Visual Studio Derleme Hatasi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    http://j1311.hizliresim.com/1h/2/u5hm1.png

     

    Az önce yoktu böyle bişey...


    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    belirtilen dizindeki exe dosyasını silmişsin. Project menüsündne rebuild yaparsan düzelir


    Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    solution explorer da önce projene sağ tıklayıp clean de, ondan sonra da rebuild yap

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    solution explorer da önce projene sağ tıklayıp clean de, ondan sonra da rebuild yap

    Sadece bir değişkene sıfır atayınca düzeldi anlamadım olayı.

     

    Bir sorum daha var. 

    f4 diye bir değişkenim var. Bunu bir döngüde artırıyorum. Başta direk int f4; olarak tanımladım.

    Yazdırırkende Console.WriteLine("" + f4); yaptım. ama şu hatayı veriyor:

    Error1Use of unassigned local variable 'f4'

     

    f4 ü bildirimde sıfıra eşitleyince vermiyor. Her değişkeni bir şeye mi atamamız lazım c#da ?

     

     

    zeybekustasi tarafından 02/Kas/13 17:37 tarihinde düzenlenmiştir

    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    hocam sen şimdi

    int f4; yaptığında f4 değişkeni bellekte oluşturuluyor ama diğer bellek alanında bir değeri yok, değeri olmadığı için de hata veriyor. yani o değişkeni kullanmak istiyorsan ilk olarak bir değer ataman lazım. 0 atayabilirsin. stringlerde de "" ataman gerek gibi.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    hocam sen şimdi

    int f4; yaptığında f4 değişkeni bellekte oluşturuluyor ama diğer bellek alanında bir değeri yok, değeri olmadığı için de hata veriyor. yani o değişkeni kullanmak istiyorsan ilk olarak bir değer ataman lazım. 0 atayabilirsin. stringlerde de "" ataman gerek gibi.

    Hmm c de böyle bir şey yoktu. Sayaç gibi değişkenler hariç bir ilk değer atama zorunluluğu yoktu. Bunda tüm sayısal değişkenlerde var denilebilir yani ?


    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    tüm değişkenler için böyle hocam. değer atamazsan null olur ve onu da bir yerde kullanamıyorsun. stringde de böyle kendi yarattığın bir sınıfta da böyle

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2012
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    solution explorer da önce projene sağ tıklayıp clean de, ondan sonra da rebuild yap

    rebuild zaten clean + build değil mi?

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    İki sorum daha olacak:

    Veri Tipi Dönüşümleri İle İlgili.

    1. sinde karakör reel sayı olabileceği için aynı C deki gibi (vertipi) şeklinde dönüşüm belirteci kullanarak sadece tam kısmı almasını sağlamış.

    int karakok = (int)Math.Sqrt(sayi); 

    2. sinde ise okuduğum kadarı ile Convert komutu ile değişkenlerin tipleri değiştirilebiliyor diyor. 

     (toInt(); diye bir sınıf var mı bilmiyorum ama) aşağıdaki gibi kullanım da varken yukardaki kullanımından farkı nedir ? Convert de dönüşüm sağlıyor ? Farkı ne ki?

    int karakok = Convert.Toint(Math.Sqrt(sayi))

     

    İkincisi:

    Hoca değişkenler başlığı altnda bir örnekte:

    float sayi=5.7f;

    demiş. 5.7 nin dibindeki f ne oluyor gerek var mı böyle bir şeye ?


    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    http://www.csharpnedir.com/articles/read/?id=47

     

    al abi bu sayfayı incele.


    Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    @zeybekustasi, hocam tür dönüşümlerini iyi öğren  (implicit ve explicit konularına bir bak)

    soruna gelirsek, aslında çok fark olmamasına rağmen (int)değişken şeklinde yaptığında buna casting denir ve sen değişken türünün aslında bir integer olduğundan eminsin ve bunu derleyiceye bu şekilde bildiriyorsun.

    converting de ise, çevrim işleri IConvertible arayızünden türetilmiş bir sınıf olup, derleyici arkaplanda ne olacağını bilmese de(örneğin çevirmek istediğin veri tipinin class ı farklı bir şeyden türemişse bile) çevrim yapar, biraz kullanıcı odaklı bir şey

    bu çokda önemli bir şey değil, asıl tehlike şöyle bi şey

     

                double degisken = 0.6;

                int casted = (int)degisken; 

                int converted = Convert.ToInt32(degisken); 

     

    şimdi burda degisken e biz 0.6 verdik.. casted değişkeni 0 olarak gelir ama converted 1 olarak atanmış olur..

     

    @fatih, hocam bilmiyorum dediğin gibi de olabilir olmayabilir de. ama aralarında bir fark olması gerek de çok detaylı araştırmadım

    edit: aynı değilmiş hocam

    http://stackoverflow.com/a/5429888/1022138 

    sadece clean + build in yaptığı iş rebuildi tanımlamaya yetmiyor 

    unbalanced tarafından 02/Kas/13 20:23 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1629 Toplam Mesaj: 24