folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Vantilator (Solunum Cihazi) Dokümanı [Bir Uretici Paylaşmış]



Vantilator (Solunum Cihazi) Dokümanı [Bir Uretici Paylaşmış]

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    Megalados bunu yazdı

    Öncelikle linklere bakmadım gençler. Sanırım, korona hastaları olan ihtiyacı karşılamak için bu tür girişimler var. Üretme konusunda değil ama vanlitasyon konusunda biraz tecrübeliyim. Hatta bu ürünü satan arkadaşlardan, çok daha tecrübeliyim malesef. (Babamın rahatsızlığından dolayı)

    Allah, tüm hastalara şifa versin.

    Bu konunun şakası yok bir kere. Ayrıca Türkiye'de ev tipi solunum cihazı üreten bir firma var.

    Oxivent marka ev tipi mekanik vanlitatörleri, bu arkadaş üretmiş. (Babamı az kalsın öldüren cihaz) 

    Sahibi ile telefonda görüşmüşlüğüm var. Bildiğim kadarı 1 - 2 sene önce piyasaya girdiler.

    Kendisi her ne kadar tüm modları barındırdığını iddia etse de, bana göre piyasadaki en kötü cihazdır. (Spontane yüksek hastaları, iyi vantitasyon et'mediğine inanıyorum)

    Biz şu an covidien 560 kullanıyoruz. Şimdiki fiyatına baktım maşAllah 37bin lira olmuş. Bunun 19bin küsürünü Devlet karşılıyor, gerisini siz ödüyorsunuz. Düşünün ,solunum cihazına bağlı hastaların maddi olarak sıkıntılarını. Neyse konudan sapmak istemiyorum.

    Hastanedeki solunum cihazları devasa ve çok pahalıdır. Bunlar yoğun bakımlarda bulunurlar. Eve bunlardan alamazsınız. Alsanızda taşıması falan uygun değil

    Ev için uygun solunum cihazları, ev-tipi mekanik vanliatörlerdir. 

    Hastanedeki cihazlarda, ev tipi cihazlarda aynı işi yapıyorlar. Ev tipi bir makanik vanlitaör tüm modları barıdırıyor ve yeterince kaliteliyse hastanedeki cihazdan hiçbir farkı olmayacaktır. 

    Ön bilgiyi geçtiysek bir mekanik vanlitaörün ne kadar karmaşık bir iş yaptığından az biraz bahsedeyim.

    Bir insana mekanik olarak rahat nefes aldırmak öyle kolay iş değil. 

    Eğer hastanın spontane solunumu yoksa çok basit bir makine ile hiçbir modu olmadan dakikada\ 12 ile 20 arası akciğeri, ortalama 500 - 550ml hava ile doldurup, ortalama 300ml sini geri çektirerek (bunlara vtl/vte değerleri deniyor) bir insanı hayatta tutmanız mümkün. Bir balonu şişirip indirmek gibi düşünün. Akciğerde balon gibidir. Bu tip duruma göre, bir mod girilir. Vanlitatör hep aynı şeyleri,aynı değerlerde yapar. Basit bir iştir.

    Ama eğer spontane solunumu var ise, işte orada işler karmaşıklaşıyor. Bu insan dakikada kaç nefes almak isteyecek (Belki de hızlı alıp vermek isteyecek), bazen apnea (derin) nefes almak isteyecek, bazen cigerine belki 900ml hava alacak, bir sonraki nefeste 100ml  alacak. İşte bu tip karmaşaların ayarlarmasını yapmak, mekanik vanlitaörün modları ile ilgilidir.

    Mekanik vanliatör 13-20 arası vtl verip vte almak isterken ,hasta spontane bir solunumda bulunduğunda ,vanlitaör onu algılayıp destek moduna geçmeli ki ,hasta rahat etsin. Bu işin tepkime süresi bile var. Hasta nefes verirken, makina aldırmaya zorlar ise, çakışma olur (Spontan çakışması, tüm modları içerdiğini iddia eden, Oxivent cihazının yaptığı gibi). Trekestomi(?) ile solutmak, bu yüzden zor iştir.

