Uyku Neden Gerekli
-
Aslinda atalarimiz uyumazlardi ne zaman sicak kanlilik basladi iste o zaman dinlenmek icin uyumamiz gerekti
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------
KaRaKuLe bunu yazdı:
Cunku buyume proteinlerin uyku aninda sentezlenir ve sinirlerinin yeniden caliir hale gelmesi icin uyuman gerekiyo yoksa gun boyu uyarilan sinirlerin kaslarin hep uyarilmis halde kalir buna da yorgunluk denir
Bilimsel olarak biliyorum manevi veya ruhsal olarak bi neden var mi
Ruhsal olarak bi alakasi yok cunku ruhun uyumaz ama manevi olarak soyle bisey var dusunmeyi bieaktigin icin (en azindan bilincli dusunme) rahatliyor olabilirsin -
ZoRKaYa bunu yazdı:
@nazi_ hocam ben spor yapmiyorum bu gavat kaslar ondan mi biz bi herife fazlayiz diyip yaga donusuyor uyurken mi oluyor bu olay :/
Çok fazla açıklaması var dostum. Yani sanırım en iyi cevap şu olacak; Spor yapmıyor olabilirsin ancak, şekeri kullanmasını bilmen lazım. Şekeri günlük rutininde tüketirsen enerji bakımından iyi bir destektir. Ancak uyumadan önce gidip çikilotalı pasta yersen hiç bozulmadan aynen yağ olarak depolanır. :)
İlla gidip kilolarca dambıl kaldır demem ben sana. Beslenme şeklini biraz düzenlesen vücudun kendine gelir zaten ;) -
Bu da aslinda maddi yine sinir sisteminin bosa cikmasi ile alakali
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
Bu da aslinda maddi yine sinir sisteminin bosa cikmasi ile alakali
Isin icine zihin girdigi icin buna maneviyat diyoruz -
Peki zihin-akil-zeka arasinda nasil bir baglanti var hocam dusunme olayi icin yine sinir sistemi kullanilmiyor mu
-
ilaçlardaki her türlü etken maddeyi bilen (hücrelerin üstünde çalışan) dünya çapında bir bilim adamı olan birinin oğlu olarak söylüyorum ;
annem benimle yıllardır çekişir.Erken yat diye.11-3 arasındaki uyulan uyku ne işe mi yarar ?
---
depresyona girmezsin, hormonlar düzenlenir, mutlu olursun, kendinde olursun vs.. vs..
Daha bin neden sıralarım.HEpsinin arkasında şu var: hormonlar düzenlenir ve salgılanır.
Hormonları açmama gerek yok.Aşık olmadan tut depresyona her türlü bokun altındalar.
Bu yüzdne önemlidir hocam.11 de yatın isterseniz sabah 5 te kalkın.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------ilaçlardaki her türlü etken maddeyi bilen (hücrelerin üstünde çalışan) dünya çapında bir bilim adamı olan birinin oğlu olarak söylüyorum ;
annem benimle yıllardır çekişir.Erken yat diye.11-3 arasındaki uyulan uyku ne işe mi yarar ?
---
depresyona girmezsin, hormonlar düzenlenir, mutlu olursun, kendinde olursun vs.. vs..
Daha bin neden sıralarım.HEpsinin arkasında şu var: hormonlar düzenlenir ve salgılanır.
Hormonları açmama gerek yok.Aşık olmadan tut depresyona her türlü bokun altındalar.
Bak bu cok onemli bir bilgi bir aydir depresyonda gibiyim hicbirseyden zevk alamiyorum ve bir aydir ucbucukta yatiyorum :/ -
zumsuk bunu yazdı:
ilaçlardaki her türlü etken maddeyi bilen (hücrelerin üstünde çalışan) dünya çapında bir bilim adamı olan birinin oğlu olarak söylüyorum ;
---
-----------------------------saç dökülmesiyle bi alakası var mı uyku düzeninin?
bir de şeyi anlamıyorum. vücudunun saatten haberi yok ki? neden 11 ila 3 arası hormon olayları olsun buna etken olan onlarca olay olmalı. senin verdiğin saat aralıkları yaşantısı değişik bi insan için 06-10 arası çalışır mesela? bişe bildiğimden değil sadece merak ediyorum soruyorum.
-
Cosplay bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk bunu yazdı:
---
-----------------------------saç dökülmesiyle bi alakası var mı uyku düzeninin?
Ayni sorun bende de var hocam