folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Vadesiz Hesap İşlem Ücreti.

Vadesiz Hesap İşlem Ücreti.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Hoca o para senin hesaba para geldiği için kesilmiyordur.

Senin hesapta bankanın çekeceği kadar para bulunmadığından  o ücreti tahsil edememiştir.

Para hesaba geçince ne oldu, senin hesapta para gözüktü. E bankacı bırakır mı hiç boş, hazır hesaba para yatmışken hemen kesinti alır.

Arkadaşların dediği gibi bu parayı almak istiyorsan 2 seçeneğin var, bir ya bankaya başvurucan ilgili şartlarda ya da yasal yola.

Bankacıya gitsen bile kesilen parayı geri vermeyebilir, şunları şunları yaparsan bundan sonra hesabınızdan para kesilmez diyebilir.

Yapabileceklerin:

- Bankaya öğrenci olduğunu bildirmen

- Otomatik ödeme ( en az 2 adet diyolar ) talimatı vermen.

- ( Bu şıktan emin değilim ) Bankadan maaş alıyorsan ya da başka işler için kullanıyorsan bankacılarla konuşarak bu ücreti iptal ettirebiliyorsun. ( bankacılarla aranın iyi olması şart )

Yasal yol:

( Not: Hükümet yeni bir yasa üzerinde çalışyordu. Akıbeti ne oldu bilmiyorum. Bu ücretleri yasal hale getirecekti. Eğer bu yasa çıkmışsa eskiden verilen bu ücretlerin yasal olmadığına kanaat getirilerek verilen iade kararları artık olmayacak, çünkü adı üzerinde yasal kesinti sıfatına bürünecek bu kesilecek ücretler. )

Tüketici Hakem Heyeti'ne ya da Tüketici Mahkemesine başvurmalısın. ( İlçe bazında kaymakamlıklar bünyesinde bulunur. İlçede yoksa il için bak.)

Kredi kartı ücretlerinin kesin olarak alındığına bire bir şahidim. Vadesiz hesap işletme ücretleri de geri alınıyor diye hatırlıyorum.

Banka açısından bakarsak:

Bankanın ücret alması yasal değil. Ama yasaya göre bankaya yaptırım ne? Paranın geri iade edilmesi. Başka bir şey? Yok.

O zaman ben banka olarak ( milyon tane müşterim * x miktar ) para toplayım. Yasal yola başvurup hakkını arayan kişi sayısını bırak bu yasayı bilen kaç kişi var?

Mahkemenin verdiği kararlarla en fazla %30 ( sallamasyon rakamdır ) iade etsek  geriye kalan %70 le bedavadan para kazanmış pardon bankaya kaynak yaratmış olurum. Mantık budur :)

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ClothingStore
    ClothingStore's avatar
    Erkek

anamuhalefet. saol hocam bilgiler için.  10 yıldır kullanılan bi kart sanırım eski kart sahipleri şikayette bulunduğunda parayı geri alabiliyor. ama ynei kart sahiplerinde bazı problemler cıkabiliyor. bn biraz araştırdım eğer kartınız 2-3 seneden eskiyse şikayet edin paranızı geri alın diyorlar. yarın bankaya giidp müşteri temsilcisiyle konusucam.

yaptıkları sacmalığın daniskası hesapta para varsa al, yoksa alma.  resmen keyfi işlem yapıyolar.

arkadaşlar bu konuda haklarımızı öğrenmeliyiz. herkesten kestikleri bu paralarla köşe oluyo adamlar.

Nike,Adidas,Puma,Abercrombie & Fitch, Gucci, Christian Audigier, Kappa, UGG ve daha bir cok marka burda http://picasaweb.google.com/ClothingStore4216 Ayrıntılı bilgi için: clothingstore4216@hotmail.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

ben garanti bankası personeliyim ,)

