Van Cevizi İle İlgili
-
sa. telefondan bilgiler bakarken özellikle "van cevizi"nin beyine faydalı olduğunu gördüm. internette cevizle ilgili genel olarak aşağıdaki bilgiler var;
Ceviz, beyin fonksiyonlarını destekleyen besinler arasında yer alır. İçeriğindeki antioksidanlar ve yağ asitleri sayesinde hafızayı güçlendirir, bilişsel işlevleri korur
Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Beyin sağlığına olan bu katkıları nedeniyle ceviz, 'beyin gıdası' olarak da adlandırılır.
----------------
benim 11 sene oldu beyin kanamasını geçireli ilk gün neleri hatrlıyorsam hala aynı şeyleri hatırlıyorum. bende işe yarar mı yaramaz mı bilemiyorum ama denemek isterim.
bizde van'lı mürit var mı? bu van cevizinden bulabilir mi? bulabilecek varsa bana pm'den ücretini yazsın, iban yolllasın tabiki ücret alıcıdan kargo yapar. birazda zavallı beyinciğime bakım yapayım (:
ve birde tamamen konudan bağımsız hazır van ile ilgili konu. ben çocukluğumdan beri van'a hep "one"diyesim geliyo (: işte ingilizce=1 hatta askeriyede van'lı arkadaşım olursa "one"li diye kafa yapmayı düşünüyordum, işte "o ne" hee "van lan van" diye takılacaktım ama "one"li arkadaşım yoktu :D ve daha neler bulurdum bilemiyorum (: "o ne"li müridimiz var mı? (: varsa inşallah beni yanlış anlamaz hiçbir art niyetim yok olamazda zaten.
-
Derdini silkeyim
-
ajan abi siktiret beyin gelişimini tüm tbt biliyorki senin maşallahın var daha zeki olursan bu site bunu kaldırmaz , holyone tahtından edersin haberin olsun
-
Van'da uzun yıllar yaşadım ama cevizinin meşhurluğu ile ilgili bir şey duymadım. Van gölü kenarında Bitlis'e bağlı adilcevaz ilçesi var orasının cevizi meşhurdur. Belki orayı kastediyorlardır. Ayrıca cevizin içi beynin yapısını benziyor ben de bu tür çalışmalar duymuştum sana kolay gelsin:)
-
nereodi bunu yazdı
ajan abi siktiret beyin gelişimini tüm tbt biliyorki senin maşallahın var daha zeki olursan bu site bunu kaldırmaz , holyone tahtından edersin haberin olsun
(: sağolasın. eyy @holyone dikkatli ol, ayağını kaydırırım bak :DDD
hemen geri vitese takayım; esas duruşta; senkiii yüce şeyh sana yan bile bakılmaz (;
@turkz
bilemiyorum öyle bir haber okudum işte (; sağolasın (:
@lancelot
bende senin
-
Oha Van cevizi diye birsey mi varmis?
Iran dan getirdikleri ceviz falandir. Van in cevizi meshur falan degil, sakin aldanma.
Cevizin krali Chandler türü olanlardir.
Kaman cevizi, Niksar cevizi, Trakya cevizi guzeldir.
-
underzero bunu yazdı
Iran dan getirdikleri ceviz falandir. Van in cevizi meshur falan degil, sakin aldanma.
tamamdır hocam van cevizi diye bişey aramıyorum artık, ceviz olsun yeter amcacım (:
o güzel cevizlere nasıl nerden ulaşabilirim? yada her türlü bağış kabul edilir hiç merak etmeyin :D (;
ajan1111 tarafından 07/Kas/24 09:50 tarihinde düzenlenmiştir -
ajan1111 bunu yazdıunderzero bunu yazdı
tamamdır hocam van cevizi diye bişey aramıyorum artık, ceviz olsun yeter amcacım (:
o güzel cevizlere nasıl nerden ulaşabilirim? yada her türlü bağış kabul edilir hiç merak etmeyin :D (;
O kadar çok maaşından böbürlenerek bahsettin noldu ajan:)
Biz sana dedik o maaşlar açlık seviyesinin çok çok altında kalacak diye.
Biz dedikçe sen devletimiz iktidarimiz sagolsun dedin.
Şimdi açlıktan kırılsan bile forum sana merhamet etmez.
Ceviz senin neyine git makarna ekmek ye.
-
korkarabatak bunu yazdıajan1111 bunu yazdıunderzero bunu yazdı
O kadar çok maaşından böbürlenerek bahsettin noldu ajan:)
Biz sana dedik o maaşlar açlık seviyesinin çok çok altında kalacak diye.
Biz dedikçe sen devletimiz iktidarimiz sagolsun dedin.
Şimdi açlıktan kırılsan bile forum sana merhamet etmez.
Ceviz senin neyine git makarna ekmek ye.
maaşımla bir alakası yokki muhabbetin. ben kişisel olarak daha çocukluğumdan beri atıyorum "x" çikolata "y" değerindeyse ayda 1 tane alıyorsam hala ayda 1 tane alırım. maaşım iyi diye ayda 2-3 tane almam. bağış muhabbetim makarasına (((;
maaşımız açlık seviyesinin altında kaldığında Tayyip baba'mız hallederki (: hala aynısını derim çünkü başka gelecek iktidarlara inanmıyorum, güvenmiyorum.
anladık tamam sen merhamet etmezsin ama bence merhamet eden çıkar.
ceviz beynime lazımmış makarna ekmekle gitmezki. tamam baba tarafım manav ekmekle yerler ama ben yiyemem.
-
ben adilcevaz (bitlis) cevizi daha iyi diye biliyordum yanlis biliyor da olabilirim.
namluya da yariyor ajanim
-
blackhammer bunu yazdı
ben adilcevaz (bitlis) cevizi daha iyi diye biliyordum yanlis biliyor da olabilirim.
namluya da yariyor ajanim
yaw en son ceviz olsunda işte (:
bilmez miyim :D biz eski topraklar neden hep +18 peşindeyiz :D