folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Vücut Geliştirme Konusunda Soru.

Vücut Geliştirme Konusunda Soru.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Sevgili muridler selamın aleyküm. :)

Direk konuya geçeyim ; Şimdi ben göğüs kaslarını geliştirmek için yaklaşık 3-4 haftadır 10kg dambıl ile akşamları 25x2=50 olarak çalışıyorum , ve 3 gündür bu sayıyı 20-30 a indirdim ve buna 20-40 arası şınav ekledim .Biraz gelişme oldu yani göğüs kası olduğu belli olmuyor ama kollarımı kaldırdığımda oraya doğru kanat gibi gittiği belli oluyor şimdi göğüs kısmındaki hayalim ;

Bunun gibi görüntü alma süreci ne kadar sürer ? yani ne kadar çalışırsam bunun gibi görüntü alırım . ?

Ve , şimdi birda bar alcam , kapıya asılan bar .

Bknz : http://www.hepsiburada.com/liste/cosfer-cok-fonksiyonlu-deluxe-kapi-barfiksi-mekik-sinav-cekme-aleti/productDetails.aspx?productId=sporzf31&categoryId=27081598

Bu tip şimdi ben bu bar'ı alsam , sırt , göğüs , omuz kaslarımı geliştirebilirmiyim  ? Bu barda nereleri geliştirebilirim ? ve üst omuz kaslarımı geliştirmek istiyorum , googlede Trapez (üst omuz) diye arattırırsanız bulabilirsiniz , ve bu bölgeyi geliştirebileceğim bir araç varmı ? Bar, yay vs gibi.

Ve son olarak birşey daha istiyorum :) elinde geliştirme seti olan muridler varsa link koyabilirlermi ? türkçe olursa güzel olur .
    Yani omuz , üst omuz , karın , kol , omuz , göğüs olarak videolu veya resimli anlatan bir eğitim seti gibi. :) 

NOT : Konu gizli çevre burda olduğumu biliyor,  vayy kas yapıyomuşuz cart curt gibi şeyler gelmesin diye gizliyorum. :)

Şimdiden teşekkürler .

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReeX
    ReeX's avatar
    Erkek

Sıkıştırmalı barfix barı al bu tip olanlar fazla güven vermiyor güvenden kastım barfix çekerken yanlış birşey yaparsan düşüyorsun diğerinde istediğin kadar debelen birşey olmuyor. ( İki tip olanı kullanmış biri olarak bu öneride bulunuyorum  )

Gimme Some Tits
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    ReeX bunu yazdı

Sıkıştırmalı barfix barı al bu tip olanlar fazla güven vermiyor güvenden kastım barfix çekerken yanlış birşey yaparsan düşüyorsun diğerinde istediğin kadar debelen birşey olmuyor. ( İki tip olanı kullanmış biri olarak bu öneride bulunuyorum  )

Önerin için teşekkürler hocam :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek

mutlaka bench press yapman gerekli bu tip göğüs için ayrıca göğüs kası ilk etapta sık tekrar az ağırlıkla uyarılır ve tek tip bir kasa yoğunlaşmış olursun bahsettiğin şekilde,dambıl değilde şınava odaklanman daha iyi bi sonuç verebilir..ben salon'a gitmeni öneririm ama evde yapacaksan dambılları bench yana açış için kullan ilk olarak 12x3 şınav ardından 12x3 bench yana açış yap göğsün güçlendiği zaman ise toparlayıp şekil vermen için farklı bi kaç hareket daha öneririm ama önceliğin bunlar olsun.

dont think twice its all right
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CenkSertoz
    CenkSertoz's avatar
    Erkek

Senin için bu işin raconu 12x3.
    25x2 diye bir şey yok zaten yaptığın hareketi 25 kere yapabiliyorsan o senin ağırlığın değildir.
    Aslında 4 tane çok temel göğüs hareketi var.

Dumbbell Bench Press 12x4
    Dumbbell Dumbbell Flyes 12x3

Incline Dumbbell Press 12x3
    Incline Dumbbell Flyes 12x3 

Incline işini evde nasıl çözersin bilemem.

Buna ek olarak ayakların yatak'ta yada yüksekte olacak biçimde şınav  3xMax

Ancak ve ancak atlamaman gereken bir nokta var.

Fotoğrafta görünen abi'nin vucudu yağ olaranı oldukca düşük bir vucut.Eğer göğüs kısmın'da yağ var ise kilolu bir erkek isen kat-i surette rejim yapman gerekli.Üstte ki yağ dokusu gitmeden arnold olsan kasların belli olmaz.

Tabi şunu da söylemekte fayda var,vucut bir bütündür eğer bicepslerin omuzların bu kadar geniş değilse,trapeniz bu abi gibi değilse bu göğüs bu kadar hoş görünmeyecek,emin olabilirsin.

CenkSertoz tarafından 18/Eki/12 23:10 tarihinde düzenlenmiştir

The Beginning and The End.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek
    CenkSertoz bunu yazdı

Fotoğrafta görünen abi'nin vucudu yağ olaranı oldukca düşük bir vucut.Eğer göğüs kısmın'da yağ var ise kilolu bir erkek isen kat-i surette rejim yapman gerekli.Üstte ki yağ dokusu gitmeden arnold olsan kasların belli olmaz.

Tabi şunu da söylemekte fayda var,vucut bir bütündür eğer bicepslerin omuzların bu kadar geniş değilse,trapeniz bu abi gibi değilse bu göğüs bu kadar hoş görünmeyecek,emin olabilirsin.

Hocam yağların kas olması gerekmiyor mu zayıf insan istesede resimdeki adam gibi olamaz vücuttaki yağlar sayesinde vücut kaslanır.

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

5 haftadır spora gidiyorum öncelikle belirtiyim.

Spor salonundada bu soruyu soranlar çok var abü ne kadar çalışırsam böyle olur , yok bu yok şu.

Ben bu olaylara karşıyım abi, ne kadar çalışırsam bu olur, kimse müneccim değil senin vücudunun ne kadar reaksiyon gösterceğini bilemez, herkeste farklılık gösterir bu durum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    bench press yapacaksın şınavı omuz hizasında geniş şınav sonra eller sıfır şınav üst göğüs çalştırır 3*10
    şınavda üst göğüs çalışyıtrmak istiuorsan bacakları sandalyeye baş aşağıda o şekilde dar ve geniş şınav yapabilirsin. göğüs toplamak istiosan pulover yap ona göre bi sehpa veya başka bi cisimle dumble pullover yapacaksın eğer barın yoksa omuz geliştirmek istiyorsan ağır bi alet tüp gibi bişeyle çalılabilirsin boş tüp :)
    bunları bi arkadaşım önerdi yinede bi hocaya danışsan dahada sağlıklı sonuçlar alırsın.

matematik24.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sergum06
    sergum06's avatar
    Erkek

bende şunu sormak istiyorum spor salonlarında ilk bir ay genelde herkese aynı program mı yapılır adaptasyon gibi yani kaslı adama değilde işte normal sıradan biri başladığında? 1 aydan sonra aha bu bırakmadı deyip değiştirilir mi program?

boksörler yere düştüğünde değil yerden kalkamadığında yenik sayılırlar..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    sene vermen gerek ,iyide beslenmen lazım diyor arkadaş.

matematik24.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CenkSertoz
    CenkSertoz's avatar
    Erkek

Yağ yapı olarak kasa falan dönüşmez,dönüşemez vucutta böyle bir değişim söz konusu dahi olamaz.
    Ç

The Beginning and The End.
Toplam Hit: 3084 Toplam Mesaj: 34