folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Vicdanı "Red" Hakkının Kullanılması

Vicdanı "Red" Hakkının Kullanılması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------

matematik1 bunu yazdı:

Kimle ne ile ne için savaşıyorsun ya .Savaş fılan yok ortada zaten pkk ıse ne oldugu bellı.Karakollara bakım dahi yapmıyorlar.G3 diyorsunda hodca '.dunya savasında gelıstırıelen ve suda çalışmayan bir sılah en ufak yagmur nemde sıkıntı olan bır sılah .

Gitmeyen gitmek istemeyene şerefsiz demek hakaret etmek acizlikten başka birşey değildir bence.Cezai ehliyetim olmadıgı ıcın gitmeyecegım ben buyuk ıhtımalle askerede fakat bundan dolayı rahatsızlık duymuyorum.Bingölde astsubay bir arkadasım var komando birliğinde anlatır durur geldıgınde nelerı var burada anlatmanın yeri değil sizde duyarsınız oraya askerlıge gıden yakınlarınızdan abilerinizden arkadaslarınızdan telsizlerden cevap alınmayanını mı teroristler gıttıkten sonra emır verenlerı mı ?

bunun suçuda TSK değilmi zaten herşeyde tsk suçlu siyasi iradenin hiç mi hiç suçu yok  millete Türk askerini kıötüleye kötüleye Türk subaylarını kötüleye kötüleye elini,ze ne geçiyor kime neye hizmet ediyorsunuz anlamıyorum ki ne geçiyor elinize sen dindarlığın sebebiyle askeri sevmiyorsun birileride aşırı sol örgüt propagandacısı olması sebebiyle yiyin başını Tsk nın o zaman götünüzü sokacak bir ev bulabilecekmisiniz bakalım  gitmesin  siz yobazlığınızdan onlar bilmemnedeN kimse gitmesin askere kim koruyup kollayacak götünüzü merak ediyorum o astsubay arkadaşın o kadar sevmiyorsa ne işi var o şerefli üniformanın içinde tama komutanların hepsi 4-4- lük değil ama bunun tümünü askeriyeye mal etmek kadar aptallık olamaz

g3 e gelincesuda çalışmıyormuş bilmemne hikaye şuan kullanınlan en iyi muharebe silahlarından biridir g3 piyade tüfeği o çok evdüğünüz keleş incelediğinde gerek fiziki gerekse atış özelliklerinde g3 ün standartlarının çok altında kalmaktadır g3 adamın a.k o silah çok kuvvetli bir silahtır yeterki düzgün kullanılsın

Asıl Askere gitmemek acizliktir ezikliktir Hatta korkaklıktır

Kardeş anlamıyorsun dedıklerımı kendı kafandakılerı soyluyorsun yorumladıgını soyluyorsun.Sevmedıgını söylemedım askerlıkmeslegı sevmeden yapılmaz.Dagın basındakı karakolda sevmesen zorunlu olmadıgın halde gıdıp görev yapmazsın degılmı?

Kimseye yok söyle bu nedenden gıtmıyor fılan diyemezsin.Askerde oldugun ıcın farklı goruyor olabılırsın olayı anlıyorum.Gidip gelen arkadaslarım da var anlatıyor ınsanlar.Daha yenı yapılan karakol baskını ıle bı tomar haber cıktı hıc mı takıp etmıyorsun.

Askerlıgın kutsallıgı zaten islam dan gelmekte peygamber ocağı denılmekte.Ve şehitlik mertebesi askerlıgın kutsallıgı dınle bırlıkte yukselmıstır.Ardından osmanlı ve çanakkale kurtlus savasları ve T.C. sayesınde bugunku duruma gelmıstır.

Tsk i kötüleyen yok artık rant halıne gelmıstır bu ulkede bazı noktalar.

Askeri liseyi bıraktım ve anadolu lisesine geçiş yaptım benım yapabileceğimmeslek olmadıgı nedenıyle bıraktım.

Devrelerım su anda görev yapmakta. Ve Ailemde bir çok subay bulunmakta.

Siyaset diyorsun bu ülkede darbeleri yapan siyasi kesım mıydı?Asker yapıyorum dediği zaman kim engelleyebiliyor?

Asker tarafı mıydı?Bu konu ole her yere cekılebılecek bır konu değil.

Bu ülkenin başbakanı idam ediliyor ötesi var mı yapıyorum dedıklerı zaman kım karsı gelebılır ?Kimse Hiç kimse.

