VB Soruları Basit [Ödev Acil]

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek

    1)     2 tane sayı1 sayı2 adında 10 elemanlı(indisli) değişken tanımlayın. Bu dizilerden bir tanesi ilk değerini    verin 2. dizini klavyeden okusun. Diziler sıralandıktan sonra 2 dizinin aynı indisteki elemanları karşılaştırılacak ve kaç yerde aynı elemanlar olduğunu ekrana yazdıran program.

     

    2)     1 1 2 3 5 8 13 21 ilk 100 elemanını ekrana yazdıran bir program yapın.

     

    3)     ad ve yaş isimli 2 dizin bu dizinlerin boyutları aynı ve istenen kişinin yaşı ekrana yazılacak.

     

    Follow me : http://twitter.com/TheFCN
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek

    hoca 1. ve 3. daha açıklayıcı yazar mısın?

    2. istediğin şey Fibonacci sayı dizisi.. Bununla ilgili bi projem vardı
    www.alpworks.net/fib.exe bırak 100. elemanı milyon basamağa kadar gidebilir..

    senin işine yarayacak olanı şu şekilde yapabilirsin

    Public a, b

    Private Sub Command1_Click()
    ekranayaz = a + b
    MsgBox (ekranayaz)

    b = a
    a = ekranayaz
    End Sub

    Private Sub Form_Load()
    a = 1
    b = 1
    End Sub

    bunu çalıştır bi commandbutton ekle ve butona her tıkladığında istediğin sayıları göreceksin, sonra sen kendine göre uyarlarsın bi döngüye alıp mesela başta 1 1 yazarsın for i = 1 to 98 döngüsüne alıp sonucu ekrana yazdırırsın böylece 100 eleman ekrana yazdırılmış olur.

    ben bu şekilde yapmadım tabi o projede, çünkü bu şekilde yaparsan 16-17 basamaktan sonra sonuçlar sıçmaya başlar benimki milyon basamağa kadar gidiyo :) ama senin istediğin daha doğrusu hocanın istediği bu şekilde, bu sana yeterli olur..

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek

    sağol alp

     1. yi açıklim 2 ane dizin olcak 10 elemanlı birinci dizindeki elemanları biz giricez ikinci dizindekileri kullanıcı giricek sonra bu iki dizini karşılaştırcaz ve kaç tane aynı çıkarsa bnu ekrana yazdırcak mesela  biz  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 girdik kullanıcıda 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 girdi program tane msgbox ta 5 tanesi aynı die yazdırcak

      2. sorudada böyle tıklaya tıklaya deilde bi anda 100 tanesini yazdıramazmıyız

     

    3. sorudada  2 tane dizin olcak biri yaş biri ad ikisindede 5 tane eleman olcak yani 5 ad varsa 5 tane yaş olcak eksik veya fazla olmicak klavyede kaçınçı kişinin bilgilerini istiosunuz die sordurcaz dielim 2 girdi 2. kişinin adını ve yaşını göstercek yaş ve ad da klavyede girdirilicek


    Follow me : http://twitter.com/TheFCN
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek

    hocam 2. soru için yazmıştım bi önceki mesajımda döngüye alacaksın diye ama ben kodlarıyla vereyim. bi tane list ekle..
    tabi E+20 gibi şeyler yazacak büyük sayılarda.. Deidğim gibi benim de bununla ilgili projem vardı o E+ ları göstermemesi için baya uğraşmıştım yukarda linkte verdiğim projede..

    Private Sub Form_Load()
    a = 1
    b = 1
    List1.AddItem 1
    List1.AddItem 1
    For i = 1 To 98
    ekranayaz = a + b
    List1.AddItem ekranayaz

    b = a
    a = ekranayaz
    Next
    End Sub

    ********************************

    1.'yi yaptım, proje dosyaları aşağıdaki linkte.. anlayamadığın yer olursa tekrar sorarsın
    www.alpworks.net/fcnodev.rar


    ********************************

    3. bunu da yaptım.. yine anlamadığın yer olursa burdan sor
    www.alpworks.net/fcnodev2.rar

    ********************************

    dosyaları indirdiğin zaman haber ver ftpden sileyim :D

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek

    ben bunu indirdimde açamadım ya vb.net kullanıorum ben  .sln dosyayı falan yokmu

     

    ayrıca list box olarak geçio .net te additem komutu yok


    Follow me : http://twitter.com/TheFCN
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berliner
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2006
    Erkek
    alp hocam visual basic de yazmış hocam :)

    Kodlardan belli olmuyor mu zaten?

    vb de list falan var.

    vb.net de listbox falan.

    [22817//kaanabak]
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek
    heh .frm olanı açtım kodlara ulaştım şimdi deniorum

    Follow me : http://twitter.com/TheFCN
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berliner
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2006
    Erkek
    .sln olanları falan .net de acabilirsin.

    .vbp olanları visual basic de acabilirsin.

    [22817//kaanabak]
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek
    tmm ben frm uzantılı olanı açtım kodlara baktım kodlara bakarak eklemem gerekenleri falan ekledim aa vb den olanlar .net te yok .nette olanlar vb de. bu bana yarın aksama lazım zor durumda kaldım yapabildigim kadar yapıorum ama ikisinide bilen biri şu kodları toparlayıp ortasını bulursa sevinirim bu arada alp gerçekten saol hem zamanını ayıırdıgın için hem de emeğini

    Follow me : http://twitter.com/TheFCN
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek

    şimdi fcn şöyle bi durum var..

    VB yazarsan konu başlığına bir insanın onu Visual Basic 6.0 anlaması Visual Basic .Net olarak anlaması ihtimalinden fazla

    Konuda da belirtmeyince .net istiyorum diye böyle bi olay oldu :) Ama kodlara ulaştıysan, rahatlıkla .net'te derleyebilirsin, kod olarak öyle ahım şahım bi fark yok aralarında vb6 ile vb. net'in

    ayrıca .net'teki toolbox'a iyi bak ben text1 kullanmışım orda textbox1 ekleyeceksin kodlarda onu değiştireceksin aynı şekilde diğerleri de benzer.. module ve public değişken tanımlamayı da vb. net'te yaptığın zaman program çalışır

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek

    evet alp dogru soluosun bir iki komutun yerine ne geleceğini çözemedim mesela

    additem

      text 


    Follow me : http://twitter.com/TheFCN
Toplam Hit: 1834 Toplam Mesaj: 16