Ve Nokia Sahnelere Geri Döner...
-
çoğu yerde telefon piyasasının karının işte büyük bölümü apple de felan deniyor vs. ama zibil gibi firma giriyor pazara.ne biliyim atı alan üsküdarı geçti.
ReyiZ tarafından 05/Eyl/15 03:29 tarihinde düzenlenmiştir -
ReyiZ bunu yazdı
çoğu yerde telefon piyasasının karının işte büyük bölümü apple de felan deniyor vs. ama zibil gibi firma giriyor pazara.ne biliyim atı alan üsküdarı geçti.
Apple'ın sonununu telefon piyasasında Nokia gibi görüyorum. Artık Androidler stabiliteyi yakaladı. Ha iPhone satar mı yinede satar. Apple'ın kemikleşmiş bir kullanıcı kitlesi var.
-
mkyb bunu yazdıReyiZ bunu yazdı
Apple'ın sonununu telefon piyasasında Nokia gibi görüyorum. Artık Androidler stabiliteyi yakaladı. Ha iPhone satar mı yinede satar. Apple'ın kemikleşmiş bir kullanıcı kitlesi var.
apple ile nokia yı ayıran kısım nokia nın aynı modeli isim değiştirerek yeni model diye pisayasa sunmasdıydı keza samsung da aynısını yapıyordu.
dünya ilk defa iphone 2 3 3g 3s 4 4s diye bir markanın ürününün hep daha ileriye gittiğini gördüki yıl 2015 hala apple taklit ediliyor ( telefon tasarımlarından tut force touch a kadar )
nokia berbat lumia tasarımı ile devam ederse elime bile almam o cihazı. nokia n96 gibi bir tasarım harikası nerde bu çöp nerde ?
lumia cihazları da hep daha iyisini koymak yerine aynı ürünleri tekrar tekrar piyasaya sundular. benzer ürün yapmayn hep daha ileriye gidin. s1,s2,s3,s4,s5,s6 lg g , g2,g3,g4 etc. gibi hep daha ileriye.
-
DrKill bunu yazdı
Akıllı telefon pazarında kendi isimleriyle satış yapmaları mümkün değil. Microsoft'a 10 yıllık mı 7 yıllık mı ne akıllı telefon birimini ve isim haklarını sattılardı bunlar neler oluyor böyle?
Ya yeni bir marka adıysa satacaklardır ya da diğer firmalara üretim yaparak üretici olarak NOKIA ama satılan marka olarak BAŞKA marka ile satacaklardır.
Nasıl oluyor bu iş anlamadım.
Mısır çarşısında çakma ürünler görürsün ya, bence adı hazır NOKYA :).
-
Valla telefon bana 3310un torunuyum güveni verdi iki fotoyla olmaz bu işler ama olsun :/
-
-
Lumia serisini beğenen bir tek ben varım sanırım. Giriş seviyesi 520'yi 1 seneden fazla kullandım. Telefon ne takılırdı ne yavaşlardı. Gayet seri bir telefondu. Daha iyi özelliklere sahip, aynı fiyat aralığındaki bir Android telefonla kıyasladığımızda menü geçişleri vs. çok daha seriydi. Dokunmatiği vs. gayet güzeldi. Problem yaşamadım. Tabi fiyat olarak baktığında o fiyata daha iyi telefonlar var. Ama bence fiyatının karşılığını veren bir telefondu.
-
Austen bunu yazdı
Lumia serisini beğenen bir tek ben varım sanırım. Giriş seviyesi 520'yi 1 seneden fazla kullandım. Telefon ne takılırdı ne yavaşlardı. Gayet seri bir telefondu. Daha iyi özelliklere sahip, aynı fiyat aralığındaki bir Android telefonla kıyasladığımızda menü geçişleri vs. çok daha seriydi. Dokunmatiği vs. gayet güzeldi. Problem yaşamadım. Tabi fiyat olarak baktığında o fiyata daha iyi telefonlar var. Ama bence fiyatının karşılığını veren bir telefondu.
Hocam bence Lumia'nın işletim sisteminin dosyalama sistemi sorunlu. Müzik atıyorsunuz, otomatik olarak müzik klasörüne gidiyor. Resim atıyorsunuz resimlere, video atıyorsunuz videolara gidiyor. Klasör şeklinde istediğiniz ayarlamaları yapamıyorsunuz.
Kursun birinde arkadaşa ses kaydı atmak istemiştim. Bende Note 2 onda Lumia'nın bir modeli vardı. Bluetooth üzerinden gönderdiğimizde benim telefonumda "dosya gönderildi" diyordu, o telefonda da "alındı" yazısı olmasına rağmen telefonda bulamıyorduk ses kaydı nerede diye. 4-5 defa denedik, telefonun bakmadığımız yeri kalmadı ama yok yok yok.
Zaten Lumia'yı ilk telefon satıcıların birinde denemiştim. Klasörleme sisteminin olmadığını görünce devamını kurcalamadım. Sözüm ona Windows'u cep telefonunda kullanabilecek kadar küçülteceklerdi. Ama Windows'un en büyük özelliği olan klasörleme özelliğini kullanıcı kullanımına sunmamışlar. Kısacası benim için pek kullanışlı değil :P
-
windows 10 mobile çıktığında gider yine windows sistemli telefon çıkartırlarsa hiç şaşmayın :)
iyi de olur gerçi. adamlar hala kalite.
-
Şahsi kanaatim şudur ki; eğer Nokia geçmişte inat etmeyip Android'e geçmiş olsaydı başka ülkeleri bilmem ama bizim ülkede Samsung bu kadar tutulur olmazdı. Sonuç olarak bizim millette Nokia sempatisi oluşmuş, neredeyse herkes gözünü onda açtı, yılan oyunu oynadı ve ister istemez bilinçaltına yerleşen bu olgu devam eder ve etkisini yeni jenerasyonlarda da gösterir. Ben şahsen, Nokia'nın en güzel kasaları yaptığına inanıyorum ve sistemlerini de çok böyle korumalı vs. yapmazlar ise yani bir root-rom atması HTC kadar zahmetliyi de geçtim ötesi olmaz ise bizim memlekette tutacağı düşüncesindeyim.
Görüntü bizim için önemli ki bence Nokia bunu başarabiliyor, sistem önemli ki Android seçiminin başta yapılmaması zaten hata, e fiyat da azıcık mâkul olur ise bu telefonu almayanı döverler burda.