuna bir kez tıklar.

    **************************

    #include
    #include

    int main(){
       
        HWND Hnd,BtnHnd;
        char pencere[256]={0};
        char buton[32]={0};
       
        printf("Pencere Basligi : ");
        gets(pencere);
        printf("Buton ismi      : ");   
        gets(buton);
           
        Hnd = FindWindow(0, pencere);
        BtnHnd = FindWindowEx(Hnd, 0, 0, buton);
        SendMessage(Hnd, WM_COMMAND, GetDlgCtrlID(BtnHnd), (LPARAM)BtnHnd);
       
        return 0;
    }

    **************************

    Kaynak kod ve exe yi burdan indirebilirsin : http://www.sendspace.com/file/8ehh7o


    -----------------------------

     

    saol hocam burda 

    [256] 

    [32] bu ların işlevi nedir

    pencere dedin hangi bilgi oluyor

     

     


    Aslında hepimiz eksiğiz biraz Leylası olmayan mecnunlarız Ne sıcacık bir ismail abimiz var. Nede kötü zamanda Yanımızda olan İskender babamız Ne mahellemizi mahalle yapan Erdal bakkalımız ne her kapıyı açan yavuz abimiz nede bize doğru yolu gösteren dedemiz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2007
    Erkek

    DE5TROY3R

    hocam dışarıdan


    Aslında hepimiz eksiğiz biraz Leylası olmayan mecnunlarız Ne sıcacık bir ismail abimiz var. Nede kötü zamanda Yanımızda olan İskender babamız Ne mahellemizi mahalle yapan Erdal bakkalımız ne her kapıyı açan yavuz abimiz nede bize doğru yolu gösteren dedemiz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2009
    Erkek

    Mx0TBT bunu yazdı:
    ----------------------------

    saol hocam burda 

    [256] 

    [32] bu ların işlevi nedir

    pencere dedin hangi bilgi oluyor


    -----------------------------

    Onlar girilen yazının maksimum uzunluğu ile ilgili.  Karakter dizileri yaratılıyor. Pencere isminden kasıt, pencerenin araç çubuğunda ya da başlığında yazan ismi. calc.exe için Hesap Makinesi örneğin. Buton ismi de buton üzerinde yazan isim. OK, Cancel, 9 vs.. gibi.

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ağustos/2007
    Erkek

    Tugberk bunu yazdı:
    -----------------------------

    Windows apileri ile yapılabilir , ben C de basit bir örnek yazdım, sen hangi dile çevirmek istiyorsan çevirebilirsin.

    Program pencere başlığındaki yazısını girdiğin programın, ismini girdiğin butonuna bir kez tıklar.

    **************************

    #include
    #include

    int main(){
       
        HWND Hnd,BtnHnd;
        char pencere[256]={0};
        char buton[32]={0};
       
        printf("Pencere Basligi : ");
        gets(pencere);
        printf("Buton ismi      : ");   
        gets(buton);
           
        Hnd = FindWindow(0, pencere);
        BtnHnd = FindWindowEx(Hnd, 0, 0, buton);
        SendMessage(Hnd, WM_COMMAND, GetDlgCtrlID(BtnHnd), (LPARAM)BtnHnd);
       
        return 0;
    }

    **************************

    Kaynak kod ve exe yi burdan indirebilirsin : http://www.sendspace.com/file/8ehh7o


    -----------------------------

    hocam calısan bir uygulamada text boxun içine bişey yazdırmak istersek nasıl yapabiliriz...?

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2003
    Erkek

    önce o button'un hwnd yani handle'ını, findwindow, getwindowpoint gibi birbirinden değişik amaçlara yönelik apilerden birini seçip, o apinin yöntemine göre bir şekilde alman lazım, sonra başka bir api ile o hwnd'yi kullanarak kolaylıkla düğmeye otomatik click yaptırabilirsin.


    Düşünüyorum, o halde varım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2007
    Erkek

    CHaRMaNDeR bunu yazdı:
    -----------------------------

    önce o button'un hwnd yani handle'ını, findwindow, getwindowpoint gibi birbirinden değişik amaçlara yönelik apilerden birini seçip, o apinin yöntemine göre bir şekilde alman lazım, sonra başka bir api ile o hw < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> nd'yi kullanarak kolaylıkla düğmeye otomatik click yaptırabilirsin.


    -----------------------------

     

    hocam hep aynı yerde olcak zaten exe onu ayarladım 

    tuğberk hocam saol 


    Aslında hepimiz eksiğiz biraz Leylası olmayan mecnunlarız Ne sıcacık bir ismail abimiz var. Nede kötü zamanda Yanımızda olan İskender babamız Ne mahellemizi mahalle yapan Erdal bakkalımız ne her kapıyı açan yavuz abimiz nede bize doğru yolu gösteren dedemiz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2007
    Erkek

    hocam butonun ismini nasıl bulurum reshacker  den bi bakım


    Aslında hepimiz eksiğiz biraz Leylası olmayan mecnunlarız Ne sıcacık bir ismail abimiz var. Nede kötü zamanda Yanımızda olan İskender babamız Ne mahellemizi mahalle yapan Erdal bakkalımız ne her kapıyı açan yavuz abimiz nede bize doğru yolu gösteren dedemiz.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ağustos/2007
    Erkek

    tekrar sorsam ayıpmıo olur calısan programda textboxun iceriğini nasıl değştiririm???

Toplam Hit: 1506 Toplam Mesaj: 13