folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Vesayet Altındaki Çocuklar (Mustafa Akyol)

Vesayet Altındaki Çocuklar (Mustafa Akyol)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

Çok hoşuma gitti bu yazı,paylaşmak istedim

--------

Vesayet Altındaki Çocuklar

Kemalizm’in sadece bir ideoloji değil aynı zamanda bir “psikolojik durum,” bir tür “mutluluk hapı” olduğunu düşünmüşümdür hep: Hayata anlam ve amaç verir, sarsılmaz ve sorgulanmaz “ilke”leriyle inananlarının yüreklerine su serper, onları hem rahatlatır hem de motive eder. Radikal yazarı Perihan Mağden — ki demokrasiye olan bağlılığı ve otoriterizme olan dik duruşu ile hep parlamıştır — bugünkü yazısında söz konusu psikolojik durumu çok iyi anlatıp hicvetmiş.

Şöyle başlamış:

Keşke ben de Kemalist Dininin bir mensubu olsaydım. Her daim vesayet altında bir çocuk gibi yaşasaydım. O zaman Anıtkabir'in mermerlerine başımı dayar, bi yandan mermerleri öperken iki yandan 'Çok yalnızım Atam!' derdim. Mozoleden ses gelirdi: "Yalnız değilsin! Kendini benim vekilim telakki eden Büyükanıt paşan, kendini benim partimin başı kabul eden Baykal amcan, senin gibi hissseden yüz binlerce demokrasi özürlü kardeşin var."

Yazının devamı burada. “Laiklik gerçekten tehlikede ise, neden pek çok Kemalist olmayan laik entelektüel asıl sorunu ‘laikçiler’de görüyor” sorusunu ekleyerek, tavsiye ediyorum.

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    şehit analarına çete diyen bir o...nun yazısını asla ciddiye almam.kendini,amacını belli etmiştir zaten.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    .... ben öyle birşeyi hiç duymadım.. Nerde yazıyor bu? veya nerde söylemiş bunu.Kaynak var mı. Bu arada mustafa Akyol denilen sahıştan tanınan 3 tane var.Başka biriyle karıştırma

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iptal007
    iptal007's avatar
    Erkek

laikliğin nasıl suistimal edildiğini güzel bi şekilde anlatmış

+10

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RemotE
    RemotE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Laiklik Nedir ?

Bireysel ve toplumsal hayatın yönlendiricileri olarak din ve dünya otoritelerinin etki ve egemenlik alanlarının birbirlerine irca edilemez bir biçimde saha ve sınırlarının ayrılması; din ve devletin hak, yetki görev ve yürütme gücünün yerine getirilişinde birbirlerine karşı tamamen bağımsız davranmasını sağlayan siyasî, hukukî ve idarî kuraldır.

Laiklik Ayrı bir din anlayışı değildir.

Laiklik kısa mini etek giyip sokakta dolaşmak değildir.

Laiklik dinsizlik hiç değildir .

Bazı Geri Zekalı yüksek mevkideki insanlarımız Laikliği lastik gibi kafalarına göre yorumlamışlar.

Devlet işlerinde din vijdanlığıyla hareket etmemeleri için. bir ceza verirken vijdanlarını kullanıpta iyimser olmamaları gerçek hakkı ve hukuku sağlamaları için bir denge sağlamaktır .

Laiklik Kemalizm Dini ve/veya dekolte elbiseler giyip Laikliği bir dinmiş gibi yaşamak LaikLik Deqildir!

Şimdi Sesleniyorum Bu Laik dini yaşayan bütün herkese!

Laiklik kelimesini yunanca dan almışızdır.!

Şimdi herkes bir karar versin kafasında .

Laiklik : Terim, sözlük anlamıyla; din adamı sınıfından olmayan şahıs, dini olmayan şey, düşünce, sistem ve prensip demektir.

Dinsiz misiniz Müslümanmısınız ?

Madem Laikiz .

Neden yeri geldiği zamanda Müslüman Kesiliyoruz!

Laiklik bir Din Meshep değildir.

Laiklik Dini olmayan Sadece mantık düşüncelerle hareket eden bir hak hukuk dengesi sağlayan birşeydir.

Bizi Satanı Biz Bedavaya Veririz..! http://www.intikal.org - http://www.ohbea.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RemotE
    RemotE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bi daha Yazayım mı ?_

Laiklik Din değildir.

Bizi Satanı Biz Bedavaya Veririz..! http://www.intikal.org - http://www.ohbea.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

ertan bunu yazdı:
    -----------------------------
    .... ben öyle birşeyi hiç duymadım.. Nerde yazıyor bu? veya nerde söylemiş bunu.Kaynak var mı. Bu arada mustafa Akyol denilen sahıştan tanınan 3 tane var.Başka biriyle karıştırma
    mustafa akyol değil perihan mağden içn geçerli o olay.mahkemelik oldu hatta.perihan mağdeni de onun düşüncelerini de destekleyenlere sözüm yok zaten  bi önceki mesajımda belirttim nasıl biri olduğunu(hain tayfasından birisidir)

Remote dedi ki;

Madem Laikiz .

Neden yeri geldiği zamanda Müslüman Kesiliyoruz!