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

sanki şuan ülkede sivil bir darbe söz konusu değil 

peki kimse gitmesin o zaman askere sen hiç ordusuz bir ülke gördünmü askerlik kutsal diyorsun peki askerliğin kutsallığı keyfiyete dönüştürülürmü örnek verdiğin çanakkale nin askerleride bu ordunun askeri değilmi onların hangisi keyfine göre askerlik yapmıyorum yapıyorum demiş bir şeyler söylüyorsunuz bir mantığa dayandırın cezai ehliyetim yok diyorsun muhtemelen zihinsel prblemin var pskolojik askere almazlar diyorsun askeri okula nasıl girebildin o halde o da ap ayrı bir konu her neyse beni ilglendirmez

Askerdeki irütbeliler  darbe yapıyor diye sevmiyorsun askerede gitmek istemiyorsunuz soruyorum o çok sevdiğin osmanlının askerleri  yeni çeriler az kazan kaldırmadı az padişah kellesi almadı bunları neden konuşmayız

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

vatan sevgisini sadece askere gidip 12 ay yat-kalk-sürün-itaat et şeklinde görenlere ne diyeceğimi bilmiyorum.Birde kalkmış bizi vatan haini ilan etmeye çalışıyorlar.

Bir kaç arkadaşta göt korkusumu demiş.Üniversite bitirdiğim için, gidip boş boş takılıcam.Benim açımdan ölme gibi bir korku yok.

ASker savaşır, meclis çiçeklerle pkklıları karşılar.Akpye oy ver, sonra vatan diye konuş.Ne güzel dünya.

Vatan için sadece sürün-itaat et şeklinde iyi evlat olunmaz.İyi evlat olmanın bir çok yolu vardır.

İlla g3 atıp, TSK malı olarak bu iş olmaz.En iyi asker nerede ?? Türkiye de.Peki Türkiye'nin askeri gücü harici nesi var ? Kendi arabamız mı ? Cep telefonu firmamız mı ? Teknoloji devlerimiz mi ?? Tarımda, hayvanlıcıkta iyidik buda bitti.

İyi askerin ardında iyi siyasetçi olmadan bu işler zor.Zorunlu askerliği istemediğim için beni vatan haini itaat edecek adamlarında aklını alırım.Adam gibi konuşun.Zorunlu askerliğin bu kadar uzun olduğu halde işe yaramaz olması benim suçum değil.Bunu red ediyorum.

Bu savaşta kaçacağımız anlamına gelmez.Atatürkçü geçinen adamlar kalkmış savaşta asarız keseriz , biz şöyleyiz diye yazmasınlar.En son savaş kaç yılındaydı ?? Son savaştan bu yana kaç sene geçti oturun hesaplayın.Eğer sen ülkeni barış zamanı adam etmezsen, savaşta medet umarsan daha çok işimiz var.

Tek nükleer bomba ile binlerce insanın öldüğü teknolojik dünyada hala mühendis olup savunma teknolojileri geliştirmek varken, bıçakla adam avlarız tarzındaki düşünceleriniz yalnızca ne kadar saçmaladığınızı gösterir.

İşiniz gücünüz savaşı düşünmek.2010 dayız.2010 yıl kaç tane savaşa katıldık ?? KEndinizi imparatorluk dönemindeki fedailer sanıyorsanız işimiz var..Önce ilkokulları düzeltmek gerekiyor..Tarih ve teknoloji adında güzel derslerle hallolabilir.

Sonra vatan sevgisinin sadece askerlikle olmadığını, iyi bir Türk olmanında şehit olmakla olmadığını anlayabilirsiniz.ŞEhit olana saygımız var ama herkesi şehit etmek kadar salakça bir düşüncede yoktur.

Al buralarda telef olmak mı hoşunuza gidiyor ?? 

http://www.tahribat.com/Forum-Karakol-Baskinlarina-316-Sehit-Verdik-Bir-De-Iran-Karakollarina-Bakin-Bir-De-Iyi-Haber-Var-110518/

Önce Atatürk düşünceleri ve cumhuriyetin farkına varıp, iktidara şuraları adam etmesi için gerekli baskıyı oluşturmamız gerek.Bunları yapmadan savaşmak, sarıkamış harekatından farksızdır.

