Vectorlinux Mu Linux Mint Mi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    bu iki dağıtım arasında bir seçim yapma gayretinde olmamın nedeni hızlı ve 3. kullanıcıya hitap ediyor olduklarını iddia ediyor olmaları.
    bilgisayarımdan maximum verimi almak istiyorum(hız)
    Linux bilgim bir iki kere kurup gündelik işler için kullanmaktan öteye gitmemiştir daha fazla kullanmamın nedeni ise ağır bir masaüstü olmasıydı fakat bunun da performans ya da grafiğin öne çıkarılabileceği seçeneklerle aşılabileceğini öğrendim.
    tabi ihtiyaç duyabileceğim programlarında içinde bulunmasını istiyorum fakat anladığım kadarıyla dağıtımı kurmadan içinde ne olduğunu öğrenmek pek mümkün değil,
    bu yüzden daha önce kullananlardan ya da bilgi sahibi olanların bilgi vermesi güzel olacaktır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek
    Eğer içerisinde günlük programların çoğu yüklü olsun istiyorsan pardus iyidir. Yada USB veya CD den çalışan slax var 400mb ve siteden indirmeden önce online olarak hangi programları istersen modül olrak seçip o modüller yüklü olarak indirebilirorsun.

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

R3D bunu yazdı:
    -----------------------------
    Eğer içerisinde günlük programların çoğu yüklü olsun istiyorsan pardus iyidir. Yada USB veya CD den çalışan slax var 400mb ve siteden indirmeden önce online olarak hangi programları istersen modül olrak seçip o modüller yüklü olarak indirebilirorsun.
    -----------------------------,

pardusta daha wine yoktu :D :))

Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Mint dünyanın en çok kullanılan 4. işletim sistemi (pc) , iyi gelişiyor saglam bir topluluk var ancak ben eskiden gnome u beğenmeyip mint menüsüne bayılıyordum , şuanda da gnome 3 menüsüne bayılıyorum ve mint menüsünü sevmiyorum pardusu şimdilik zktr et ben birçok sorun yaşadıgım için söylüyorum şuanda en çok destek gören dağıtımları kullanmanız hep yararınıza olacaktır (güncellemeler , güvenlik kararlılık)

hız takıntın varsa debian kur diycem ondada hiç birşey dahili gelmiyor 2 saat tek tek kuruyorsun ama sonra rahatsın en az 10 farklı sürümü ve güncellemelerini okuyup takip etmen lazım ki kafan da bi veya bir kaç favori işletim sistemi oluşsun.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

vectorlinux ile linux mint karsilastirmasi pek dogru degil

yani dogru degil derken vector linux daha cok arch linux  vs xfce masaustuleri ile  karsilastirilan bir distro

vector linux un amaci en sadesini verip geri kalanini kullaniciya birakmak .En sadesi en hizlisi.

ama linux mint ise ne kadar cok kullanisli  ve 3.kullanici kismi en dogru olan bi distro olsa da dedigin gibi en sade ve en hizli kisimlari pek dogru olamaz.

aslinda sen eger masaustune bagli bir performans degilde sistem olarak daha degisik distrolara bakiyorsan

arch, gentoo, vector a bakman mantikli.Bu sistemler customisation icin en iyileri.

ayrica lubuntu, xubuntu , linux mint xfce de oldukca hizli ve basarili ama yukarida dedigimi dikkate al.

Aslinda bu konuda en onemli husus ben uzun suredir linux kullanicisiyim ugrasiyorum dersen vector, arch falan yuklemen daha mantikli yoksa mint yada lubuntu xubuntu kurulumu senin icin daha rahat olacaktir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gececi
    NighT_JudGe
    NighT_JudGe's avatar
    Erkek

Ubuntu  Biraz  daha  Hızlı Gibi  geldi bana

Cahildim Dünyanın Rengine Kandım
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

ihtiyaç duyabileceğin programları ubuntu gibi bir dağıtımda paket yöneticisinden bulabilirsin.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

ihtiyaç duyabileceğin programları ubuntu gibi bir dağıtımda paket yöneticisinden bulabilirsin.

sonradan medya oynatıcı pdf okuyucu sıkıştırma aracı vb uğraşmak istemiyorum kurayım ve emrime amade olsun ama daha sonra kararlı ve hızlı bi sistem için biraz uğraşabilirim de fakat uğraşıma değsin isterim haliyle. Linuxmint i denemiştim vectorlinux e de bi göz atıcam sanırım bu arada c# php mysql kasmayı düşünüyorum platformun önemi var mı bu iki dağıtım da işimi görür di mi bu hususta
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

MaTRiXe bunu yazdı:
    zumsuk bunu yazdı:

sonradan medya oynatıcı pdf okuyucu sıkıştırma aracı vb uğraşmak istemiyorum kurayım ve emrime amade olsun ama daha sonra kararlı ve hızlı bi sistem için biraz uğraşabilirim de fakat uğraşıma değsin isterim haliyle. Linuxmint i denemiştim vectorlinux e de bi göz atıcam sanırım bu arada c# php mysql kasmayı düşünüyorum platformun önemi var mı bu iki dağıtım da işimi görür di mi bu hususta

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

yazdığında; java, flash, mp3 codecleri, video codecleri, pdfler şunlar bunlar hepsi yüklenir.Birde vlc player yüklersin ki, video/müzik tamamen çalışır.

c# tan tiksinmekle birlikte mono project var ; sanıyorum c# işlerini ordan yürütürsün.Bunun dışında localhost (mysql, apache, php5 ve phpmyadmin admin) kurman gerek.

php5
    apache2
    mysql-server
    phpmyadmin

paketlerini kurdumu otomatik olarak /var/www/ dizinine php dosyalarını atıp kullanmaya başlayabilirsin.

vallahi en fazla desteği olan , en iyi dağıtımdır bneim için.Bir sürü program olsun, hızlı ve kolay yüklensin (programlar ve dağıtım), kararlı olsun yeter.Bu yüzden ubuntu tercihimdir.

Birde gnome3 gelmiş ki değme keyfime.pardus tavsiye ederdim ama kde masaüstündne hoşlanmıyorum.Yinede pardus hepsini barındırıyor.

padus / ubuntu arasından birini seç bence.vectordur şudur budur bulaşma. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    bilgisayarım yavaş onun için o dağıtımları sordum teşekkür ederim lakin dediğin gibi yükleme yapınca linux mint üstüne ubuntu kurmuş gibi olmuyor mu
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

MaTRiXe bunu yazdı:
    bilgisayarım yavaş onun için o dağıtımları sordum teşekkür ederim lakin dediğin gibi yükleme yapınca linux mint üstüne ubuntu kurmuş gibi olmuyor mu

hmm yavaş bilgisayarsa kurmaman daha iyi olur yeni sürümü.

yoo linux mint ile ubuntu farklı şey.Dağıtımdır.Windows xp ve windows 7 gibi düşün.

dediğim paketleri yüklemen c#, php, mysql için ve bazı codec vs.. ler için yararına olacaktır

Toplam Hit: 2414 Toplam Mesaj: 13