folder Tahribat.com Forumları
linefolder Visual Basic - Basic - PicBasic ve Türevleri
linefolder Visual Basic Hakkında Önerinizi Alıcam.

Visual Basic Hakkında Önerinizi Alıcam.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Avukat
    haybeci
    haybeci's avatar
    Erkek
    S.a öncelikle ben öğrenciler için ders notu hesaplama programı yaptım hazır kod olarak.Bir de okulların kapanmasına kalan günü geri sayım yapacak program yapmak istiyorum hemde çok.Böyle bir program olur mu kod varmı elinizde yardım lütfen.Şimdiden saolun iyi çalışmalar.

Dünyada kendi işkence örneklerini sergilememiş ulus ve dönem hemen hemen hiç olmamıştır. Ancak ne insanlar değişmişlerdir ne de olaylar ve sonuçları.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    saniyesine kadar kalan zamanı bile gösterirsin ama uğraşman gerek. armut piş ağzıma düş olmaaaaz ;)

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Avukat
    haybeci
    haybeci's avatar
    Erkek
    bence olur,bence olur:)label1.caption = date ise bu kadar kolay olabilir .

Dünyada kendi işkence örneklerini sergilememiş ulus ve dönem hemen hemen hiç olmamıştır. Ancak ne insanlar değişmişlerdir ne de olaylar ve sonuçları.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Hoca yapılır o dediğin şey. Yalnız visual basicte tarih ayırma fonksiyonunu bilmiyorum. Asp deki olana göre yapayım sen geri kalanını çevirirsin.

simdi = now() 'Şimdiki tarihi alır

sontarih = "okulların kapanma tarihi"

tarihfarki =  DateDiff("d", simdi, sontarih) 'Datediff fonksiyonu iki tarih arasındaki fark için kullanılır. Orada "d" kullanılmıştır, anlamı gün olarak farkı bul.

response.write tarihfarki 'ekrana aradaki farkı yazdır. Mantığı benden çevirmesi senden. 

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Avukat
    haybeci
    haybeci's avatar
    Erkek
    Hoca anlat ya yapılışını kodlarla yaz da bi yardımcı ol :S

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Kodlari yazarlarsa senin buradan kazancin ne olacak ? Ugras hoca sen birseyler yaz ,foruma koy eksigini soylerler...oyle caba gostermeden is olmaz...ha kodlar altinmi degil verirlermi verirler ama sana bir faydasi olmaz...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------
    Kodlari yazarlarsa senin buradan kazancin ne olacak ? Ugras hoca sen birseyler yaz ,foruma koy eksigini soylerler...oyle caba gostermeden is olmaz...ha kodlar altinmi degil verirlermi verirler ama sana bir faydasi olmaz...
    -----------------------------
    Sanırım arkadasın ögrenmeye niyeti sadece kodları ıstiyor :) Bence kodları verın gitsin

....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

Private Sub Form_Load()
    Label2.Caption = "Program"
    Label3.Caption = "saniye sonra kapanacaktır."

Timer1.Interval = 10000
    Timer2.Interval = 1000
    Label1.Caption = Timer1.Interval / 1000
    End Sub

Private Sub Timer1_Timer()
    Unload Me
    End Sub

Private Sub Timer2_Timer()
    Label1.Caption = Val(Label1.Caption) - _
    Timer2.Interval / 1000
    End Sub

iki timer ekle 3 tane de label

label2, label1, label3 sırasıyla yan yana ekle. Belki böylesi bir şey işine yarar.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Avukat
    haybeci
    haybeci's avatar
    Erkek
    deniyeceğim hacı saol.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

ontedi hocanın dediği gibi datediff kullanarak iki tarih arasında farklı bulabilirsin...

örnek:

MsgBox "Okulların Kapanmasına:" & DateDiff("d", Date, "18.06.2008") & "gün kaldı" & vbCrLf & "Gözünüz aydın :) ", vbInformation

"d" ile yazılan kısım gün olarak bulur, onu değiştirerek farklı şeyler de bulabilirsin.Mesela

yyyy=Yıl

q=Çeyrek yıl (3 ay)

m=Ay

y=Yılın günü

w=  Haftanın günü

ww = Hafta

d= gün

h= Saat

n= Dakika

s =Saniye

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Avukat
    haybeci
    haybeci's avatar
    Erkek

hacı deniyecektim ama şimdide visual basic yüklenmiyor ya hataya bak

There is insufficient memory to run setup

Try closing any open applications or restarting Windows.

şimdi hoca alanım yok desem 100 gb boş var toplam ekran kartı desen 256 zaten eskiden çalıştırıyordu print screen alıcam ama klavyede tuşu yok print in yardımcı olursanız sevinrim.

Toplam Hit: 5920 Toplam Mesaj: 22