folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Vikipedi - Ardahan (Etnik Yapı)

Vikipedi - Ardahan (Etnik Yapı)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bundan 1 hafta önce baktığımda bilgiler doğruydu. Şimdi tekrar bişeye bakmam gerekit o sırada yine bi etnik yapıyı okuyayım dedim :W Şaşırdım.

Böyle vikipedide değiştirince kendilerince tatmin mi oluyolar anlamadım ki?

Ardahan ilinin etnik nüfusunun %20 civarını çeşitli Türk boyları oluşturur.

ardahan'da Kürtlerin çoğunluk olduğu tek ilçe Göle'dir.(%60)Göle'yle birlikte merkezin Hasköy bölgesindeki köyleri de Kürttür.İl genelinde 120 binlik nüfusta Kürt nufusu 100 bin civarındadır.Genel nüfusun yaklaşık 5/4'ü Kürttür.

1 Hafta önce bunlar daha değişik rakamlardı. Normalde Ardahan'ın %30 u ancak Kürt oda Türklerin sürekli göç etmesinden dolayı. Yani böyle yaparak acaba ellerine ne geçiyor ben onu harbiden çok merak ediyorum. Göle İlçesinin %60 ı Kürt dediği gibi. Ardahan merkez de de Hoçvan bölgesi(22 köy) kürt. Ardahan Ovası(41 köy) Türk. ve diğer ilçeler tamamen Türk. Sadece Posofta 4 tane Kürt köyü var o kadar. Nasıl 120,000 nüfusda 100.000 Kürt oluyor anlamadı?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

aklımda kaldığınca düzelttim de sinrim bozuldu. Burayı Kürt ili gibi gösteriyolar. Kürtlerle alıp veremediğim yok ama bunu yapanların da amacı belli.

Burdaki Dtp'li yerel gazeteci kendi yazılarında hep %60 Kürt olarak anlatıyor. Öyle anlatınca öyle mi oluyor ben hele daha anlamadım ama du bakalım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek

ona bakarsan :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Kurdistan 

o.ç bol memlekette dünyada

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

gfb_soldier bunu yazdı:
    -----------------------------

birde kilitli değiştirilmiyor işe bak. Resmen Kürdistanı tanıyoz demek amq :W

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek
    o kilit neye göre konuyo bir anlasam ..

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

gfb_soldier bunu yazdı:
    o kilit neye göre konuyo bir anlasam ..

yanlış bilmiyosam doğruluğu kesin olan şeylere konuluyor. :W

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dina_Kaki
    Dina_Kaki's avatar
    Erkek
    Aslında sorun oradaki Türk'ün tepkisizliğinden kaynaklanıyor. Pkk nın tavan yaptığı dönemlerde, Ardahan dan bayağı katılım sağlamışlardır ve halkdan destek görmüşlerdir. Halkın tamamını kastetmiyorm.Medya ve diğer insanlarında doğal olarak Ardahan ı bu şeklide tanımlaması normal.Aynı zamandaki şehir dışındaki Ardahan'lılar da Pkk ya oldukça semapatiyle yaklaşıyor. Ben bugune kadar bir tane milliyetçi Ardahanlı görmedim senin dışında.

Ve blok yapılan derslerin tek güzelliği, bir sigara daha içmeyip düşünebilmek seni..A.Redif YANKI
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Dina_Kaki bunu yazdı:
    Aslında sorun oradaki Türk'ün tepkisizliğinden kaynaklanıyor. Pkk nın tavan yaptığı dönemlerde, Ardahan dan bayağı katılım sağlamışlardır ve halkdan destek görmüşlerdir. Halkın tamamını kastetmiyorm.Medya ve diğer insanlarında doğal olarak Ardahan ı bu şeklide tanımlaması normal.Aynı zamandaki şehir dışındaki Ardahan'lılar da Pkk ya oldukça semapatiyle yaklaşıyor. Ben bugune kadar bir tane milliyetçi Ardahanlı görmedim senin dışında.

Hocam aksine ardahan kadar milliyetçi bir il yoktur bkz: Birinci dünya savaşı, 93 harbi vs vs... ama mhp li değildir genelde solcudur.orası karışık ama neyse. 

Hatta daha kasım 2008 de olaylar oldu belki hatırlarsın. 

Aynı zamanda şehir dışındaki Ardahanlılarda Pkk'ya oldukça sempatiyle yaklaşıyor. aksine hocam şehir dışındaki Ardahanlıların çoğu Türkdür böle bişe olamaz.

edit: Şimdi aklıma geldi. Ardahanın artık nasıl çoğu kürt oluyosa Daha Kürt milletvekili bile çıkarmadı. Yada Ardahan - Merkez de hiç Kürt bld. Başkanı olmadı? İşte acayip bişi buda.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek
    Ardahan'lıyım, şehir dışındayım.. çok geniş bi aile yapımız var ve bir tanesi bile pkk sempatizanı falan değildir.. lütfen yanlış bilgi vermeyelim.. ailemden olmayan başka Ardahan'lı tanıdıklarım da pkk karşıtıdır.. asla sempatizanı değildir.. seçim öncesi Ardahan'da seçim propagandası yapmak isteyen dtplileri nasıl kovduğunu tüm Türkiye çok iyi biliyor.. güzel ülkemin en milliyetçi ilidir Ardahan...

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

gfb_soldier bunu yazdı:

la bizim erzincanda içindeymiş sözde kürdistanın. daha 2 sene önce kürdistanı  destekleyen kürtleri bin pişman ettik dediklerine. erzincanda kürt yok ki zaten

olanların hepsi tunceliden erzurumdan göç etmiş olanlar onda çok azlar 

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

Ardahan'da Kürtlerin çoğunluk olduğu tek ilçe Göle'dir.(%60)Göle'yle birlikte merkezin Hasköy bölgesindeki köyleri de Kürttür.İl genelinde 120 binlik nüfusta Kürt nufusu 30 bin civarındadır.Genel nüfusun yaklaşık %25'i Kürttür.

Simdi de böyle yazıyo :)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ardahan_(il)#Etnik_Yap.C4.B1s.C4.B1

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
Toplam Hit: 12992 Toplam Mesaj: 17