Visual Basic Hakkında Önerinizi Alıcam.
-
S.a öncelikle ben öğrenciler için ders notu hesaplama programı yaptım hazır kod olarak.Bir de okulların kapanmasına kalan günü geri sayım yapacak program yapmak istiyorum hemde çok.Böyle bir program olur mu kod varmı elinizde yardım lütfen.Şimdiden saolun iyi çalışmalar.
-
saniyesine kadar kalan zamanı bile gösterirsin ama uğraşman gerek. armut piş ağzıma düş olmaaaaz ;)
-
bence olur,bence olur:)label1.caption = date ise bu kadar kolay olabilir .
-
Hoca yapılır o dediğin şey. Yalnız visual basicte tarih ayırma fonksiyonunu bilmiyorum. Asp deki olana göre yapayım sen geri kalanını çevirirsin.
simdi = now() 'Şimdiki tarihi alır
sontarih = "okulların kapanma tarihi"
tarihfarki = DateDiff("d", simdi, sontarih) 'Datediff fonksiyonu iki tarih arasındaki fark için kullanılır. Orada "d" kullanılmıştır, anlamı gün olarak farkı bul.
response.write tarihfarki 'ekrana aradaki farkı yazdır. Mantığı benden çevirmesi senden.
-
Hoca anlat ya yapılışını kodlarla yaz da bi yardımcı ol :S
-
Kodlari yazarlarsa senin buradan kazancin ne olacak ? Ugras hoca sen birseyler yaz ,foruma koy eksigini soylerler...oyle caba gostermeden is olmaz...ha kodlar altinmi degil verirlermi verirler ama sana bir faydasi olmaz...
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
Kodlari yazarlarsa senin buradan kazancin ne olacak ? Ugras hoca sen birseyler yaz ,foruma koy eksigini soylerler...oyle caba gostermeden is olmaz...ha kodlar altinmi degil verirlermi verirler ama sana bir faydasi olmaz...
-----------------------------
Sanırım arkadasın ögrenmeye niyeti sadece kodları ıstiyor :) Bence kodları verın gitsin -
Private Sub Form_Load()
Label2.Caption = "Program"
Label3.Caption = "saniye sonra kapanacaktır."Timer1.Interval = 10000
Timer2.Interval = 1000
Label1.Caption = Timer1.Interval / 1000
End SubPrivate Sub Timer1_Timer()
Unload Me
End SubPrivate Sub Timer2_Timer()
Label1.Caption = Val(Label1.Caption) - _
Timer2.Interval / 1000
End Sub******
iki timer ekle 3 tane de label
label2, label1, label3 sırasıyla yan yana ekle. Belki böylesi bir şey işine yarar.
-
deniyeceğim hacı saol.
-
ontedi hocanın dediği gibi datediff kullanarak iki tarih arasında farklı bulabilirsin...
örnek:
MsgBox "Okulların Kapanmasına:" & DateDiff("d", Date, "18.06.2008") & "gün kaldı" & vbCrLf & "Gözünüz aydın :) ", vbInformation
"d" ile yazılan kısım gün olarak bulur, onu değiştirerek farklı şeyler de bulabilirsin.Mesela
yyyy=Yıl
q=Çeyrek yıl (3 ay)
m=Ay
y=Yılın günü
w= Haftanın günü
ww = Haftad= gün
h= Saat
n= Dakika
s =Saniye -
hacı deniyecektim ama şimdide visual basic yüklenmiyor ya hataya bak
There is insufficient memory to run setup
Try closing any open applications or restarting Windows.
şimdi hoca alanım yok desem 100 gb boş var toplam ekran kartı desen 256 zaten eskiden çalıştırıyordu print screen alıcam ama klavyede tuşu yok print in yardımcı olursanız sevinrim.