folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Vatan Bilgisayar: Müşteri Hizmetleri Felaketi - Bir Sipariş Macerası



Vatan Bilgisayar: Müşteri Hizmetleri Felaketi - Bir Sipariş Macerası

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rockipsiz
    rockipsiz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2002
    Erkek
    Yakın bir arkadaşım başından geçenleri yazmış, paylaşmak istedim:

    Size Vatan Bilgisayar'dan yapmış olduğum bir internet alış-veriş! maceramı yazmak istiyorum…

    Malum Türkiye’de 6-7 Mart Vatan Bilgisayar-Garanti ortaklığı ile yapılan %28 indirm + 5 taksit kampanyasını duymuşsunuzdur. Bende yurdum vatandaşı gibi böyle bir olayı yakalamışken alışveriş yapmak istedim haliyle. 500 YTL tutarına denk gelicek şekilde :
    Ürün Adi Fiyat Adet Tutar 11032-50-20 9550 256MB 128BIT AGP EKRAN KARTI 63,5 YTL 1 63,5 TL 22" GENİŞ EKRAN 223BW 5MS 1000:1 DVI LCD MONİTÖR 454,66 YTL 1 454,66 TL 160GB 8MB SATA2 7200RPM HARDDİSK 68,58 YTL 1 68,58 TL bir alışveriş yapmış bulundum.

    Tabii bu alışverişimi 7 Mart 2008 Cuma günü Vatan Bilgisayar web sayfası üzerinden bir arkadaşımın Bonus Card’ı ile gerçekleştirdim. Şimdi buraya kadar her şey düzgün gözüküyor. Şu dakikaya kadar bende çok mutluyum zaten. Ama bundan sonra yazacaklarım mal teslim sürecine kadar yaşadıklarımı, azda olsa anlamanız dileğiyle yazılacaktır…

    8 Mart Cumartesi : Rutin bir cumartesi devam ediyordu, arkadaşım kredi kartından 586,74 YTL geçtiğini fark etti önce. E bizde gayet normal bir tepki ile hemen 02124445656 numaralı Vatan Müşteri Hizmetlerini ( VMH ) aradık. Mevkiimiz Balıkesir. Yaklaşık 25 dakikalık bir meşgul tonu karşılamasında sonra hatta düştük. Sıra numaramız 9 numara. Sabırla bekledik sıranın gelmesini. Velhasıl telefonumuzu açan bayan arkadaş, bu kampanyanın belli tutarını Vatan Bilg. Kalan tutarını Garanti Bankası karşılıyor deyince olayı anladık ve kalan tutarıda hesaplayınca toplam tutarımızın 498.** YTL olduğunu gördük. Bir sorun yoktu. Her şey normaldi. Sipariş numaramı söyledim, alış-veriş! im kontrol edildi. Malzemeler sayıldı. Bayan hiçbir sorun yok efendim. Siparişiniz işlemde Pazartesi kargoya verilir dedi. Bende gönül rahatlığıyla beklemeye devam ettim.

    9 Mart Pazar : Resmi tatil anlayışımız nedeniyle herhangi bir arama veya Vatan Bilgisayar ile herhangi bir diyalog kurulmadı.
    10 Mart Pazartesi : Sabah mesai saatlerinin başında büyük bir heyecanla, İzmir mağazasından her daim güvendiğim ve sevdiğim, VMH yi aradım. Yine meşgul tonunu dakikalarca dinledikten sonra hatta düştük. Bu sefer telefonumuzu bir bey açtı. Sipariş numaramı verdim, doğrulamalar ( fatura bilgileri, isim soy ad ) yapıldıktan sonra siparişimin işlemde olduğunu bugün kargoya verilebileceğini söylüyordu telefondaki bey.

    Bende yine bir mutlulukla beklemeye başladım.

    Malum Türk insanı yerinde duramaz. Nasıl olsa telefonu hep başka! Operatör açıyor, birbirlerinden haberleri yoktur belki hızlandırabiliriz düşüncesi ile o gün 3 defa daha VMH yi arayarak siparişimi hızlandırabilir misiniz dedim. Tabii ki HAYIR cevabını alarak o günüde sabırsızlıkla bitirmek durumunda kaldık.

