Vize İşlerinden Anlayanlar.
-
Merhabalar,
Bilindiği Üzere Bir Yurt Dışı Hayalim Vardı :) Müritler Ne Kadar Dalga Geçsede :) Her Neyse 13 Mayıs da vizeye Girdim İzmir den İngilterede Dil Eğitimi İçin. Fakat İkematgahım İstanbul Pasaportla Beraber Orjinal Bir Kaç Belgem Vardı Onlarıda İstedim UPS İle Göndericeklerdi Bugün İtibariyle 13 Gün Oldu Vize İşlemim Hangi Aşamada Bilmiyorum(Bunuda Nereden Öğrenebiliriz Acaba? ) Yada Pasaportumu Gönderdilermi Bilmiyorum. Bugün Sabah UPS in Müşteri Hizmetlerini Aradım Bilgileri Verdim Sistemde Böle Kayıt Yok Diyorlar :| 13 Günden Beri Vize İşlemim Hala Sonuçlanamadı mı ? Yoksa Pasaportum mu Kayboldu ? :| Vizeye Giren Çoğu Arakadaş 1 Hafta İçinde Sonuç Çıktı Diyor :|
Engin Tecrübelerinizle Yardımlarınız Bekliyorum
Saygılar.
-
Pasaportunu öyle yada böyle göndereceklerine emin olabilirsin. Senin elinde UPS faturası olması lazım onunla bir soruştur. Ama İngiltere için 13 gün az. Biraz daha bekllemen gerekecek. Pasaportunu görevliye takip ettiysen ve elinde teslim edilmiştir belgesi var ise sorun çıkmaz. Vize işleminin hangi pozisyonda olduğunun bilgisini de vermezler.
Pasaportun verilmediyse UPS kaydı olmayacağından bilgi alamazsın. Ama merak etme kaybolmaz.
-
Farklı prosedürlerden bahsediyor olucaz ama geçen yıl portekiz vizesini alma sürecim epey sıkıntılı oldu. tam 26 günde çıktı. ha bir de ikametgah falan istanbuldaysa ve izmirden başvurduysan o konuda sıkıntı yaşayabilirsin. konsoloslukların yetki bölgeleri oluyor çünkü
-
Elimde teslim ettiğime dahil belgem var UPS belgemde var Bugün UPS ile İletişime Geçtim Böle Bir Kayıt Yok Dediler Daha Vermediler Demekki :/ Yani Ben Bir 13 Gün Daha Bekliyeceğim :| Zaten Gidiş Tarihim 6 Haziran Bir 13 Gün Daha Beklersem Heralde Gidiş Tarihimle Aynı Güne Gelicek :|
-
Evet daha var süren. Gitmeden 1 gün önce falan gönderme ihtimalleri de var. Gitmen gereken süreden daha sonra gönderme ihtimalleri de. Ama dediğim gibi elinde belgelerin var ise merak etme sıkıntı olmayacaktır. Umarım bir an önce alırsın. Ben İngiltere için başvuru yaptım bekliyorum bakalım. Gerçi benim gitmeme daha 3 ay var :)
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------
Evet daha var süren. Gitmeden 1 gün önce falan gönderme ihtimalleri de var. Gitmen gereken süreden daha sonra gönderme ihtimalleri de. Ama dediğim gibi elinde belgelerin var ise merak etme sıkıntı olmayacaktır. Umarım bir an önce alırsın. Ben İngiltere için başvuru yaptım bekliyorum bakalım. Gerçi benim gitmeme daha 3 ay var :)
-----------------------------:) benim pek umudum yok çıkıcağından. yaş 18 açık öğretim lise öğrencisiyim 2 aylık bir dil eğitimi için başvuru yaptım herkes alamassın dediler ama yine de başvurdum :) hadi hayırlısı.
-
alırsın alırsın korkma :DD
ingiltere ye bi girsen sen dahada çıkmassın ordan :DDDD
şaka bir yana ist de yapmış olsaydın başvuruyu yardımcı olabilirdim ne aşamada olduğu konusunda.
-
ameros'a ulaş o bu ara uğraşıyodu :)
-
Enes 1 ay dahi bekleyebilirsin, kafani takma.
-
@Esconda
Bu gidişle bekliyoruz zaten :) bir kaç gün daha bekleyelim bakalım :)
@DemodorAbi Sen Zaten Ben Nerde Hata Yapsam Yardım Ederdim Diyorsun :D :) Saolasın.
@pr_x71
Ne Konuda hocam :) Hemen Ulaşayım
-
ben fransa vizemi herşeyim %100 hazır ve eksiksiz oldugu halde yaklaşık 20 günde uçak biletimden 2 gün öncesinde alabilmiştim. eğer uygun görürlerse son güne yakın bir zamanda verirler, uygun değilsen şimdiye kadar arayıp eksiğiniz var şu kısım olmamış tarzı bi bilgilendirme yaparlardı diye düşünüyorum.
buarada yurt dışı hayalinin peşinden gitmene sevindim , eğer gidebilirsin çok güzel günler seni bekliyor ;) bol bol gez, ryanairle kanka olmaya bak londradan uçakları vardı yanlış hatırlamıyorsam=)