folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Voyager Atılırken İnsanlıktan İzin Alındı Mı ?

Voyager Atılırken İnsanlıktan İzin Alındı Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Muqi bunu yazdı

umarım bu meraklar doğru bir yere yönelir diyerek Voyager ın üzerindeki altın plak ın orjinal site adresini vereyim;

http://goldenrecord.org/

tüm cd  içeriyi kodlar, dna yapısı, çizim, fotoğraf ve müzikleri bulabilirsiniz

bu cd nin ana mimarı Carl Sagan dır, kendiside uzun süre bu soru ve sorunları düşündü, dünyanın çok değerli bilim insanları birlikte bir kararla bunu yolladılar 

gelip tek tek sorulmadı tabi ama çağın büyük isimlerinin imzası var altında, ki keza sadece Sagan bile yeterli bence

tavsiye: Carl Sagan ın tüm kitaplarını okuyun

cosmos belgesel serisinide izleyin, neler öğreneceğinize ne kadar keyif alacağına inanamazsınız, çocukluk kahramanımdır Carl amca : )

Hocam harika bir site eyvallah.Arkadaşlar paylaşmıştı ama anasayfaya bakmamıştım.Bu arada önde gelen bilim adamları karar vermişse doğru bir karardır tabiki.

CyberAngel tarafından 25/Şub/13 01:02 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı
    blmrt bunu yazdı
    lalada bunu yazdı

o değilde şeyi çok merak ediyorum diyelim çok uzak bi yıldıza gittik, orda namaz kılarken kıble diye nereye dönücez?

bu arkadas aslında yüzyılın sorusunu sormuş oldu kimse farkında degil .. dunyada olan geçerlilikler ne olacak ?

İlim yapmamışım ama ben onun cevabını verim.Şimdi dinimize göre kıyamet diye birşey var.Bu da dünyada olacağı için buradan gitme şansımız olmaycak demektir.Ayrıca sıhhı hadislerde peygamber efendimizin alametleri var.Binalar birbirleri ile yarışacak, sarraflar eve gelecek vs.. Yani dinimize göre buradan ayrılamaycağız diye yorumladım ben bunu.Dostlar konuyu tartışmaya devam edeceksek böyle yerlere çekmeyelim bence.Ne zaman dini bir yöne çekilse o konu piç oluyor biliyorsunuz.. 

uzak bir yıldızda söz konusu değil

yakın bir zamanda marsa yolculuk etmek gibi bir proje var

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dbcooper
    dbcooper's avatar
    Erkek

Hacılar o degilde içerisine herhangi bir dile ait sesli ya da yazılı birsey koyulması bana saçma geliyor. Yani kainatın herhangi bir yerinde olusmus canlılıgın dunyada bulunan herhangi bir dili konusuyor olması imkansız.

yan yatarak üzüm yiyen roma imparatoru
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Erkek
    erdemcakmak bunu yazdı

Hacılar o degilde içerisine herhangi bir dile ait sesli ya da yazılı birsey koyulması bana saçma geliyor. Yani kainatın herhangi bir yerinde olusmus canlılıgın dunyada bulunan herhangi bir dili konusuyor olması imkansız.

bu fikre nasıl varıyorsun ? aynı anda aynı zamanda aynılarımız baska yerde olma ıhtımalıde olabilir 

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    blmrt bunu yazdı
    erdemcakmak bunu yazdı

bu fikre nasıl varıyorsun ? aynı anda aynı zamanda aynılarımız baska yerde olma ıhtımalıde olabilir 

Hocam paralel evrenden bahsediyorsun sanırım ? Böyle bir ihtimalde var tabiki. 

//Edit 

Paralel evren hakkında kısa bilgi verim;

Paralel Gerçeklik, Kuantum mekaniğinden türetilen paralel evren kuramının farklı bir bakış açısına göre, maddenin aynı anda birden fazla kordinatsal alan içinde var olabileceği ön görüsüyle oluşturulmuş kavramsal Big Bang genişleme kuramına uygun bir alternatif sunmaktadır. Bu yorumun eleştirilebilecek noktası, fizik biliminde şimdilik geçerli olan maddenin konumu yasasına ters düşmesidir. "Vardan yok olmaz, yoktan var olmaz." tümcesinde özetlenen yasayla çelişmekte olsa da, mantıksal ve matematiksel olarak kuramın doğruluk olasılığı bulunmaktadır

http://tr.wikipedia.org/wiki/Paralel_Ger%C3%A7eklik

CyberAngel tarafından 25/Şub/13 02:17 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    erdemcakmak bunu yazdı

Bunun iki farklı sebebi olabilir.Birincisi dünya dışı yaşamın geçmişte dünyayı ziyaret etmiş olma olasılığını göze alarak böyle bir şey yapmışlardır.İkincisi ise öyle bir mesaj gönderme şansın olsa ben ne koyardım diye düşündüğünde aynı şeyler gelecektir aklına.Yani bu mesaj başka türlü verilemezdi.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek
    erdemcakmak bunu yazdı

sadece ses yok ki dunya hakkinda bir cok sey var mesela bizim koordinatlarimiz bulunuyor ayni sekilde dunya hakkinda resimler insanlarin olculeri ureme seklimiz gelismemiz ivir zivir tonla bilginin yaninda dunyada yasayan insanlarin kendi dillerindeki sesleri... onemli olan onlarla ayni dili konusmak degil hani birileri bizi fark ederse oradaki bilgilerin yaninda nasil sesler cikarttigimizi ogrenecekler.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı

@god, @blackhammer  

Belgesel;

http://www.youtube.com/watch?v=BixHpHBbXYc

Dostlar izlemeyen varsa şiddetle tavsiye ederim.Voyager 1'den de bahsediyor.

Şu belgeseli silmişler.Acil lazım ismini unuttum.Bilen var mı ? 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek

resimleri görmedim ama carl sagan ve eşine ait oldukları söyleniyor,yani insan formunun tarifi için bu iki şahıs kullanılmış.

dont think twice its all right
Toplam Hit: 9112 Toplam Mesaj: 76