Göz göre göre soğukta ölüme göndermek gibi bir saçmalık olabilirmi 

Not: bu yazı bizi vatan haini ilan edenlere yazılmıştır.Diğerleri balıklama atlamasın.

edit: ayrıca şu boktan konudaki, vatan haini gibi gerizekalı yakıştırmalarıda yapmazsanız sizi daha akıllı gösteririz.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:

sanki şuan ülkede sivil bir darbe söz konusu değil 

peki kimse gitmesin o zaman askere sen hiç ordusuz bir ülke gördünmü askerlik kutsal diyorsun peki askerliğin kutsallığı keyfiyete dönüştürülürmü örnek verdiğin çanakkale nin askerleride bu ordunun askeri değilmi onların hangisi keyfine göre askerlik yapmıyorum yapıyorum demiş bir şeyler söylüyorsunuz bir mantığa dayandırın cezai ehliyetim yok diyorsun muhtemelen zihinsel prblemin var pskolojik askere almazlar diyorsun askeri okula nasıl girebildin o halde o da ap ayrı bir konu her neyse beni ilglendirmez

Askerdeki irütbeliler  darbe yapıyor diye sevmiyorsun askerede gitmek istemiyorsunuz soruyorum o çok sevdiğin osmanlının askerleri  yeni çeriler az kazan kaldırmadı az padişah kellesi almadı bunları neden konuşmayız

Ozman asker bağlı değilmiş değil mi kimseye hükümet filan demiyeceksin arkadasım.Benım demek ıstedıgım; kastettıdıgım ;sana anlatymaya calıstıgım Su anda olup olmaması degıl askerın sıyasal bır partıtye hukumete ıvır zıvır a baglı olmaması bagımsız olmasıdır.

Manik depresif nedır bılıyormusun bılmıyorum.İlk belırtıler 20 li yaşlarda ortaya cıkıyor.Neys olay ben degılım.Ben sana sabaha kadar yazsam anlamayacaksın benım demek ıstedıgımı.Askerı sevmiyorsun gıbı laf yapıyorsun asker bır aıleden gelıyorum ben lafına dıkkat et te konus.Benım ailemden 3 tane sehit çıktı haberın var mı saçma sapan konusuyorsun.Ne oldu sehitler ölmez vatan bölünmez diye naralar atıldı ne oldu.Laff hepsı.

Rütbeliler darbe yapıyor dıye sevmıyorsun demıssın öle birşey yazıyormu okuyormusun sen benım yazdıklarımı?!?Adam gibi düzen getireceklerse yapsınlar tekrar.Kimin ne oldugu belli değil Deniz Baykal iyi adam diyoruz Atatürk çü diyoruz gidiyor pensilvanyaya slm gönderiyor?

Yeniçeriler kazan kaldırmısmıs neden kaldırdılar bilgin varmı peki ?Askerler de mi kaldırsın ozman şimdi ?

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

vatan sevgisini sadece askere gidip 12 ay yat-kalk-sürün-itaat et şeklinde görenlere ne diyeceğimi bilmiyorum.Birde kalkmış bizi vatan haini ilan etmeye çalışıyorlar.

Bir kaç arkadaşta göt korkusumu demiş.Üniversite bitirdiğim için, gidip boş boş takılıcam.Benim açımdan ölme gibi bir korku yok.

ASker savaşır, meclis çiçeklerle pkklıları karşılar.Akpye oy ver, sonra vatan diye konuş.Ne güzel dünya.

Vatan için sadece sürün-itaat et şeklinde iyi evlat olunmaz.İyi evlat olmanın bir çok yolu vardır.

İlla g3 atıp, TSK malı olarak bu iş olmaz.En iyi asker nerede ?? Türkiye de.Peki Türkiye'nin askeri gücü harici nesi var ? Kendi arabamız mı ? Cep telefonu firmamız mı ? Teknoloji devlerimiz mi ?? Tarımda, hayvanlıcıkta iyidik buda bitti.

İyi askerin ardında iyi siyasetçi olmadan bu işler zor.Zorunlu askerliği istemediğim için beni vatan haini itaat edecek adamlarında aklını alırım.Adam gibi konuşun.Zorunlu askerliğin bu kadar uzun olduğu halde işe yaramaz olması benim suçum değil.Bunu red ediyorum.

Bu savaşta kaçacağımız anlamına gelmez.Atatürkçü geçinen adamlar kalkmış savaşta asarız keseriz , biz şöyleyiz diye yazmasınlar.En son savaş kaç yılındaydı ?? Son savaştan bu yana kaç sene geçti oturun hesaplayın.Eğer sen ülkeni barış zamanı adam etmezsen, savaşta medet umarsan daha çok işimiz var.

