folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Vergi Sisteminde Ki Adaletsizlik(Allahsızlık)



Vergi Sisteminde Ki Adaletsizlik(Allahsızlık)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek

    Kara düzen vergi sistemi var. Bakkallar ödeyeceği vergiyi neredeyse kendisi belirliyor. Yılık temsili bir ücret la. Tekstil Sektörü dışarıdan aldım dışarı satacağım deyip vergiden muaf.  Yurtdışına gidenler ise eski toplama çaputlar. Yatırım yapıyorum denir yurtdışından makina satın alınır vergiden düşülür.

    Bordrolu çalışanlardan tam vergi alıyorlar. Adama verdikleri yemek parasından bile vergi alıyorlar. Gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum. Aylık 600 e yakın vergi veren işçi biliyorum. Diğer tarafta ise emeklilik için görevde olmadığı halde parası ödenen milletvekilleri var.

    Bu vergi sistemi parası olanı daha da üste taşımak için tasarlanmış.

    En sinir olduğum ise damga vergisi neredeyse her şey elektroniğe döndü hala bu vergi var.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Düzen zor değişir muhasebeciler bile nasıl zarar gösterebilirz üzerine yoğunlaşarak işlerini yapıyor. Kötü mü peki? Hayır. Devlet bir dükkan açıp para kazanacak garibanın ensesine kene gibi bir yapışıyor binlerce liralık borç çıkartıyor kazanacağı varsa da kazanamıyor adam dükkan açmaktan vazgeçiyor. Bu nedenle herkes kaçırabildiğini kadar kaçırsın, asgari ücretliler için yapacak bir şey yok günah keçisi onlar :)


    :|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Devletin uğratıldığı herhangi bir zararı ihber edersen, %10 unu kazanabiliyorsun. Bu zaten uygulamayı doğru yaparsan var.

    Ayrıca asıl problem maaşlardan çok vergi alınması değil, birçok ülkede benzer vergiler alınıyor. Eğer bu verginin dönüşü olsa hiç içimde kalmaz yani giden para.

    Problem şu ki hepimiz biliyoruz ki bu alınan vergi yol su elektrik olarak bize dönmüyor. Çünkü yol su elektrik yapan da bunlardan fazlasıyla para alıyor. Otobandan gidiyorsan para veriosun. Elektrik heryerden pahalı, dogalgaz pahalı, benzin zaten geçirmeli tarife.

    Enerji (dünyanın önemli petrol yataklarının dibinde olmamıza rağmen), elektrik, internet vs... hepsini en yüksek tarifeden kullanıyoruz. Hayır bu yetmiyormuş gibi bunlara da ayrı vergi ödüyoruz.

    Bunun dışında eğitim rezalet, sigorta rezalet (tepeden yatıranla dipten yatıran çok yakın paralar alıyor, çok adaletsiz), adalet ztn yürümüyor...

    Devlet basit ikametkah, nufus ehliyet ruhsat vs işlemleri dışında hiçbir işi düzgün yapamıyor.

    Mercedes parası verip renoya biniyoruz.

    En yüksek vergiyi ödüyorsak en yüksek hizmeti almamız, en iyi hayat şartlarında yaşamamız lazım. Fakat tabi bunun hesabını soracak adam yok ki piyasada... Cahil bu millet, iktidardakiler zaten bu sorunu anlatamaz bile çünkü anlayacak kapasitede oy veren adam sayısı az.

     

     


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selo-g
    selo-g's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Temmuz/2011
    Erkek

    konuyu okumadım ama Allaha inansalardı memleket bu halde olmazdı iyi geceler :)

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selo-g
    selo-g's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Temmuz/2011
    Erkek

    ...

    selo-g tarafından 12/May/15 01:30 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Vergi kaçırma sorununa gelince... Artık iş yapmanın bir standardı haline gelmiş vergi kaçırmak. Artık insanlara bu kültürü aşılamak için çok geç.

    Hiçbirzaman ağır ceza taraftarı değilm ama bu şeyin başka bir çözümü malesef kalmadı.

    Yapılması gerkeen şu: vergiler %5 e indirilecek, ve vatandaşa diyceksinki tamam %18 vergiyi vermezken seni anlıyoruz ama artık %5 vergiyi bilinçli olarak ödemediğini görürsek hayatın kaydı demek gerekiyor. 500 milyar cezayı şakk diye kitliyecen bu sistemde vergi kaçırana.

    Ve eminim ki %5 vergiyi herkes öderse (ve sigortasiz vs çalışanın önüne geçilirse) %18 lik vergi kadar para girer bu devlete.


