Vücüdumuzla İlgili Soru
-
diyafram değil yanaklardaki kaslar kasılır. diyaframla çekseydin akciğere giderdi su. biz suyu direk içimize çekmiyoruz pipetle içerken, önce ağzımıza alıp ordan mideye geçiriyoruz. ağza gelmesi için de yanakların kasılması lazım. örnek olarak da bişeyi emmeye çalış yanakların içeri çökecektir :)
-
Akciğer,diyaframi,yanaklar bunların hepsini kullanıyoruz.
Diyafram-akciğer ve yanak yardımı ile pipetle sıvıyı ağızımıza kadar çekeriz daha sonra yutarız.
-
bardaktaki suyun ağzına pipet ile gelmesini sağlayan nefes almanı sağlayan gibi basınç farklılığıdır.. Pipetle çekerken nefes alır gibi içerdeki basıncı azaltıyorsun diyafram kası vasıtasıyla böylece hava içeri giriyor aynı şekilde pipetle de sıvıyı çekmiş oluyorsun..
-
yanaklar, sigara içerkende aynı şekilde önce dumanı yanaklar sayesinde ağzına alırsın sonra içine çekersin buda aynı, pipet le ne içiyosan önce ağzına dolar sonra mideye akar ;)
-
Sigara ve Esrar icen insan bunun cevabını çok iyi bilir.
-
Diyafram Ayrıca Aklıma bir anı geldi Bir Gün Okul Çıkışı Eve Gidiyorum Arkadaş Bir Şey Sorcam Dedi Sor Dedim
-Biz Penisimizi El Arabasına Bindince Sperm Çıkıyor ya ?
- Evet Çıkıyor Dedim
-Penisimiz Komple Kastan Yapıldığı İçin Kolumuzu Sürekli Okşadığımızdada Sperm Çıkmazmı ?
Demesiyle Çocuktan Arkadaşlığımı Kestim :|
-
yas kactı o zmana
-
tabi ki yanaklarımızla çekiyoruz...
ciğerlerimizle / diyaframla çekseydik ciğerlerimize su kaçardı
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------
tabi ki yanaklarımızla çekiyoruz...
ciğerlerimizle / diyaframla çekseydik ciğerlerimize su kaçardı
-----------------------------ben de onu anlatmaya çalıştım ama ısrarla diyafram dediler ben de tartışmaya girmiyim dedim :)
-
Pipetle su içerken onu ağzıma çekebilmek için önce çenemizi duşarıya doğru ağzımızı ayırır gibi hareket yaparız bu ayırma sonucu ağız boşluğu içerisinde vakumlu bir hava boşluğu oluşur bu hava boşluğununda yerinde mutlaka bir madde yada cisim olmak zorundaki yerine ağız içerisine hava girmek isterken pipetin içerisinden su girerek ağız boşluğu içerisindeki hava boşluğunu su ile doşdurmuş oluruzz.
Bukadar. umarım mantığınıza sığmıştır