Virtualbox Benzeri Program?
-
Merhaba arkadaşlar bir bilgisayar üzerinde 10 adet macro kurmam gerekiyor. Sadece internet sayfası ile işlem yapılacağı için fazla bir kapasite gerekmez sanıyorum ancak virtualbox kocawindowsda ayrı pc çalıştırıyor bunun yerine daha basit bir program var mı?
-
hocam piyasanın en iyileri bildigim kadarıyla vmware ve virtualbox vmware bi dene istersen
-
Kaptan bunu yazdı
hocam piyasanın en iyileri bildigim kadarıyla vmware ve virtualbox vmware bi dene istersen
teşekkürler hocam deniyeceğim ama bu programlar büyük boyutlu. benim istediğim daha basit ve bir pcde çok daha fazla açılabilecek hayalet bi pc gibi.
-
Büyük boyut derken ???
VirtualBox 'un vboxmanage adlı komut satırından kullanılan bir arabirimi var. Her türlü sanal sistem işlerini buradan yapabilirsin. Ama baya baya uğraştırır.
Ha tabi bash betikleri ile işler daha da kolaylaştırılabilir.
Fikir vermesi açısından man sayfası
http://dev.man-online.org/man1/vboxmanage/
SkynetX tarafından 04/Haz/15 11:23 tarihinde düzenlenmiştir -
SkynetX bunu yazdı
Büyük boyut derken ???
VirtualBox 'un vboxmanage adlı komut satırından kullanılan bir arabirimi var. Her türlü sanal sistem işlerini buradan yapabilirsin. Ama baya baya uğraştırır.
Ha tabi bash betikleri ile işler daha da kolaylaştırılabilir.
Fikir vermesi açısından man sayfası
http://dev.man-online.org/man1/vboxmanage/
Hocam 3-4 tane virtual box açıldığında kasma yapıyor mecbur ondan bahsediyorum boyut derken
-
hocam sandboxie diye bir program var işini görür diye düşünüyorum çalışma mantığı vbox gibi değil. Her windows uygulaması için sanal bilgisayarmış gibi başlatabiliyor. Eski den KO'da ikinci hesabı açmak için kullanırdık :)
-
hworm bunu yazdı
hocam sandboxie diye bir program var işini görür diye düşünüyorum çalışma mantığı vbox gibi değil. Her windows uygulaması için sanal bilgisayarmış gibi başlatabiliyor. Eski den KO'da ikinci hesabı açmak için kullanırdık :)
teşekkürler hocam aradığım tamda böyle birşeydi eve gidince deniyecem şuan işteyim.
-
hworm bunu yazdı
hocam programın videosuna baktımda sanırım bu pcde aynı programı 2 defe çalıştırmak için benim aradığım ayrı bir pencerede pcyi bölüp ayrı bir pc gibi kullanmak
-
hocam baska bir programın farkettirceni sanmıyorum
ama mini xp ile olabilir boyutu 100 mb lık ve vboxguesti kur xplere ye
-
SeyhSamil bunu yazdıhworm bunu yazdı
hocam programın videosuna baktımda sanırım bu pcde aynı programı 2 defe çalıştırmak için benim aradığım ayrı bir pencerede pcyi bölüp ayrı bir pc gibi kullanmak
macte paralel desktop diye bişey var senin istediğin gibi ama windows da var mı bilmiyorum :)
-
çalıştığım yerde mremote kullanılıyor hocam.. adamlar 20 tane sanal windows server kullanıyor