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cupofcoffee
    Cupofcoffee's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2008
    Erkek

    Kişi başına düşen vergi yükü bu kadar yüksek olunca , sabit ve dolaylı vergiler hayatımızı işgal etmişken ben  küçük esnafın vergi kaçırmasına kızmıyorum hak veriyorum hatta.  Vatandaşın maruz kaldığı Ötv , kdv, emlak vergisi , çöp vergisi,  gelir vergisi  derken üstüne uydurulan ,o payı , şu payı , trt kesintisi hizmet bedeli,   yeni ufak bi dükkan açmak için  esnaf sanatkarlar odasına kayıt , ruhsat  belgeleri  2-3 bin lere yaklaşırken artık kanunsuzluk olarak göremiyorum  ben bu durumu. Herkes cebinden çıkacak 3 kuruşun hesabını yapıyor adam fatura istemezsen  70 lira dediğinde  tabiki kabul ediyosun. Çünkü artık eminsin bu ülkede vergiler sana hizmet olarak geri dönmüyor.

    Gelişmiş ülkelerde ispatlanmıştır ki , birey başına düşen vergi miktarını azalttıkça  vergi verme oranlarını ve hatta vergi gelirlerini bile artırıyorsun. Ama bizim ülkemizde  hali hazırda direkt olarak kazancına el koyabildiği bir kesim varken işçi, memur vesaire gibi,  Vergi alamadığı kısmın payını hesaplayıp  bu mazlum kesime  paylaştırıyor. Orta halli işçi ve memur yananıyor.

    Ama vergi vermekten kaçınabilen ufak esnafın durumu ne , onlarınkide içler acısı  işletme maliyetleri  ve masraflar  çıktığında anca çarkı döndürebiliyor çoğunluğu. 

    Düzgün işleyen bir vergi sistemin yokken , devletin gelir kaynağının  çoğunu vergiler oluştururken,  o bütçeyi toplamak için  zam ve yüksek vergiden başka aklına bişey gelmez.  Ama İnsanlar o vergileri ödeyemecek duruma gelecekler.  Bu zamanlar yakın  o zaman bu maaşlar nasıl ödenecek onu merak ediyorum.

    Devletin vaziyeti ay sonunu getirmeye çalışan memur gibi ödemeler belli para yetmiyor , sürekli bi yerden para bulunuyor ama  o değirmenin suyuda biticek.

    Her şeyi dışarıdan alan bir ülkeye dönüşmemiz  sonrasında da temel sanayii üretiminden ve katma değerli ürünler üretmekten aciz hale gelmemizi sağlayan bizi kendilerine bağımlı hale getiren dış  güçleri de kutuluyorum. Yüksek miktarlarda kazandığı halde zarar gösteren fabrikaları , turizm işletmelerini, kuyumcu, doktor gibi meslek sahiplerinide en yüksek seviyeden kınıyorum.



    Gerçek bir akıl, yalanlar ve yanılsamaların arasından kaybolmadan yolunu bulur. Gerçek bir kalp ise zehir dolu nefrete zarar görmeden dokunabilir. Bu zamanın içinde karanlık büyümeye devam etse de, her zaman aydınlığın etrafı arıtması için eğilmeyi de bilir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek

    Bu tarz durum ve konularda genelde baska bir ulke hatta 3 sinif ulkeleri ornek gosteririz,  iste felanca ulke bir ekmk'te alsan sakiz'da alsan fis kesildigi verginin kacirilmadigi gibi imrenere bizdeki yolsuzlugu adaletsizligi bile bile yutariz herseyi.

    Peki onlardaki vergi tutari veya bir ekmegin vergi bedeli % kac? 

    Yani bizde tuccarin ticareti iscinin ayligi vergiye endekslimi?

    Elbette bu uzucu bir olay ama!

    Devlet vergileri, faizleri, gelir duzeyini, bunlari duzenlemedigi surece bu patlak hep olacak kimsede yamalayamayacak..


    Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek
    imlegend bunu yazdı

    Bordrolu çalışanlardan tam vergi alıyorlar. Adama verdikleri yemek parasından bile vergi alıyorlar. Gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum. Aylık 600 e yakın vergi veren işçi biliyorum. Diğer tarafta ise emeklilik için görevde olmadığı halde parası ödenen milletvekilleri var.

     

    brüt ile net maaşı arasında 2.535tl fark olan adam tanıyorum ben..

     

    Bir tanesi de gelip de arkadaş yıllarca size vergi üstüne vergi bindirmişler bu sefer şu şekilde çözücez vergileri iptal edicez diyemiyor. Neden gelir kapılarını kaybederler.


    Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    Çiçek suyla, çocuk sevgiyle, ülke vergiyle büyür demişler :) 

    Vergi gerçekten yol su elektrik olarak dönecekse verelim ama ben veriyorsam benden daha çok kazanan zenginler de verecek arkadaş kim ne kadar kazanıyorsa versin kaçıran varsa gerekeni yapsınlar.

    holyone:

    %10 Olayını muhasebecisi finans müdürü cartı Curtu haricinde kim bilecek ihbar edecek nasıl ispatlıyacaksın işverenler bunları bu adamlardan özellikle istiyor ve bu adamların bir eli yağda öbür eli bağda işçiler maaşlarını alamazken idari kadro çatır çatır alır parasını yüksek şekilde bu yüzdende gıgları çıkmaz zaten


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
Toplam Hit: 3907 Toplam Mesaj: 33