    11 Mart Salı :Her sabırsız gün gibi bugünde sabah telefon açacaktım. Zaten web sayfasında yazıldığı üzere “ Teslimatlar 3 İş Günü İçerisinde Yapılmaktadır.” Gibi bir düşünce ile VMH lerini öğle saatlerine doğru aradım. Ve hikayenin eğlenceli kısmı başlıyor.

    Telefonumu açan bey sipariş numaramı aldıktan sonra muhteşem cevabı verdi. “Siparişiniz İPTAL gözüküyor!” Tabii 4 günlük bir doğrulama sonucunda İPTAL cevabı almak ŞOK ediyor insanı. Bu şokla kapanan telefondan sonra düşünmeye başladım?

    Sipariş İptal Nedeni : Kampanya dahilinde 1 adet Bonus Card ile sadece 1 adet ürün alınabiliyor muş.

    Sonuçta 5 günlük bekleme süresi çöpe gidiyor ve gözler ağlamaklı oluyor……

    Düşündük ;

    - Madem öyle siparişleri ısmarlarken neden web sayfasındaki satış modülleri bizi uyarmadı ?
    - Madem hatalı sipariş idi, neden Vatan Bilg. 584,** YTL mi, karttan peşin çekti ?
    - En önemlisi, madem ben hatalı idim tüm ibareleri fark etmedim 4 gün boyunca neden hiçbir operatör bunu bana söylemedi ya da beni uyarmadı.
    Bunlara benzer düşünceler tekrar VMH lerini aradım. Karşıma çıkan bir bayana sipariş numaramı tekrar verdim ve İPTAL cevabını tekrar aldım. Bayana İPTAL cevabı karşılığında sunduğum tekliflerim :
    - Bari bir ürünü ( monitörü ) kampanyaya dahil edin. Geri kalanları normal tutardan almak istiyorum. Cevap : Maalesef.
    - Yetkili biri ile görüştürün. Cevap : Maalesef.
    - Paramı hemen iade edin. Cevap Maalesef. 3 gün içinde belki olabilir.
    - Hiçbir şekilde bir çözüm yolumuz olamazmı? Cevap : Maalesef.
    - Bayana hırçın bir şekilde söylediğim “ Siz ne işe yarıyorsunuz o zaman?” Cevap : Biz sadece durumu söyleriz. Zaten ben telefon satışta görevliyim. Yoğunluktan buraya aktarıldınız… Tabii o şaşkınlık ve çaresizlik içinde ( kredi kartımdan para 7 mart Cuma çekilmiştir. ) telefonu kapattım ve sinirden ne yaptığımı bilemedim.

    Avukatım Mustafa BİLSEM e ulaştım ve durumu ona aktardım aynen. Onun bürosundan tekrar VMH lerini aradık ve görüşmemizi kayıt altına aldık. VMH de bize bir bey uzun bir süreden sonra cevap verdi. Sipariş numaramı tekrar verdim ve gerekli kontrolleri yaptı. Verdiği cevap İPTAL. Bende biliyorum efendim dedim. Ve gerisi ;

    - Yukarıdaki yaşadıklarımı beye anlattım ve gerekli uyarımı yaptım. Konuşmamızı ayıt altına alıyorum ve avukatım şuan yanımda söyleyeceklerinize dikkat edin çünkü size dava açmayı düşünüyorum dedim.
    - Birazda kendini bilen bir konuşma tutumu içerisinde konuştuktan sonra operatör arkadaş “ 1 saniye efendim sizi yetkili birine bağlıyacağım” ifadesini kullandı.
    Tabii 3 kere denemiş ve hiçbir çözüm bulamamış biri olarak VMH de yetkili birine ulatırılan ben şoklar içerisindeydim. Bunda avukatımın yanımda olması konuşmayı dinlemesi ve kayıt etmesinin etkili olduğunu düşünüyorum.

