Volkswagen Cam Ayarı | Çözüldü
-
Selamlar, 2021 Polo aracım var, normalde kilit açma ve kapama tuşlarına basılı tutarak camları açma-kapatma özelliği vardı ne olduysa birden çalışmamaya başladı, internette anlatılanları denedim düzeltemedim var mı bilen eden nasıl düzeltiriz?
Sorun: araç içindeyken arka sağ-sol ve ön sol camlar 2 kademe çekince kendiliğinden çıkıyor iniyor sorun yok, ön sağ cam basılı tutarak inip kalkıyor otomatiği çalışmıyor, kumanda tarafında da basılı tutarak açma kapatma hiç çalışmıyor.
not: yedek anahtarla da denedim yine değişen birşey yok
dcpromo tarafından 23/Eyl/25 17:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Akü kütüp başlarını çıkart tak yapmışsındır herhalde
genelde bu arızalar akü üstünde değilken akü değişimi yapılınca yazılım kafayı yiyor ve tekrar yazılım attırmak gerekiyor istiyorsan bi tuningcilere anlat derdini çözebilirler
-
Schwarz bunu yazdı
Akü kütüp başlarını çıkart tak yapmışsındır herhalde
genelde bu arızalar akü üstünde değilken akü değişimi yapılınca yazılım kafayı yiyor ve tekrar yazılım attırmak gerekiyor istiyorsan bi tuningcilere anlat derdini çözebilirler
heh bunu da soracaktım iyi hatırlattın hocam, bunu yapınca farklı farklı sorunlar çıkıyordu diye aklımda kalmış(geçen sene bir yerde denk gelmiştim bi yoruma) bir muhabbeti vardı akü ile ilgili de o nedenle onu denemedim, sanayi veya tuningci falan buaşmak istemiyorum, bulunuğum yerde bu işlerde adamı ayakta düdüklüyorlar 1 tane usta yok adam akıllı (servis dahil) Mesela 2 sene önce başka bi aracıma 42K masraf çıkaran kendi servisi yerine antepte 6.5K TL ye işi çözmüştüm
dcpromo tarafından 18/Eyl/25 08:55 tarihinde düzenlenmiştir -
Aracın yakın zamanda aküsü bitti mi veya aküyü değiştirdin mi ? Genelde ondan oluyor. Torpidonun sol yanındaki sigorta kapağını aç. SC18 7.5 amper kahverengi renkli sigortayı kontrol et.
-
mkyb bunu yazdı
Aracın yakın zamanda aküsü bitti mi veya aküyü değiştirdin mi ? Genelde ondan oluyor. Torpidonun sol yanındaki sigorta kapağını aç. SC18 7.5 amper kahverengi renkli sigortayı kontrol et.
akü ile ilgili hiç sıkıntı yaşamadım, bi bakayım dediğin yere hocam
-
Şu video otomatiği düzeltmen için işini görür. Belki cam otomatiği düzelince anahtardan aç kapa da yapabilirsin.
-
bboy_kaya bunu yazdı
Şu video otomatiği düzeltmen için işini görür. Belki cam otomatiği düzelince anahtardan aç kapa da yapabilirsin.
bunu denedim hocam, 2 - 3-4-5-10 sn vs. hepsini denedim olmadı, videodaki araç 2022 ve üzeri model, belki onlara özeldir bilemedim ama bende olmadı hatta sorunlu her cam için ayrı ayrı yapmak gerekiyor anlatılan işlemi ama bende işe yaramadı
-
-
Sifirlama icin far acma dondurme yerinde bir modda olmasi lazimdi sanirim. Istanbuldaysan ender elektornike gotur hocam yada onlara bir sor.
https://enderelektronik.com.tr/ -
Vw polo window reset diye yutupta ararsan bir sürü video bulursun hocam hiç para verme kimseye.
-
dcpromo bunu yazdıbboy_kaya bunu yazdı
bunu denedim hocam, 2 - 3-4-5-10 sn vs. hepsini denedim olmadı, videodaki araç 2022 ve üzeri model, belki onlara özeldir bilemedim ama bende olmadı hatta sorunlu her cam için ayrı ayrı yapmak gerekiyor anlatılan işlemi ama bende işe yaramadı
Geçmişte bu yöntemle BMW f30, alfa Romeo julyet ve Dacia duster düzelttiğimi hatırlıyorum. Aşağı uzun yukarı uzun tekrar aşağı uzun yukarı uzun tüm kombinasyonları dene banko düzelir.