Tek nükleer bomba ile binlerce insanın öldüğü teknolojik dünyada hala mühendis olup savunma teknolojileri geliştirmek varken, bıçakla adam avlarız tarzındaki düşünceleriniz yalnızca ne kadar saçmaladığınızı gösterir.

İşiniz gücünüz savaşı düşünmek.2010 dayız.2010 yıl kaç tane savaşa katıldık ?? KEndinizi imparatorluk dönemindeki fedailer sanıyorsanız işimiz var..Önce ilkokulları düzeltmek gerekiyor..Tarih ve teknoloji adında güzel derslerle hallolabilir.

Sonra vatan sevgisinin sadece askerlikle olmadığını, iyi bir Türk olmanında şehit olmakla olmadığını anlayabilirsiniz.ŞEhit olana saygımız var ama herkesi şehit etmek kadar salakça bir düşüncede yoktur.

http://www.tahribat.com/Forum-Karakol-Baskinlarina-316-Sehit-Verdik-Bir-De-Iran-Karakollarina-Bakin-Bir-De-Iyi-Haber-Var-110518/

Önce Atatürk düşünceleri ve cumhuriyetin farkına varıp, iktidara şuraları adam etmesi için gerekli baskıyı oluşturmamız gerek.Bunları yapmadan savaşmak, sarıkamış harekatından farksızdır.

Not: bu yazı bizi vatan haini ilan edenlere yazılmıştır.Diğerleri balıklama atlamasın.

edit: ayrıca şu boktan konudaki, vatan haini gibi gerizekalı yakıştırmalarıda yapmazsanız sizi daha akıllı gösteririz.

-----------------------------,

Postumu düzenleyip bunları da yazacaktım sımdı gordum senın yazdıklarını sonuna kadar aynı dusunuyorum.

Biz ki 7 cihana hükmetmiş milletiz.Şimdi hükmet ozman nah hükmedersin.Bilek gücü geçti artık.Teknoloji olmadan hiç bir şey olmuyor.Elde tüfekle on tabur asker olsun adam sallar kimyasal ı ınsan kalmaz insan.Nerede asker yok büyük kayıp olur bızım acımızda.

Türk askeri nişancılıkta ve çeşitli kategorilerde çok güzel yerlere geliyor yurtdısından bizim harp okullarında eğitim alıyorlar evet eğitim çok güzel fakat bunu teknoljı ıle desteklemedıkten sonra ne faydası var.

Bugun savunma sanayinde neyimiz var uçagımız yok denız saldırısında ne yapacagız yuzerek gemilere mi vuracagız ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_COMMANDO
    the_COMMANDO's avatar
    Erkek

Öncelikle herkese merhabalar uzun zaman oldu cevap yazmıyalı

konu askerlik olunca iki kelam da ben edeyim dedim

En baştan belirteyim kim askerlikten kaçmak için aihm medet uman , 4yıl üni okudum diye gerice kasılanlar ve tabiki prokatifler OKUMASIN

askerlik kesinlikle vatan borcudur bizden öncekilerin (gazi ve şehitlerin)  (bazılarınmızın telefuz  etmekte utandıgı atalarımız) bi hatırlasınlar

döt korkusundan askerliğin boş oldugunu zırvalayan özellikle bazı uniler ki bunlar 2sınıftan sonra kendilerini entel sanar ve memleketin en hayılı adamı düşünürler 

sırf bu yüzden askerde geçirecekleri 15 ayın memleket için büyük kayıp oldugunu düşünür ve her ortamda bunu zırvalarlar

mezuniyetten sonra en büyük şirketler firmalar onların peşinden koşacak ya

oysakı bilmez ki mezun olduktan sonra yıllarca atama bekleyecek

sonra da kuyrugunu sıkıştırıp 3 kuruşa tamaa edecek işte o zaman ben büyük adam olacagım hayalleri bitecek

vatanımızın bayragımızın birliğimizin varlıgına şükür edelim herkese haksa banada haktır düşüncesi ile gidin askere