    Kısa bir beklemeden sonra telefonumu SERKAN adında bir beyefendi açtı. Gayet anlayışlı bir şekilde yaşadığım her şeyi dinledi. Mantıklı cevaplar ile beni sakinleştirdi ve “ tamam beyefendi. Sorununuzu iyi anladım ve ben kendim siparişinizi onaylıyorum ve tekrar işleme sokuyorum dedi.” Ben havalara uçtum tabii ki. Tekrar teyit ettirdikten sonra ferah bir şekilde telefonu kapattık ve tekrar beklemeye koyulduk.

    12 Mart Çarşamba : 2 kere VMH araması yaptım. En kısa zamanda kargoya vericeğiz denildi.

    13 Mart Perşembe : 1 kere VMH araması.

    14 Mart Cuma : 2 kere VMH araması. Cevaplar bu arada hep aynı. “ Yoğunluktan dolayı çok sıkışığız o yüzden bekletiyoruz. Ancak en kısa zamanda kargoya vereceğiz.

    15 Mart Cumartesi :3 kere VMH araması. Sonuncusunda bir bayan bugün kargoya verilicek gözüküyor efendim tabiri ile gönlümü ferahlatmıştı. Bu arada Vatan Bilg. Kampanya dönemlerinde 10 gün içinde teslimat yaparmış.

    16 Mart Pazar : Resmi tatil. Gelemeyeceğini biliyorum. Arama yapmadım. 16 Mart Pazartesi : Artık İzmir deyim. İşlerimden dolayı İzmir e geçmek durumunda kaldım. Sipariş sahibi İzmir de, teslimat Balıkesir de. Kredi kartı sahibi Balıkesir in bir ilçesinde. O kadar çok uzadı ki herkes programını uygulamak zorunda kaldı.

    Cumartesi aldığım kargoya verilecek müjdesi ile VMH yi aradım. Ancak telefona çıkan bayan arkadaşımız siparişimizin işlemde olduğunu bugünkü kargoya verileceğini belirtti. Şok! Yoğunluktan bey efendi kusura bakmayın dedi. Anladık ! 2 kere daha aradım aynı cevapla karşılaştım.

    17 Mart Salı :Uyandığımda! VMH yi aradım. Bey efendi kargoya verildi cevabı ile karşılaştım. Mutluluk o zaman anlam kazandı sanırım. Tabi bu süreçte kargo teslim alındı teyiti içinde gün içinde 2 kere cep telefonumdan Balıkesir teslimat yerini arayıp sorguluyorum. Ancak yanıt hep OLUMSUZ!

    18 Mart Çarşamba : Siparişimizden 11 gün sonra tekrar VMH yi aradık. Ancak ne duyalım ! Siparişimiz daha kargo ve teslimat aşamasında değil ! O gün verilecekmiş. Telefondaki bayan arkadaş tekrar yoğunluk dediğinde……

    Artık dayanamayıp İzmir Bornova daki Vatan Bilgisayar mağazasına gittim. Orada şeflerden Volkan adındaki bir çalışan, şikayetimi dinleyip beni 2. kattaki Santral Odası’na götürdü. Oradan İstanbul VMH deki Bilal BERKTAŞ adında bir arkadaşla görüştürdü. Durumu anlattım tüm detayları ile ve artık sabrımın kalmadığını dile getirdim. Aynı anda Balıkesir den de ayrı bir kulvar dan VMH ile görüşülüyor ve bir cevap bekleniyordu. Serkan Bey Balıkesir deki yerimize geri telefonla dönerek ilginç bir cevap verdi:

    - Elimizdeki Samsung LCD monitörlerde ölü pixel bulunduğundan hepsini iade ettik. Yarın yeni bir parti gelecek ve geldiği gibi siparişinizi kargoya vereceğiz.Bunu müşterilerimize duyuramadık o yüzden suçluyuz. Teslimat sürenizde 10 günü geçti haklısınız.
    Aynı dakikalarda bende Vatan Mağazasından Bilal bey ile telefonda durumu görüşerek bir çözüm bekliyordum. Bilal bey; “Haklısınız, ben birazdan kendi ellerimle siparişinizi kargoya vericem” dedi. Bende pekala diyerek, mağazadaki arkadaşlara da ( Volkan Bey ) teşekkür ederek mağazadan ayrıldım. Tabii ki Çarşamba günü kargomuz yine yok! + 4 cep telefonu görüşmesi.