nese dediğin hesap işletim ücreti tüm bankalarda wardır ama bakiyeler değişir ör ziraatte yılda 3 3 toplamda 6 tl bizim bankada 6 ayda 1 30 ar tl alınır bu yasal br durumdur sonuçta sen bankanın sistemini işgal ediosun o hesapta ister paranı bırakabiliosun ister kullanıosun yani senden aldığı emanetçi parası 1 yıl içinde hiç giriş çıkış olmazsa o zaman almaz ama kullanım warsa o zaman almaya da hakkı wardır mahkemeye başwursan bunu iptal ettiremezsin çünkü sözleşmede geçio hani hesap açılırken sana imzalatılan bir sürü sayflarda,) nese aklına takılan bişi olursa sor bu arada bu ücretler sadece personelden alınmaz ama yok bende wermek istemiorum dersen 2 adet otomatik ödeme talimatı weriosun bidaha kesilmio ,) buna düzenli kontör yüklemede dahil ,)

dewdim dewrildim geldim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cicuta-douglasii
    Cicuta-douglasii's avatar
    Erkek

kullanılmayıp unutulan hesaplar içinde yıllar sonra borç gönderebiliyorlarmış. benim iki tane o şekilde hesabım var. sorun olur mu ilerde.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

attack bunu yazdı:
    -----------------------------

kullanılmayıp unutulan hesaplar içinde yıllar sonra borç gönderebiliyorlarmış. benim iki tane o şekilde hesabım var. sorun olur mu ilerde.

eğer hesap sadece wadesiz hesapsa için rahat olsun olmaz ama hesabın kredili mewduat hesabı dediğimiz sıfırın altına inebilen bakiyeye sahipse yani kredili mewduat hesabıysa ewet yıllar sonra borç  gelebilir çünkü bu hesaplarda aynı kredi kartı gibi ekstre kesilmek zorundadır bu sebeple ekstre bakiyesini tahsil etmek için eksi bakiyeye düşer her ayın 1inde faiz tahsilatı yapılır bir newi yeni hesap dönemine girer hesap kesim tarihi gibi bu sebeple hesabın cinsini öğrenmende yarar war

dewdim dewrildim geldim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cicuta-douglasii
    Cicuta-douglasii's avatar
    Erkek

eyw.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

ExcellencE bunu yazdı:

öğrenci hesabı olunca kesilmiyor

iş bankası benden kesiyor

bende her defasında gidip alıyorum :S

şubeme dilekçe veriom

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ClothingStore
    ClothingStore's avatar
    Erkek

irwa bunu yazdı:

nese dediğin hesap işletim ücreti tüm bankalarda wardır ama bakiyeler değişir ör ziraatte yılda 3 3 toplamda 6 tl bizim bankada 6 ayda 1 30 ar tl alınır bu yasal br durumdur sonuçta sen bankanın sistemini işgal ediosun o hesapta ister paranı bırakabiliosun ister kullanıosun yani senden aldığı emanetçi parası 1 yıl içinde hiç giriş çıkış olmazsa o zaman almaz ama kullanım warsa o zaman almaya da hakkı wardır mahkemeye başwursan bunu iptal ettiremezsin çünkü sözleşmede geçio hani hesap açılırken sana imzalatılan bir sürü sayflarda,) nese aklına takılan bişi olursa sor bu arada bu ücretler sadece personelden alınmaz ama yok bende wermek istemiorum dersen 2 adet otomatik ödeme talimatı weriosun bidaha kesilmio ,) buna düzenli kontör yüklemede dahil ,)

bn kafaya koydum tüketici haklarına basvurcam sonuna kadar gitcem hatta kredi kartından kesilen yıllık ücret içinde basvurcam bu konularla ilgili yargıtay ın gerekçeli kararları var.  hesap kredi kartı hesabı. 10 senden beri kullanılan kart. eğer aksi bi durum olursa 10 sene önce imzalanan sözleşmeyi isticem banka personelinden o zmn bakarıs neleri kabul edip neleri etmediğimize. 

peki madem bnden ücret alınıyıro havale yapılırken alınan ücret neyin nesi ? bu ücreti alıyosanız o zaman niye hesap işlem ücreti alıyorsunuz. ayrıca bn parayı gişedeki calısandan aldım. bn bunu bankamatikten cekmek istesem neler yapmam gerekir dediğimde bunu yapamassın çünkü vadesiz hesap dedi. demekki pek meşgul olunmuyor.

hesabı sadece para almak için kullanıyorum.

