Veda Filmi Hakkında Görüşleriniz
-
malumunuz bugün Veda filmi vizyona girdi. var mı gidenler? nasıl, beğendiniz mi?
-
gitmedim ama gidilmeli diye düşünüyorum, en yakın zamandada gitmeye uğraşıcam
fragmanı çok sağlam
-
Kesinlikle gitmeyi düşünüyorum.. Atatürk'ü yaveriyle ele alan bi film. Umarım bu ayrıntı herkes tarafından özümsenir. Yoksa çoğunluk hemen Can Dündar'ın Mustafa filmiyle karşılaştıracaktır.. Can Dündar'ı harcayıp, Livaneli'yi yüceltecek yada tam tersini yapacak..
-
az önce geldim filmden. hiç beğenmedim. olaylar çok basit bi şekilde yansıtılmış. böyle hikayeye böyle film yakışmamış bence.
-
filmde çoğu şey hızlı geçilmiş evet.NEdenide basit, hepsi sığdırılamazdı.Bu kadar basit geçilmesine ramen film uzundu.Tek tek devrimleri, hayatını incelesek herhalde en az 100 bölümlük 1 saatlik dizi çıkardı karşımıza.
Gelelim nasıl olduğuna, kendimi koyu Atatürk hayranı sanardım ama bu filmden yeni şeyler öğrendim.Bu film bir kahramanlık filmi değil, araştırma-belgesel tarzda bir filmdir.Yani oturup vurdulu kırdılı film beklemeyin.
Film nasıldı ?
Film nasıl mıydı ? Bence on numara.İzlediğim onca Atatürk filmi arasından bence en iyisiydi.Zaten film sonunda hıçkıra hıçkıra ağladım.HErkese tavsiye ediyorum.Kimisi film sonunda yok Atatürk benzememiş, yok burnu şöyle diyor.Yav kardeşim amaç zaten Atatürk'e benzeyen adamı oynatmak değil, hayatını canlandırmak.Biraz vitrine değil, olayın içine bakın.Aptallaşmayın.Tamam çok benzemiyor eyw ama alakasızda değil.Yok illa beğenmeyen varsa buyursun bir zahmet çeksin daha iyisini görelim şu iyi filmler nasıl oluyor.Diyeceklerki o kadar param yok, bütçe yok, destekleyen yok.Eh adamlarda onlar var, onlara saygı duyun bari.
Sonuç : herkese tavsiye ediyorum.Çok beğendim.HAtta izlediğim en iyi Atatürk ile ilgili filmdi diyebilirim.Bir araştırma filmi olduğu için öğreneceğiniz çok şey var.Gizli kalanlar.Film sonunda ağladım.FAzlasıyla duygu yüklüydü benim için.
-
ben sana katılmıyorum ama iki mesaj üstteki görüşümü de değiştirdim. filme Atatürk'ün hayatını anlatan bir film değil de Atatürk ile Salih Bozok'un dostluğunu anlatan bir film penceresinden bakacak olursak sanıyorum daha isabetli bir karar verebiliriz. bu açıdan bakılınca film güzeldi diyebilirim.
üstteki mesajımda Atatürk'ün hayatını anlatan bir filmmiş gibi değerlendirdim. yanlış yapmışım.
-
berbat zaman kaybı...
-
mustafa filmine on çeker herhalde...bu tur filmler guzel.gençlik bu filmleri izlemelidir.
-
Turgut Özakman'ın kitaplarını okudum adamı severim ama Dersimiz Atatürk .. bildiğin boktu.
Mustafa zaten ayrı bi illet..
Bence bütün bunların yanında Veda filmi Livaneli ismine yakışır bir yapım.
Tebrik ediyorum...
-
çok sacmaydı... büyük önderim hayatını 8 yaş düzeyinde işlenmiş verdiğim parayada harcadğım zamanada acıdım.
bu arada filmden sonra aklıma gelen zülfü livaneli kim ki ? M.kemal'in hayatını film yapıyo sorusu aklıma geldi cevabını bilen varsa yazarsa sevinirim =)
-
izleyipte dersimiz Mustafa Kemal ve Veda hakkında yorum yapan arkadaşlar bu filmlerin yapılma sebebi 5 den 77 ye bilgilendirme