    19 Mart Perşembe :Çarşamba günkü görüşmelerden sonra ertesi gün Balıkesir teslimat noktamızı telefonla 4 kere daha arayarak, kargonun gelip gelmediğini öğrenmek istemiştim. Ancak yanıt olumsuz! Ta ki akşamüzeri saat 17.00 civarında bir telefon ile kargonun geldiğini ancak kredi kartı sahibi olmadan teslim edilemeyeceğini duyana kadar. Bu seferde kredi kartı sahibi İstanbul da idi. Çaresiz bu mantıklı ve doğru güvenlik uygulamasına takılarak 1 gün daha beklemek durumunda kaldık. Ancak suç tekrar Vatan Bilgisayar damıydı acaba? Normal ( 10 gün ) içerisinde teslimat sorunsuz olsaydı kredi kartı sahibi de teslim alımı yapabilecekti.

    20 Mart Cuma : Kargo teslimatım yapılıyordu saat 16.35 de. Ancak o da ne! UPS kargo 10.50 YTL kargo ücreti talep etmişti. Vatan bilgisayar internet satışlarında 150 YTL üzeri alışverişlerde kargo ücreti Vatan Bilg. Tarafından yapılır ibaresi gözüme çarpmıştı.

    Ancak 13 günlük bekleme sonrasında artık uzatmayarak 10.50 YTL tutarını UPS kargo görevlisine ödeyerek kargolarımızı aldık. +7 cep telefonu görüşmesi.

    Maalesef daha bitmedi.
    Artık İzmir de bulunduğumdan siparişimin Balıkesir-İzmir yolculuğu yapması gerekiyordu. Tekrar bir kargo şirketine kargo verildi ve şuan Balıkesir den gelmesini beklemekteyim. Bu yazıyı da 20 Mart Cuma gecesi yazıyorum. İnşallah siparişim yarın elime ulaşacak ?!?

    Şimdi bu yazıyı neden yazıyorum. Kendim internetle uğraşan bir kişiyim. Bu kadar yazıyı da belki de hayatım boyunca yazdığımı hatırlamıyorum. Belki de kimse bu yazıyı sonuna kadar okumayacak, dayanamayacak.

    Ancak istediğim şu!
    Sonsuz internet diyarını bu yazıyı sonsuz bir şekilde dağıtmak ve yaşadığım bu berbat süreci insanların anlaması, görmesi ve aklına yerleştirmesidir.

    13 gün boyunca yaşadığım stres, telefon görüşmeleri, manevi yorgunluk, maddi masraflar v.b. bilumum etkinin sizlere anlatılması ve Vatan Bilgisayar dan alış-veriş! yapar iken bir kere daha düşünmenizi sağlamaktır.

    Saygı ve sevgilerimle;
    Volkan ÖZEL
    Sipariş Numaram : 132332

    ________________________________


    Toplam = 28 adet Vatan Müşteri Hizmetleri araması. 0 212 44 56 56
    19 adet cep telefonu görüşmesi.
    13 gün oldukça stresli ve sorunlu bir bekleme süresi.
    23 e yakın çözümsüz ve anlayışsız Vatan Bilg. Müşteri Hizmetleri operatörü
    3 yardımcı olan yetkili Vatan Bilg. Çalışanı 10,50 YTL, UPS kargo İstanbul-Balıkesir kargo ücreti
    78 YTL Balıkesir-İzmir kargo ücreti
    Vatan Bilgisayar a karşı büyük bir öfke!
    TEŞEKKÜRLER….!

