Vatandaşlık Hakkında...
-
Merhaba Mürit Kardeşlerim.
Benim nineyle dede 4-5 senedir Hacca gitmek için sıra bekliyorlar. Sürekli kura çekiliyor diyanetten ama hava cıva ne hikmets çıkmıyor işte.
Benim aklıma da şöyle bir fikir geldi. Ninemin annesi ve ailesi Osmanlı bu topraklardan ayrılırken sanırım 1912 Balkan Savaşları esnasında Türkiyeye göçettirilmiş. Günümüz Makedonya Devleti içierisinde hangi şehrin hangi köyünden göçtüklerini billiyorum. Bunu Osmanlı arşivlerinden veya bizim nüfus müdürlüğünden filan isbat edebilir miyim? Bildiğim kadarı sülalenin o topraklardaki isimleri (lakapları) belli ama Ninemlerin elinde oraya dair tapu filan yok diye biliyorum. (Sormak lazım tabii..) Eğer Nüfus müdürlüğünden/osmanlı arşivlerinden veya resmi bir evraktan ninemin ailesinin oradan göç ettiğini ispatlarsam Nineme ve dolayısıyle eş olma durumundan dedeme Makedonya vatandaşlığı alabilir miyiz? Eğer vatandaşlık alınırsa burdan Hacca/Umreye gitmek çok kolay. Bunun yanında serbest dolaşım hakları var bütün avrupada vizeye filan gerenk yok... Tabi ninem ve dedem çifte vatandaşlık aldıklarında bende buna binaen sanırım çifte vatandaşlık alabilirim...
Avukat olan veya bu gibi durumla karşılaşmış müritlerin cevaplarını özellikle bekliyorum!.. -
rüya içinde rüya sanki inception,cok karısık bı durum ulkemızde bu bürokrasi ile cok ugrasırsın
umarım yardımcı olan olur konuda canlansın
-
Sınavı var hocam dedem üsküp dogumlu benim göçmenler sınavı gecemedi belli bir seviyede makedonca bilmen lazımmış
-
hocam kalabalik şehirlerde zor cıkar o çok gitmek isteyen olduğu için daha sakin bir şehirde deneyin yani atıyorum vandan müracaat edin ikametgahı oraya aldır sorna tekrar buraya aldır çıkma ihtimali artar diyebiliyorum
-
OzanEmre bunu yazdı:
-----------------------------Sınavı var hocam dedem üsküp dogumlu benim göçmenler sınavı gecemedi belli bir seviyede makedonca bilmen lazımmış
-----------------------------Dostum deden nasıl bir yol izlemiş? Yani önce nereye başvuru yapmış?
Sonra bu sınav nerde yapılmış? Bu gibi şeyleri bizahmet mübarek dedene sorabilir misin?
-
eğer maddi durumları varsa, tur şirketleriyle görüş, kotasını dolduramayan ülkelerin kotasından gönderiliyor birşekilde tam emin değilim nasıl. ama oluyor.
-
sir bunu yazdı:
-----------------------------eğer maddi durumları varsa, tur şirketleriyle görüş, kotasını dolduramayan ülkelerin kotasından gönderiliyor birşekilde tam emin değilim nasıl. ama oluyor.
-----------------------------Evvela burdan sordurdum olur mu diye? Kotanız yetersiz olursa gelebilirler mi diye? Diyanet işlerinden şöyle bir cevap geldi. Başka bir ülkenin pasaportunu görünce Suudi Arabistanlı yetkililer burun kıvırıyor. Kosovadan da sordurdum gene durum aynı...
-
makedonya avrupa birliği ülkesi değilki bu lavuklara nasıl serbest dolaşım hakkı veriyorlar? nüfusu az diye mi?
-
c0der bunu yazdı:
-----------------------------makedonya avrupa birliği ülkesi değilki bu lavuklara nasıl serbest dolaşım hakkı veriyorlar? nüfusu az diye mi?
-----------------------------Aralık 2005 ten beri AB ile müzakereleri devam ediyor... Nüfusu az ve güvenlik problemi olmayan bir ülke... Ayrıca bütün kurumlarında AB bayrağı dalgalanıyor ama resmi olarak AB üyesi değil. Hatta AB polisi bile burda görev yapıyor. Tüm kurumlarının AB entegrasyonu için gelen temsilciler var... AB ile karşılıklı güven ortamı olduğu için serbest dolaşım hakkı vermişler sanırım...
-
TR-SCOPJE bunu yazdı:
-----------------------------sir bunu yazdı:
-----------------------------eğer maddi durumları varsa, tur şirketleriyle görüş, kotasını dolduramayan ülkelerin kotasından gönderiliyor birşekilde tam emin değilim nasıl. ama oluyor.
-----------------------------Evvela burdan sordurdum olur mu diye? Kotanız yetersiz olursa gelebilirler mi diye? Diyanet işlerinden şöyle bir cevap geldi. Başka bir ülkenin pasaportunu görünce Suudi Arabistanlı yetkililer burun kıvırıyor. Kosovadan da sordurdum gene durum aynı...
-----------------------------benim dayımlar bastırdı parayı çekiliş falan beklemedi azerbaycan kotasından gitti ki ne köken var ne başka birşey. diyanete değil de , tur şirketlerine bir sor, para için dört dönüyor adamlar zaten.
-
c0der bunu yazdı:
-----------------------------makedonya avrupa birliği ülkesi değilki bu lavuklara nasıl serbest dolaşım hakkı veriyorlar? nüfusu az diye mi?
-----------------------------lavuk? makedonlar iyidir gördüğüm kadarıyla dostum bosnaherseke gittiğimde makedon biriyle tanıştım yanlışlıkla yani bişey sordum makedon çıktı türkçe birkaç bişey biliyordu hatta kadın o bölgede sırplar bulgarlar ve yunanlar lavuk gerisi bizim gibiymiş arnavutlar makedonlar kosavalılar boşnaklar