VERIFLY | Gelen (Inbound) 2FA Doğrulama Sistemi | SMS - Whatsapp - Sesli Arama - E-Posta
-
Selamlar,
Yeni bir sistem geliştirdim. Bunu sizlere de tanıtmak istiyorum.
------
VERIFLY
Gelen (Inbound) 2FA Doğrulama Sistemi
📌 Verifly API Dökümantasyonuna linkten ulaşabilirsiniz: https://www.verifly.net/docs
📌 Fiyatlandırma ve detaylı maliyet hesaplayıcıya linkten ulaşabilirsiniz: https://www.verifly.net/pricing
📌 NodeJS NPM Kütüphanesi: https://www.npmjs.com/package/verifly-sdk
📌 Python Pypi Kütüphanesi: https://pypi.org/project/verifly-sdk/
biri tarafından 17/Kas/25 17:38 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu alana da güncelleme ile ilgili notlar yazmak istiyorum.
➡️ Verifly ile sadece başarılı doğrulamalara ödeme yaparsınız. SMS'teki gibi başarısız doğrulamalara, hatalı numaralara ödeme yapmazsınız.
➡️ Email ulaşmadı, spama düştü gibi sorunlar ile uğraşmazsınız. Kullanıcılarınız kendisi email atacağı için bizim spam kutumuza düşse bile doğrulama başarılı sayılır.
➡️ Temp mail (geçici mail), temp numara (geçici numara) gibi sorunları kökten çözersiniz. Kullanıcılar geçici mailler veya geçici numaralar ile gönderim yapamadığı için spam kullanıcıları kolayca eleyebilirsiniz.
➡️ Şifresiz giriş sistemi özelliği (oAuth 2.0) ile kullanıcılar şifresiz bir şekilde web sitenize veya mobil uygulamanıza doğrulama yaparak kolayca giriş yapabilir.
➡️ Entegrasyon için Telefon numarası, WhatsApp hesabı, E-mail hesabı vs. ayarlamanıza gerek kalmaz. Tamamen bize ait numaralar ve e-mail hesapları ile doğrulama yaparsınız.
➡️ Özelleştirilebilir QR kod desenleri sayesinde renk, icon, logo vs. ayarlayabilirsiniz. QR kodların ortasına web sitenizin veya mobil uygulamanızın faviconunu yerleştirebilirsiniz.🌟 Web sitenizde ve mobil uygulamalarınızda denemeniz için her kullanıcıya yaklaşık 500 başarılı doğrulama yapabileceği 100 TL hediye bakiye tanımlıyoruz. Kayıt olup hediye bakiyenizi alabilirsiniz.
-
Kontrol panelinde e-posta dogrula diyor, tikliyorum e-posta dogrulanmis diyor.
Hocam neden tutarsizlik var?
break tarafından 17/Kas/25 20:51 tarihinde düzenlenmiştir -
Sade tasarımları çok severim. Mobil menu falan guzel olmuş. Yapay zeka mı yazdı kodu yoksa bir ui kitten mi aldınız hocam? Dökümantasyon sayfasının bazı yerleri AI tarafından yapılmış gibi duruyor.
Özetle beğendim siteyi güzel olmuş.
-
guzel... hayirli isler.... ben sacma sapan islerimden vakit bulursam mobile uygulamalarimda bunu kullanirim heralde diye dusunuyorum.... vakit yok vakit YOQ !
-
Tebrik ederim güzel iş. İnşallah %5 kullanmam gereken bi proje yaparsam bile kullanacağım :D
-
@break
Mail adresin nedir hocam? Kontrol edeyim. E posta doğrula dedikten sonra açılan pencerede maili seçip senin mail göndermen gerekiyor.
@Hannibal_King
Sistem A-dan Z-ye Claude 4.5 sonnet ile yapıldı. Ben 1 satır kod yazmadım diyebilirim.
@garga
Teşekkür ediyorum hocam. Kullanırsan mutlu olurum. :)
Kendi geliştirdiğimiz 2- 3 mobil app'e entegre ettik. Onaylansın diye bekliyoruz appstore & google play tarafında uygulamalar.
@EnableTurk
Teşekkürler hocam. :)
-
WhatsApp ile ilgili şöyle bir mesele var.
Sms ile WhatsApp, WhatsApp ile bu servis doğrulanabilir.
Bir de custom domain, numara vs eklenebilmeli. Benim müşterilerim Polonya menşeli olabilir örneğin.
bir de verification için poollama süresi biraz hantal geldi, onun haricinde çok hoş olmuş eline saglik.
end tarafından 18/Kas/25 11:38 tarihinde düzenlenmiştir -
100 TL hediye bakiye aldım
telefon onay
mail onayyapıldı
sistem güzel olmuş başka yerleri aramaya gerek kalmaz inşallah bide r10 da yapıştır konu aç dostum :)
-
@end
Teşekkürler geri bildirim için.
Sms ile WhatsApp, WhatsApp ile bu servis doğrulanabilir. > Bunu anlayamadım açıkçası.
Evet, custom domain ekleyebiliriz ama custom numara çok mümkün değil maalesef. Belki olabilirse WhatsApp için olabilir. Ama sistemideki tüm numaralar evrensel olarak sms, arama alabiliyor.
@CISSP
Teşekkürler hocam. :)
Açtım r10'da da konuyu: https://www.r10.net/dijital-alisveris/4616977-11088-verifly-gelen-inbound-2fa-dogrulama-sistemi-sms-whatsapp-sesli-arama-e-posta-11088-a.html
-
@biri
3rd party numara servisleri ile genelde SMS alabiliyorsun yalnızca. Bu sistem sms alarak doğrulama yapılmasının, spamın önüne geçmeyi hedefliyor. Ama SMS almak bir whatsapp hesabı elde edebilmek için kafi. WhatsApp hesabı ile de mesaj gönderip geçebiliyorsunuz sistemi.
Çok da önemli bir detay değil, minik bir logical flaw issue olarak geldi başta. Ama WhatsApp muhtemelen bu spam numaralarla açılamıyordur zaten.
---
Custom tel no ile ilgili olarak sorun şu, alıcı numara CALL/SMS alabiliyor olabilir ama gönderici y.disina kapalı olabilir, buna uygun paketi olmayabilir, standard rate'ler pahalı olabilir vs. gibi sorunlar geldi aklıma.
Belki ileride logları baz alarak, sistemde yapılan denemeler üzerine, numara kökeni dağarcığını genişletebilirsin? (Tr->+90, sv->+46, usa->+1, others->Usa) Gibi...
Local market için ise herhangi bir sorun göremedim, tekrardan ellerine sağlık.
Ha unutmadan, benim adetimdir: backend tech stack paylaşırsan çok mutlu olurum :')