Uzayda Yaşam Bulundu Mu? NASA Yarın Açıklayacak.
-
var ki açıklama yapıyolar
-
Uzaylı demek illaki yeşil bir canlı değil tabi mesela bizlerde uzaylıyız yada bakteriler de keza bakteri benzeri farklı gezegen canlılarıda uzaylıdır.
Yurt dışı kaynaklı pek çok internet sayfasında Dünya dışı yaşamın keşfedildiğine dair spekülasyonlar yapılsa da buna itibar etmemek en gerçekçi durum olarak göze çarpıyor. Ancak dünya dışı yaşam arayışında bir basamak daha ileride olduğumuzun habercisi olacak perşembe akşamı yapılacak açıklama. Hatta gün gelecek bilim tarihinde dünya dışı yaşam arayışında bir kilometre taşı olarak bahsedilecek. O yüzden bu açıklamanın değeri çok büyük. Ayrıca da önemli... Bu demektir ki, uzay teknolojilerinin bu açıklama sonrası gelişimi daha da hızlanacaktır. Daha büyük paralar yatırılacaktır. Herşeyden en önemlisi tüm dünyanın ilgisi tekrar uzaya, evrenin derinliklerine çevrilmiş olacak.
Öncelikle Physorg'daki haber metnini incelediğimizde böyle bir açıklamaya uygun herhangi bir bulgunun yayın olarak herhangi bir prestijli dergiye yayınlanması için gönderilmediğidir. Bu ise kimilerince gerçekte bulunanların şimdiki bilimin anlayamayacağı kompleks konular olduğu şeklinde yorumlanıyor. Açıkçası tüm dünya beni izlerken ve ben keşfimi anlatırken bunu bir dergide yayınlamaya gerek duyar mıydım?
Yani böyle bir yayın yok ama bir keşif olduğu ve bunun tartışılması gerektiği için de tüm dünyanın televizyonlara kilitleneceği bir açıklama/tartışma gerçekleştirilecek.
Başka bir spekülasyon da NASA'nın geçtiğimiz haftalarda Satürn'ün uyduları hakkında Cassini'den gelen verilerle ilgili olabileceğinden yola çıkarak Satürn'ün en büyük uydusu Titan'da bakteriyel yaşamın bulunduğu yönünde. Ben bu ihtimali de düşük buluyorum, çünkü açıklamaya katılacak kişilerin bu keşiflerle bir ilişkisi bulunmamaktadır. Ancak Physorg'a göre birçok web sitesi bu spekülasyonu yineleyerek yayınını sürdürüyormuş, ben küçük bir olasılık diye düşünüyorum.
Universetoday.com'dan ise mantıklı açıklamalar geldi. İlk beklentilerinin, exoplanetary (güneş sistemi dışındaki gezegenler) atmosferde egzotik, yeni organik moleküllerin keşfi veya yaşamın varlığına sebep olabilecek kimyasalların keşfi. Açıklamaya katılacakların çalışma alanları (biyoloji, ekoloji veya deniz bilimi) göz önüne alındığında yeni bir canlı türü ya da uzaylı keşfettik demelerini beklemek pek de doğru olmayabilir ama yine de çok daha heyecan yaratacak şeylerden bahsedebilirler kim bilir?
-
dünya denilen şey evrende nokta kadar yaşam zaten var orlarda
-
xzxz bunu yazdı:
-----------------------------3 gün içinde gezegeninize büyük LRR-2 adına el koyuyoruz, sizdende yemek yapmaya karar verdik ...
-----------------------------
benim külbastım daha iyi olur, yahni yapmayın sakın
yahni yapacaksanız soğan ve patatesi unutmayın, tuzu kararında olsun -
bir de çıkıp dünya dışı yaşamla irtibata geçtik diyorlarmış :D
-
ulan uykusuzluk adama neler okutuyor, konuyu "uzun yaşamanın sırrı bulundu " diye okudum :D
-
bulacakları gözle görülmeyen hücre gibi birşeydir kesin.boşuna heveslenmeyin.
-
uzaylılar, bilinen insan zekasının irrasyonel ürünüdür
uzaylıların varlığı olası değildir
bu iyi bir tahmindir
bir bilim adamı ancak böyle bir cevap verir..
bilen ile bilmeyen kaosu bitmelidir..
-
nasa nın karizması son yıllarda çizilmiş durumdadır
çıkıp diyecekleri şey "evet uzayda yaşam olabilir ama henüz rastlamadık!"
yada "elimizde olan bazı kaya örneklerinden çok hücreli basit canlı dna fosillerine rastladık fakat hala bir canlıya ulaşamadık" tan öte bi cevap beklemeyin
-
kimse akilli yasam formu demedi zaten.. Mikro sewiyede bile olsa o sartlarda yasayan bi canlinin numune olarak getirilmesi onun incelenmesi yeni bulgular we belkide sonuclarinda canli yapisindaki kokten degismeyi dusunun.