Dalımızı Kıranın Ormanına DÖK BENZİNİ YAK HEPSİNİ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Ben vatanı oturduğum yerdende seviyorum vatan sevgisi askere giderek olmaz eğitim alarak olmaz ben linuxcuyum abi yapay zeka scritp yazıyorum sen bana mermi at beni,m yazdığım tarcan sana cevap verir o sana mermi atar :D:D:D  ahh şu gençlik bilim kurgu filmlerine çok taklıyor gel gör ki gerçek böyle değil

bazılarıda 7 cihana hükmeden atasıyla övünür ama sorarmı atası askerden kaçarak mı 7 cihana hükmetmiş

herkes yattığı yerden iş yapacağını zanneder beyin gücünüzle savaş kazanırsınız siz devam edin gelmeyin sizin gibşlere ihtiyacı yok TSK nın zaten siz asalak gibi durun askere giden mehmetçikler koruyor nasılsa sizi

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

MYO mezunu olarak gittim askere, ( Çvş. talimgahına almadılar, usta birliğinde onbaşı oldum )

Malatya Şoför okulundan, Gelibolu Merkez K.lığına,

28 Gün acemi birliği yaptım, her yemek öğünü ızdırap gibiydi, 1 saat kapıda bekler, 5 dakkada yemek yerdik,

Usta birliğinde, 2. sınıf askeri ceza evi, 1 adet disko ( disiplin koğuşu ), 1 adet lojistik destek k.lığı, 1 adet mühimmat bölüğü, 1 adet kışla, 1 adet kolordu k.lığı ve alt tabur/bölüklerinin bütün adli işlerinden sorumlu idim, mahkeme dosyaları hazırlamak, er/erbaş ifadesi almak, albay nezaretinde subayların ifadelerini almak, astsubay nezaretinde astsubay ifadeleri almak, sivil ceza evinden çıkanların askere alınması, askeri cezaevinden çıkan askerlerin bölüklerine ulaştırılması, yolluk paraları, bölüklerine teslimatları, mevcut bölüğümün askerlerinin işlemleri, hafta sonları çarşı karakol komutan yardımcılığı, lojman nöbetçisi uzman çavuşların nöbet çizelgeleri, 89 kişilik bölükten 100 kişilik nöbet mangası çıkarmak ( nöbet yazmaya akşam 24:00 de başlar, 03:00 - 03:30 gibi bitiriridim ), yılda en az 3 kez düzenlenen askeri törenlerin yerleşim planlarını excell'de çizmek, ve daha aklıma gelmeyen niceleri...

13 ay boyunca 3-4 saatlik uyku ile durdum,

13 ay boyunca 1 gün istirahat aldım, oda öğlen 13:00 da tekrar yazıhaneye mecburen döndüm,

Ramazan ayında 1 gün bile oruç yemedim, oruç tutucam deyip, iftar - sahur saatlerinde nöbet yazılmayacak din taciri orospu çocuklarının peşinden dolaştım, nöbetleri iftar-sahura denk gelmesin diye, gizli gizli sigara içen yemek ipnelerin ağzını burnunu kırdım,

29 kişilik bölük akşam saatinde ictimadan sonra üstüme çöktü nöbet yazıyorum diye,

Her cuma para çekmeye gitmek izin alan allahın kürdosunu camide namaz kılarken yakaladım ağzına zıçtım, getirdim komutana teslim ettim, 2 ay sonra güvenlik araştırması sonucu kadro fazlası olarak it durmaz tepesine gönderdik ( urfalı, pkk'lı ),

vs.vs.

Bir gün dahi gocunmadım, işimi seve seve yaptım,

Terhisten 1 gün önce herkes sivilleri giyer dazzak kebabı yaparken, ben gelibolu şehitliğinin protokol çizimini yaptım excell'de, albayın brifingini power pointe attım.

Allaha şükürler olsun, alnımın akıyla 15 ay yaptım geldim.

Şimdi vizdanı retçilik gibi kanı bozuk bir düşünceyi savunan soysuzları görünce ve gelibolu şehitliklerindeki görüntüler aklıma geldikçe, boşuna şehit olmuşlar diyorum, ve Atatürkün ülkeyi teslim ettiği bu gençliğe lanet ediyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beyaban
    beyaban's avatar
    Erkek

matematik1 bunu yazdı:

zumsuk bunu yazdı:

Postumu düzenleyip bunları da yazacaktım sımdı gordum senın yazdıklarını sonuna kadar aynı dusunuyorum.

Biz ki 7 cihana hükmetmiş milletiz.Şimdi hükmet ozman nah hükmedersin.Bilek gücü geçti artık.Teknoloji olmadan hiç bir şey olmuyor.Elde tüfekle on tabur asker olsun adam sallar kimyasal ı ınsan kalmaz insan.Nerede asker yok büyük kayıp olur bızım acımızda.

