Visual Basicde Formdan Forma Geçiş
-
arkadaşlar bugun vb ye başladım herşey gayet güzel gidio kurcalaya kurcalaya çoğu şeyi keşfettim fakat bi yerde takıldım. bakın benim amacım şu 5-6 tane command button koyacam mesela birinde çemberin alanı dicek birinde çemberin çevresi fln filan dielim alanına tıkladınız yeni bi sayfa gelcek orda textbox olcak ordan buldurcam gibi gibi ama dielim iki form hazırladım birinden diğerine nası bağlantı kurcam bilmiom yani link gibi bişey yapmak istiyom..
normal form şeysinden olur mu yoksa acaba MDI falan var onları mı kullanmam gerek?
-
Yanlış hatırlamıyorsam, Command1 butonuna Form2.Show dersen oluşturduğun 2. foruma gider. Onun altınada istediğin kodları yaz, çalıştır
-
ok saol denicem...
-
Allah razı olsun kardeşim valla kanser olmuştum 2 saattir...
kimse tutamaz artık beni :D
-
eyw :)
-
hacım peki bi sorum daha olacak :) ben bunu yaptım oluo ama farklı pencerede açıo, aynı pencerede açmasını sağlayamazmıyız? goto falan gibi bi kod varmı burda? :)
-
formu mdi child yapman lazım
-
Form1.Hide
Form2.Show yap:D
-
hatta "unload me" yaptığın zamanda arkadaki formu kapatır.
-
Form1.Load'ı da denesene bi vbyi bırakalı cok oldu ama belki bu seklde aynı pencerede acablrsn
-
Hoca
1.yontem
Form1.hide
Form2.Show
Bu form1 i gizleyip form2 yi gösterir.
2.yontem
unload form1
load form2
bunda visibleyi kendin degistirmen gerekir;load visible ozelligini aktif etmez kendiliginden.
Ayrıca
1 pencerede farklı sayfalar istiyorsan tab kullanabilirsin.
Projede baslarken enterprise edition controls proje tipini seçerek yada componentsen SSTab controlün olduğu componenti ekleyerek bunu yapabilirsin.
(Microsoft Common Controls dü galba)
Kolay gelsin