    Bunlardan neden bahsetiyorum. Çünkü korona hastaları için acilen üretilecek bir vanlitator , spontan destek modlarını (SİMV gibi) içermelidir. Hatta diğer modlarıda (ben hepsini bilmiyorum) barındırması gerekiyor. Yoksa iş pompa ve sensör üretmek kadar basit olurdu. 

    Neyse uzatmayım, konuda biraz bilgi bulunsun diye yazdım.

    Allah kimseyi muhtaç etmesin. Allah kimseyi düşürmesin. 

    İyi bilgiler'miş.

    tşkler.

    ~@~

    Kaan bunu yazdı

    Beyler konu üzerine yoğun çalışıyoruz, sonuca çok yakın değiliz ama, ona yakın bir seviyedeyiz.

    İnternette gördüğünüz, balona bas-çeken(?) saçma sapan mekanizmalar. sadece masturbasyon yapmaya yarar, arkadaşın dediği gibi birçok mod olmalı.

    Uzun uzun anlatmak isterdim ama, size özet geçmek istiyorum.

    Bu amına kodumun virüsü, alveollerin etrafına bariyer çekiyor, ve oksijenin kana emilmesinin önüne geçiyor, ciğerleri tam şişirdiğinizde tahrip ediyor, tam nefes verdiğinizde de içine iltihap alıyor@@,) ve zamanla

    alveoller iş göremez hale geliyor. Doktor değilim ama, konuyla ilgili çok araştırma yaptık.

    Şimdi siz nefesinizi tamamen verseniz bile ,ciğerlerinizde ortalama 5cmh2o'luk (cmh2o{?}) basınç olması lazım ki ,alveolleriniz kapanmasın, ciğerinizi tam şişirmeyesiniz ki tahrip olmasın(vay alüminyum, arada bir derin nefes alıyordum,, @@, ). Bu durumda da yeterli co2 atılımı sağlanamayacak ve

    nefes açlığı hissedeceksiniz. Bunun için de I/E oranı var, yani nefes alma/verme oranını ayarlıyorsunuz. Adaptif modları var, asist modları var. gelen havayı, giden havayı, basıncı, oksijen oranını, vs. ayarlamanız gerekiyor.

    Kabaca basit bir alet değil arkadaşlar, internette data paylaştım diyen medtronic firması başkaları görüp gözü korksun diye paylaşmışlar bunu. O datalarla bir bok yapılmaz.

    Şu iki kaynak, size çok şey anlatabilir.

    https://www.medcram.com/courses/take/COVID19-ventilator-mechanical-ventilation/lessons/11186733-mechanical-ventilation-introduction-and-compliance

    https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-ventilator-supply-specification/rapidly-manufactured-ventilator-system-specification

     

    Arçeliğin yaptığı cihaz gayet iyi ,ama fazla karmaşık, daha sade bir cihaz olmalı. Onlar elektronik kartla, arduinoyla falan yaptılar sanıyorum. Biz endüstriyel ürünler tercih ettik.

    Tşkler.

     

    Konuyla doğrudan alakalı değil, ama bugün dinlediğim bir doktorun Covid-19 ile ilgili yaptığı yorumlar dikkatimi çekti. 

    bu ace1-2 reseptör'leriyle ilgili, ilacın biri, bu hücre yüzeyindeki reseptör'leri Glikozidasyon yaparak, virüs'ün bu hücreye tutulumunu engelliyor'muş.

    Bir başkası, virüs'ün hücre içerisinde çoğalmasını engellemek için, hücrenin asidik düzeyini ,bazik hâle getirerek engelliyormuş. (bre @NoName. ^^D`)

    RitmFarbRacourci tarafından 03/Nis/20 04:30 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    Beyler konu üzerine yoğun çalışıyoruz, sonuca çok yakın değiliz ama ona yakın bir seviyedeyiz.