Nike,Adidas,Puma,Abercrombie & Fitch, Gucci, Christian Audigier, Kappa, UGG ve daha bir cok marka burda http://picasaweb.google.com/ClothingStore4216 Ayrıntılı bilgi için: clothingstore4216@hotmail.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

ClothingStore bunu yazdı:

irwa bunu yazdı:

bn kafaya koydum tüketici haklarına basvurcam sonuna kadar gitcem hatta kredi kartından kesilen yıllık ücret içinde basvurcam bu konularla ilgili yargıtay ın gerekçeli kararları var.  hesap kredi kartı hesabı. 10 senden beri kullanılan kart. eğer aksi bi durum olursa 10 sene önce imzalanan sözleşmeyi isticem banka personelinden o zmn bakarıs neleri kabul edip neleri etmediğimize. 

peki madem bnden ücret alınıyıro havale yapılırken alınan ücret neyin nesi ? bu ücreti alıyosanız o zaman niye hesap işlem ücreti alıyorsunuz. ayrıca bn parayı gişedeki calısandan aldım. bn bunu bankamatikten cekmek istesem neler yapmam gerekir dediğimde bunu yapamassın çünkü vadesiz hesap dedi. demekki pek meşgul olunmuyor.

öncelikle bankaların yaptıkları herşey yasaldır ama mantıklı olduğu anlamına gelmez yargıtayın kararı şudur ücret alıp almamak bankalara bırakılmıştır sadece sözleşmesinde bu ücretlerin alıncağını belirtmeyen bankalar bu parayı alamazlar we garanti bankası adına konuursam sözleşmenin 8. maddesinde 11 puntoyla bu ücretlerin alınacağı yazılıdır.

Şube personelimiz çok  iyi bilgi donanımına maalesef sahip deildir sen hesabndaki parayı 7/24 çekebilirsin bunun için tek yapman gereken paracard istemek hesabına bağlı olucak zaten müşteri hizmetlerinden ya da şubedn bu kartı isteyebilirsin

Son olarak bankaya senin gibi dawa açan çok fazla ama sen bu ücret yansıdıktan sonra eğer kredi kartını kullandıysan yine hak iddia edemiosun çünkü kabul etmiş sayılıosun yasal olarata bu böle

dewdim dewrildim geldim
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

irwa bunu yazdı:

ClothingStore bunu yazdı:

irwa bunu yazdı:

öncelikle bankaların yaptıkları herşey yasaldır ama mantıklı olduğu anlamına gelmez yargıtayın kararı şudur ücret alıp almamak bankalara bırakılmıştır sadece sözleşmesinde bu ücretlerin alıncağını belirtmeyen bankalar bu parayı alamazlar we garanti bankası adına konuursam sözleşmenin 8. maddesinde 11 puntoyla bu ücretlerin alınacağı yazılıdır.

Şube personelimiz çok  iyi bilgi donanımına maalesef sahip deildir sen hesabndaki parayı 7/24 çekebilirsin bunun için tek yapman gereken paracard istemek hesabına bağlı olucak zaten müşteri hizmetlerinden ya da şubedn bu kartı isteyebilirsin

Son olarak bankaya senin gibi dawa açan çok fazla ama sen bu ücret yansıdıktan sonra eğer kredi kartını kullandıysan yine hak iddia edemiosun çünkü kabul etmiş sayılıosun yasal olarata bu böle

Yasal olarak o öyle değil. Banka ben yasalara uygun yaptım diyor ama Tüketici Hakem Heyeti ya da Tüketici Mahkemeleri

bunu siz her müşteriye aynı olarak verdiğinizden bu sözleşme tüketiciyle bir uzlaşma sonucu oluşturulmamıştır deyip Tüketici aleyhine olan maddeyi geçersiz sayıyor. O yüzden iade kararı veriyor. Yani banka yasal olarak yaptığını iddia ediyor çıkarlarına göre, sen de başka bir açık kullanıp bankanın yasal olarak yapmadığını iddia ediyorsun ve sonuçta kazanıyorsun. ( Yeni yasa çıkmadıysa bu düzen böyle işliyor )

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
Toplam Hit: 9943 Toplam Mesaj: 49