    Always with me, always with you...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek
    Hocam Valla Elektronık Aletlerımın Hepsını Vatandan Alıyorum.. Hiçbirzaman Böyle bir Sorun Yaşamadım .. Örn bir urun aldım sorunlu cıktı.. yenisini verirler:D Garantıye gondermeden yenısıı verıyorlar :)) ben yinede Vatan Bilgisayar diyorum bea :))
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    osmaman
    osmaman's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek
    sonuna kadar okudum ve diyebileceğim tek bişey var. sende peygamber sabrı varmış kardeş. iyi dayanmışsın. ben olsam orda savaş çıkardı. bu arada mesajını tanıdığım herkese gönderdim. bilgin olsun.

    İmza mı? O da ne demek?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2002
    Erkek
    Bu adam ruh hastası!!! Yahu sipariş 3 iş günü içinde kargoya verilir, eğer 3 gün bekleyip de bi şey alamazsan ararsın adamları dersin elime bi şey geçmedi diye, ama yok, canı sıkılmış vatanı aramış, benim siparişler ne alemde diye... Allahtan aynı operatörle görüşmüyo sürekli, yoksa operatör acaip işlere girişebilirdi.

    Metallica Rules
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

     

    rockipsizim ne haber gorusemiyoruz :)

    tek soyleyecegim bu zamana kadar internette kredi kartimi verip hicbirsey almadim almayi da dusunmuyorum,

    giderim canli canli gorur begenir alirim arizali ise orda gorur veririm degilse alir cikarim.

    musteri hizmetlerine cok yuklenmeyin :) hergun binlerce insanla ugrasiyor kufrun bini bir para 


    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bnx
    Bnx's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2008
    Erkek

    tüketici haklarıını bilerek ve yasal düzenlemeler sınırında esnek kalabilseydin  bu kadar strese girmezdin hatta o kadar rahat dawran ki 11. günü wer awukatına o girsin dewreye neden bu kadar kafanı yoruyorsun bizde 2 sene önce daire aldık mütehatie 75 bin werdik sözlesmemiz geregi bu 2008 eylul teslim ama yasal olarak 2007 eylul + ay uzatma gecikme dönemi varmıs amma lakin yasaları bilmediğimizden attık bi imza 2 sene bekledik beklemeye dewam ediyoruz tüketici iseniz yasalara güwenin ..


    ßy ßénx
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uunal
    uunal's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    A.q benimde pc içeride teknik servise bi girdi daha çıkmadı 3 hafta arıoz edio napiosak tınlamıo bide orjinal degil die tüm hdd format atio kabul etirio zorla imza fln çok sinir bozucu şeyler

    duydugum kadar ile vatan batmışdı belli bir kaç sebepden sanırım %51 ile kalkavanlar ortak olmuş

    geçmiş olsun sana kardeş valla zor dönem geçirmişin :D

     

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek
    bn vatandan bikere alışveriş yaptım ondada telefonda 9 numaraya koydular beni ve yaklaşık 20dk bekledim . Gerçekten Sinirbozucu oluyor .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Savaş Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2007
    Erkek

    Sürekli kredi kartımla Vatan Bilgisayar'dan alışveriş yapıyorum, memnunum :)

    Bence o yazı tamamen karalama amaçlı..

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Linger
    Linger's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2008
    Erkek

    Nevrim döndü ya hepsini okuyacam diye neyse ki sonunda almış ürünleri.

    Yaşasın internetten alış veriş yapmak :D 


    Do you have to let it Linger ?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2007
    Erkek
    Valla isteyen geri kafalı diye bilir ama internetten sakız bile almam neden derseniz kardesim karsımda kanlı canlı elle tutla bılır bırnı gormek ıxterım bır sorun oldugunda tutabılmek ıcın. sımdıye kadar vatan bır yıgın alı verıs yaptım.... gıderım fıyatı uygun gelıse parcaları alır bılı evde toplarım (arkadaslara) cokta memnunum sımdıye kadarda bır sorun yasamadım. ama bazen (ıllere gore degıse bılıyor) teknık bolumdekı adamlar mal cıkabılıyor zaten sıdımye kadar 3 kere muhatap olmak zorunda kaldım... ama vatan oldukc ıyı bence....
Toplam Hit: 5403 Toplam Mesaj: 12