    İnternette gördüğünüz balona bas çeken saçma sapan mekanizmalar sadece masturbasyon yapmaya yarar, arkadaşın dediği gibi birçok mod olmalı.

    Uzun uzun anlatmak isterdim ama size özet geçmek istiyorum.

    Bu amına kodumun virüsü alveollerin etrafına bariyer çekiyor ve oksijenin kana emilmesinin önüne geçiyor, ciğerleri tam şişirdiğinizde tahrip ediyor, tam nefes verdiğinizde de içine iltihap alıyor ve zamanla

    alveoller iş göremez hale geliyor. Doktor değilim ama konuyla ilgili çok araştırma yaptık.

    Şimdi siz nefesinizi tamamen verseniz bile ciğerlerinizde ortalama 5cmh2o'luk basınç olması lazım ki alveolleriniz kapanmasın, ciğerinizi tam şişirmeyesiniz ki tahrip olmasın. Bu durumda da yeterli co2 atılımı sağlanamayacak ve

    nefes açlığı hissedeceksiniz. Bunun için de I/E oranı var, yani nefes alma verme oranını ayarlıyorsunuz. Adaptif modları var, asist modları var. gelen havayı, giden havayı, basıncı, oksijen oranını vs ayarlamanız gerekiyor.

    Kabaca basit bir alet değil arkadaşlar, internette data paylaştım diyen medtronic firması başkaları görüp gözü korksun diye paylaşmışlar bunu. O datalarla bir bok yapılmaz.

    Şu iki kaynak size çok şey anlatabilir.

    https://www.medcram.com/courses/take/COVID19-ventilator-mechanical-ventilation/lessons/11186733-mechanical-ventilation-introduction-and-compliance

    https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-ventilator-supply-specification/rapidly-manufactured-ventilator-system-specification

     

    Arçeliğin yaptığı cihaz gayet iyi ama fazla karmaşık, daha sade bir cihaz olmalı. Onlar elektronik kartla, arduinoyla falan yaptılar sanıyorum. Biz endüstriyel ürünler tercih ettik.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kralsam
    kralsam's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek

    https://youtu.be/U7HZVhwwH-8


    Üzülme...!!! İstediğin Bir Şey Olmuyorsa, ya Daha İyisi Olacağı İçin yada, Gerçekten de Olmaması Gerektiği için Olmuyordur. (Hz Mevlana)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2011
    Erkek

    Ülkemizin en büyük sorunu , her üretilen aleti " lan ne var 2 civata 1 kart bende yaparım amk" mantığı ile yaklaşmasıdır. 

    Zaten ülkemizde yapamayan kesimlerde bunlardır. 

    Hayat kurtaran bir makine yapmak isterken hayat alan bir makine yapma ihtimalini de unutmayalım. Böyle bir makine için , sağlıkçı , mühendis , mekanikci , biyolojiden anlayan , iyi derecede anatomi bilen vb gibi en az alanlarında bilgili 10 tane adam olması gerekiyor diye düşünüyorum. 

    eğer öyle değilse zaten bu makineyi para amaçlı üretiyor olur ve siyasi desteğiniz de yoksa bir kaç vaka sonrası silinip gitme ve hakka girerek piyasadan çekilme oranınız yüksek olur maalesef. 

    Bu gibi aletlerin üretim ve geliştirilmesi için sağlık firmaları , tıbbi bilişim çalışanları , endüstriyel olarak gerekli belge ve izinleri almış firmalar vardır.

     

    ama ülkemizde sanayide makine üreten para vampiri insanlar böyle durumlardan fırsattan istifade mantığı ile yaklaşıp bu makineleri üretmeye çalışacaklardır. Allah yardımcımız olsun , inşallah doğru çalışan aletler üretebiliriz.  

