Uyku Neden Gerekli

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Aslinda atalarimiz uyumazlardi ne zaman sicak kanlilik basladi iste o zaman dinlenmek icin uyumamiz gerekti

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ZoRKaYa bunu yazdı:
    -----------------------------
    KaRaKuLe bunu yazdı:
    Cunku buyume proteinlerin uyku aninda sentezlenir ve sinirlerinin yeniden caliir hale gelmesi icin uyuman gerekiyo yoksa gun boyu uyarilan sinirlerin kaslarin hep uyarilmis halde kalir buna da yorgunluk denir
    Bilimsel olarak biliyorum manevi veya ruhsal olarak bi neden var mi

Ruhsal olarak bi alakasi yok cunku ruhun uyumaz ama manevi olarak soyle bisey var dusunmeyi bieaktigin icin (en azindan bilincli dusunme) rahatliyor olabilirsin

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

ZoRKaYa bunu yazdı:
    @nazi_ hocam ben spor yapmiyorum bu gavat kaslar ondan mi biz bi herife fazlayiz diyip yaga donusuyor uyurken mi oluyor bu olay :/
    Çok fazla açıklaması var dostum. Yani sanırım en iyi cevap şu olacak; Spor yapmıyor olabilirsin ancak, şekeri kullanmasını bilmen lazım. Şekeri günlük rutininde tüketirsen enerji bakımından iyi bir destektir. Ancak uyumadan önce gidip çikilotalı pasta yersen hiç bozulmadan aynen yağ olarak depolanır. :)

İlla gidip kilolarca dambıl kaldır demem ben sana. Beslenme şeklini biraz düzenlesen vücudun kendine gelir zaten ;)

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Bu da aslinda maddi yine sinir sisteminin bosa cikmasi ile alakali

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ZoRKaYa bunu yazdı:
    Bu da aslinda maddi yine sinir sisteminin bosa cikmasi ile alakali
    Isin icine zihin girdigi icin buna maneviyat diyoruz

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Peki zihin-akil-zeka arasinda nasil bir baglanti var hocam dusunme olayi icin yine sinir sistemi kullanilmiyor mu

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

ilaçlardaki her türlü etken maddeyi bilen (hücrelerin üstünde çalışan) dünya çapında bir bilim adamı olan birinin oğlu olarak söylüyorum ;

annem benimle yıllardır çekişir.Erken yat diye.11-3 arasındaki uyulan uyku ne işe mi yarar ?

---

depresyona girmezsin, hormonlar düzenlenir, mutlu olursun, kendinde olursun vs.. vs..

Daha bin neden sıralarım.HEpsinin arkasında şu var: hormonlar düzenlenir ve salgılanır.

Hormonları açmama gerek yok.Aşık olmadan tut depresyona her türlü bokun altındalar.

Bu yüzdne önemlidir hocam.11 de yatın isterseniz sabah 5 te kalkın.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

ilaçlardaki her türlü etken maddeyi bilen (hücrelerin üstünde çalışan) dünya çapında bir bilim adamı olan birinin oğlu olarak söylüyorum ;

annem benimle yıllardır çekişir.Erken yat diye.11-3 arasındaki uyulan uyku ne işe mi yarar ?

---

depresyona girmezsin, hormonlar düzenlenir, mutlu olursun, kendinde olursun vs.. vs..

Daha bin neden sıralarım.HEpsinin arkasında şu var: hormonlar düzenlenir ve salgılanır.

Hormonları açmama gerek yok.Aşık olmadan tut depresyona her türlü bokun altındalar.

Bak bu cok onemli bir bilgi bir aydir depresyonda gibiyim hicbirseyden zevk alamiyorum ve bir aydir ucbucukta yatiyorum :/

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosplay
    Cosplay's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

---

saç dökülmesiyle bi alakası var mı uyku düzeninin?

bir de şeyi anlamıyorum. vücudunun saatten haberi yok ki? neden 11 ila 3 arası hormon olayları olsun buna etken olan onlarca olay olmalı. senin verdiğin saat aralıkları yaşantısı değişik bi insan için 06-10 arası çalışır mesela? bişe bildiğimden değil sadece merak ediyorum soruyorum.

make total destroy
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Cosplay bunu yazdı:

zumsuk bunu yazdı:

---

saç dökülmesiyle bi alakası var mı uyku düzeninin?

Ayni sorun bende de var hocam

Toplam Hit: 4757 Toplam Mesaj: 42