folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlamaya Giriş
linefolder Veritabanı Mı Dosya Mı



Veritabanı Mı Dosya Mı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek

    Bence sen en iyi bildiğin şekilde yap. Sonuçta data senin. Nasıl, ne şekilde olduğunu, ne kadar komplex olduğunu, ileride insert update olacak mı olmayacak mı en iyi sen bilirsin. En iyi bildiğin, en hızlı şekilde yaz kodunu sonra test et. sonuçlarını da yaz ki biz de bilelim.

    Ben de data işlerinde dbms çok az kullanıyorum ancak datanın komplexliği bir yere kadar, ondan sonra dbms'e muhtaç oluyorsun.

    10luk bir arrayda istediğin key'e anında ulaşırsın da big data deyince datanın bulunduğu dosyayı açmak okumak sonra istediğin keye ulaşmak öyle 10luk array gibi olmaz BENCE

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek

    Son olarak şunu söyleyim, datanın büyüklüğünü düşünelim

    dosyadan okurken
    data büyüdükçe; dosyayı açma ve istediğin değere ulaşma süren, datayla doğru orantılı büyür. 

    dbms'te, cache ve indexing yapılmışsa,
    bağlantı hızın sabit, cache var, index varsa, her eklenen değer ulaşma süresini o oranda artırmaz, bunun için dbmslerin cache ve index algoritmaları var. mesela en basitinden btree algoritması bu algoritma sayesinde +1 data +1 iteration getirmez. bu durumda baktığın zaman data ne kadar büyük olursa olsun neredeyse hiçbir şey artmıyro, neredeyse dememin sebebi btree algoritması ve cache sayesinde. Tabi her şeyde olduğu gibi limitler var, bu durum dosyada da var. bunun için mongodb gibi çözümler de var.

    dosyadan okusan +1 data +1 iterasyon olacak. Ben konuya 10luk bir arraye keyiyle ulaşmak gibi bakmadım o yüzden bunları yazdım

Toplam Hit: 4401 Toplam Mesaj: 33