     

     

    Roark tarafından 03/Nis/20 12:12 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kralsam
    kralsam's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek
    Roark bunu yazdı

    Ülkemizin en büyük sorunu , her üretilen aleti " lan ne var 2 civata 1 kart bende yaparım amk" mantığı ile yaklaşmasıdır. 

    Zaten ülkemizde yapamayan kesimlerde bunlardır. 

    Hayat kurtaran bir makine yapmak isterken hayat alan bir makine yapma ihtimalini de unutmayalım. Böyle bir makine için , sağlıkçı , mühendis , mekanikci , biyolojiden anlayan , iyi derecede anatomi bilen vb gibi en az alanlarında bilgili 10 tane adam olması gerekiyor diye düşünüyorum. 

    eğer öyle değilse zaten bu makineyi para amaçlı üretiyor olur ve siyasi desteğiniz de yoksa bir kaç vaka sonrası silinip gitme ve hakka girerek piyasadan çekilme oranınız yüksek olur maalesef. 

    Bu gibi aletlerin üretim ve geliştirilmesi için sağlık firmaları , tıbbi bilişim çalışanları , endüstriyel olarak gerekli belge ve izinleri almış firmalar vardır.

     

    ama ülkemizde sanayide makine üreten para vampiri insanlar böyle durumlardan fırsattan istifade mantığı ile yaklaşıp bu makineleri üretmeye çalışacaklardır. Allah yardımcımız olsun , inşallah doğru çalışan aletler üretebiliriz.  

     

     

    Sence bu ürünleri ilk üreteni bir kenara koyarsan diğer üreticiler çok doğru olan ilk cümlen dışında ne düşünmüş olabilir? 


    Üzülme...!!! İstediğin Bir Şey Olmuyorsa, ya Daha İyisi Olacağı İçin yada, Gerçekten de Olmaması Gerektiği için Olmuyordur. (Hz Mevlana)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek

    Akşam sakin kafayla inceleyim.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

     

    Konuyla doğrudan alakalı değil, ama bugün dinlediğim bir doktorun Covid-19 ile ilgili yaptığı yorumlar dikkatimi çekti. 

    bu ace1-2 reseptör'leriyle ilgili, ilacın biri, bu hücre yüzeyindeki reseptör'leri Glikozidasyon yaparak, virüs'ün bu hücreye tutulumunu engelliyor'muş.

    Bir başkası, virüs'ün hücre içerisinde çoğalmasını engellemek için, hücrenin asidik düzeyini ,bazik hâle getirerek engelliyormuş. (bre @NoName. ^^D`)

    efendim .s


    ...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    kralsam bunu yazdı

    Arkadaşlar evde oksijen konsantratörü yapma niyetindeyim ama üretilen havanın kalitesini nasıl ölçebiliriz medikalci yakını olan var mı? Kalite derken oksijen yüzdesi.

    medikalciyle görüştüm geçen. ikinci el solunum cihazı satıyordu. peki dedim ne kadar randımanlı ölçebiliyor muyuz? hayır dedi. %kaç o2 veriyor söyleyemedi


    ...said addicted.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kralsam
    kralsam's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek
    noname bunu yazdı
    kralsam bunu yazdı

    Arkadaşlar evde oksijen konsantratörü yapma niyetindeyim ama üretilen havanın kalitesini nasıl ölçebiliriz medikalci yakını olan var mı? Kalite derken oksijen yüzdesi.

    medikalciyle görüştüm geçen. ikinci el solunum cihazı satıyordu. peki dedim ne kadar randımanlı ölçebiliyor muyuz? hayır dedi. %kaç o2 veriyor söyleyemedi

    Bilgilendirme için teşekkürler 😊 


    Üzülme...!!! İstediğin Bir Şey Olmuyorsa, ya Daha İyisi Olacağı İçin yada, Gerçekten de Olmaması Gerektiği için Olmuyordur. (Hz Mevlana)
Toplam Hit: 2063 Toplam Mesaj: 20
medtronic