-----

laiklik dinsizlik değildir.kendinle çelişmiyo musun : )

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iptal007
    iptal007's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:
    ertan bunu yazdı:
    mustafa akyol değil perihan mağden içn geçerli o olay.mahkemelik oldu hatta.perihan mağdeni de onun düşüncelerini de destekleyenlere sözüm yok zaten  bi önceki mesajımda belirttim nasıl biri olduğunu(hain tayfasından birisidir)
    evet o... ymuş sana göre =) çok objektifsin!!! ne güzel eleştiriyorsun sen öyle afferin sana...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RemotE
    RemotE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Atatürk'ün din ve Laiklik Anlayışı:
    ATATÜRK, dinle dünya işlerinin ve özellikle dinle politikanın kesinlikle birbirinden ayrılmasını öngörmüştür.
    Din bir vicdan meselesidir. Herkes, vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz, dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünmeye muhalif değiliz. Biz, sadece din işlerini devlet ve millet işleriyle karıştırmamaya çalışıyoruz.”
    Din ve mezhep, herkesin vicdanına kalmış bir iştir. Hiçbir kimse, hiçbir kimseyi; ne bir din, ne de bir mezhep kabulüne icbar edebilir (zorlayabilir). Din ve mezhep, hiçbir zaman politika aleti olarak kullanılamaz.”
    Bu sözler, onun dine saygısının ve laik anlayışının en açık ve en içtenlikli tanıklarıdır.
    ATATÜRK, dine saygısı nedeniyle, dini bayram günlerini resmi tatil günleri arasına koydurmuştur. Halkın, kendi dinini daha iyi anlaması, tanıması için Kuran’ın Türkçe’ye çevrilmesi; camilerin ve din adamlarının, bir devlet teşkilatı olan Diyanet İşleri Başkanlığının gözetimi altında bulundurulması bu konudaki önemli işlerdir. ATATÜRK’ün anlayışına ve görüşüne göre din, din dışı bir takım safsata ve inançlardan arınmış olmalıdır. Gerçekte din adamı olmadıkları halde din adamı kılığına bürünmüş bilgisiz ve genellikle çıkarcı kişiler dini yozlaştırırlar, halkı dininden ederler. Bu gibiler, kendi yanlış düşünce ve inançlarını kabul ettirerek toplumu gerçek din yolundan, uygarlık yolundan saptırırlar. Bunları önlemek ve bu gibilere fırsat vermemek en büyük görevdir. ATATÜRK’ün Söylev ve Demeçleri adlı kitabın II nci cildinin 127 nci sayfasında yer alan, O’nun bu konudaki görüşlerini bugünün diliyle söylemeye çalışalım:
    Artık bizim, dinin gereklerini öğrenmek için şundan bundan derse ve akıl hocalığına ihtiyacımız yoktur. Analarımızın, babalarımızın kucaklarında verdikleri dersler bile, bize dinimizin esaslarını anlatmaya yeter. Buna karşın, hafta tatili gibi hayırlı, akla ve dine uygun sorunlar hakkında, dine aykırıdır sözleriyle sizi kandıran ve karanlıkta bırakmaya çalışan kötü kişilere yüz vermeyin. Milletimizin içinde gerçek ve ciddi din bilginleri vardır. Milletimiz bu din bilginlerimizle övünmektedir. Onlar milletin inancına ve Müslümanların güvenine erişmişlerdir. Bu bilginlere gidin, Bu efendi bize böyle diyor, siz ne diyorsunuz? Deyiniz. Fakat genellikle buna da ihtiyaç yoktur. Özellikle bizim dinimiz için elimizde ölçü vardır. Bu ölçü ile hangi şeyin bu dine uyduğunu kolayca değerlendirebilirsiniz. Hangi şey akla, mantığa, toplumun çıkarlarına uygunsa biliniz ki o bizim dinimize de uygundur. Bir şey akıl ve mantığa, milletin çıkarlarına uygunsa kimseye sormayın. O şey dindir. Eğer bizim dinimiz aklın, mantığın uygun olduğu bir din olmasaydı en olgun ve son din olmazdı.”
    İşte, ATATÜRK, laikliği, dini ve Müslümanlığı böyle anlamış, böyle değerlendirmiştir.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RemotE
    RemotE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Laiklik dinsizlik değildir.

Laikliğin gerçek anlamı o değil ama .

+ türkçeden türemiş bir kelime değil .

ilk çağlarda yunanlılarda türemiş bir mantıktır.

Batılı Tanrı Anlayışıdır .

Atatürk ün çok güzel bize göre laikliği açıkladığı sözlerini yolladığım okursanız anlarsınız .

şuanki Laiklik savaşı veren herkezi Kınıyorum!

Laikliği Din zannediyorlar çünkü!

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

Remote;

yazdığın yazı herşeyi açıklamış bişey demeye gerek yok.sen yazdığın  yazının o bölümünde kendinle çelişmişsin.ben orda ona karşı çıktm ve hala lafımın arkasındayım.+laiklik mücadelesi verenleri kınayabilirsin.şu an ülkenin ilk sorunu laiklik midir?evet değildir.ama başımızdakilerin millet yerine ümmeti koymaya meraklı insanlar oldukları,geçmişte ve hala bugün yaptıkları ortadadır.endişe duyulması çok normaldir.bir de ben laikliği din olarak  gören birilerini hiç görmedim demek ki varmış : )

iptal007;eleştirmiyorum o kadını ben.çünkü öyle : ) .çete diye bahsettiği insanlar bu vatan için evlatlarını feda eden,böyle evlat yetiştiren insanlar.tabi perihan mağden için sorun değil o bi şekilde para kazanır her ülkede yaşar : )

Toplam Hit: 2259 Toplam Mesaj: 12