Türk askeri nişancılıkta ve çeşitli kategorilerde çok güzel yerlere geliyor yurtdısından bizim harp okullarında eğitim alıyorlar evet eğitim çok güzel fakat bunu teknoljı ıle desteklemedıkten sonra ne faydası var.

Bugun savunma sanayinde neyimiz var uçagımız yok denız saldırısında ne yapacagız yuzerek gemilere mi vuracagız ?

yazık yazık valla çanakkalede kalan dedelerimiz atalarımız da sizin gibi düşünseydi sen bu satırları yazabilecek imkan ve olanak bulamazdın..çanakkale savaşında 7 cihan geldi üzerimize yemek yok silah yok ayaklarına giyecek çarıkları dahi yokken batmaz denilen savaş gemilerini batırdık adamlar öleceklerini bile bile gittiler bugün askerlerimiz olmazsa sizin kıçınıza tekmeyi vururlardı böyle bilgisayar başında özgürce oturamazdınız vicdani red miş en büyük vatan hainliği sizin bu düşünceleriniz  madem vicdanınız el vermiyor askere gitmeye bu ülkeden defolun gidin askeri güç olmadan teknolojiyi nasıl geliştirmeyi düşünüyorsunuz nasıl iyi eğitilmek istiyorsunuz bu ülkede tsk olmazsa eğer 1 saniye bile geçmeden karış karış bölerler ülkeyi tekrar söylüyorum vicdan i red çiler vatan hainidir

Türkçülük dün bir kaynaktı, bugün bir çaydır. Yarın coşkun bir ırmak olacak ve önünde ki bütün engelleri yıkacaktır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

ad1s89 bunu yazdı:

matematik1 bunu yazdı:

zumsuk bunu yazdı:

yazık yazık valla çanakkalede kalan dedelerimiz atalarımız da sizin gibi düşünseydi sen bu satırları yazabilecek imkan ve olanak bulamazdın..çanakkale savaşında 7 cihan geldi üzerimize yemek yok silah yok ayaklarına giyecek çarıkları dahi yokken batmaz denilen savaş gemilerini batırdık adamlar öleceklerini bile bile gittiler bugün askerlerimiz olmazsa sizin kıçınıza tekmeyi vururlardı böyle bilgisayar başında özgürce oturamazdınız vicdani red miş en büyük vatan hainliği sizin bu düşünceleriniz  madem vicdanınız el vermiyor askere gitmeye bu ülkeden defolun gidin askeri güç olmadan teknolojiyi nasıl geliştirmeyi düşünüyorsunuz nasıl iyi eğitilmek istiyorsunuz bu ülkede tsk olmazsa eğer 1 saniye bile geçmeden karış karış bölerler ülkeyi tekrar söylüyorum vicdan i red çiler vatan hainidir

Saçmalıyosn konuyu tersınden anladıgınız ıcın demek ıstedıgımı anlayamıyorsun.Basma kalıp ya asırı Ataturkcuyum dıyorsun ya asırı Ulkucuyum dıyorsun oradan askerlıkle ılgılı degınıyorsun.Ben zaten özel durum nedeniyle yapmayacagım.

Bidaha dayorum yazmayacagım çünkü anlayan yok yok vatan haını yok bılmemne anasını satayım benım alımede kac tane subay var kac tane sehıt var bılıyormusun sen .

1900 lerde degılız artık teknoljı devrı devir.Bugun bi savaş olsa ne olacak gıdıcez elbette askere sehıt olucaz .Baska cıkarı yok ülkede savunma namına bırsey yok 4 mılyon kara askerı hava saldırısına smaç mı basacak.Deniz saldırısına yüzerek mi karsılık verıcek.Mantıklı olunm bıraz.Allah askına ya.Ben askerlıgı Tsk a bırsey demıyorum tersıden anlayan elemanlara dıyorum.Elımızde hıc bırsey yok ne kendı yaptıgımız ucak ne kendı yaprtıgmız denız altı.Bana sagdan soldan bulup ortak yapılmıs gemılerı gostermeyın.Ülke olarak dışa bağımlı ldugmuz sürece kendı savas aletlerimiz tüfeğimizi yamadıgımız sürece kaybetmeye mahkumuz.G3 diyor g3 bıle alman yapımı sılah yahu daha yenı mehmetçik1 2 prototiplerini gösterdiler.

Toplam Hit: 12019 Toplam Mesaj: 81