Web / Grafik Tasarım Anılarınız
-
Şuanki projede müşteri temsilcileri sahaya inip firmanın müşterilerine sunum yapıyorlar siteyi. Benim telimde bir müşteri temsilcisinde var. Bi kere sağlam hatamı yakaladı o günden sonra tüm aptal saptal işler için arama gücüne erişti kensidi.
Yine bir müşterinin bilgisayarında sunum yaparken bilgisayar kapanmış. Akabinde beni aradı haliyle, "işte biz siteye giriyoruz ama bilgisayar kapanıyor dedi telefonla" o an düşündüm bu kadar gelişmiş teknolojilerle iş mi yapıyorum ben diye :)). Uzun bi konuşmadan sonra bilgisayarda virüs yada fan çalışmayıp işlemci ısındığından kapandığını anlattım. Uzlaştık, bilgisayarı tamirciye götürmeyi kabul ettiler.
-
SPY-CX5 bunu yazdı
Müşteriden baya bi kapora aldım :)
ve müşteri kayboldu :) Sanırım Türkiye'de ilk benim başıma gelmiştir.
bizim işden mi bahsediyon kanka?
-
dursun burası akşam hem anılarımı hemde bu lanet anılardan nasıl kurtulduğumu yazacağım =}
-
Nurky bunu yazdıSPY-CX5 bunu yazdı
bizim işden mi bahsediyon kanka?
he yeğen
-
heralde 100 sene falan onceydi (sanirim 2006) arkadasin dukkani var biseyler satiyor, online site yapmak istedi ama satis olmiycak sadece kategoriler urunler falan dizilecek fiyatlar gorunecek falan...
siteyi yaptim bir guzel, asp + ms access, databasei var, cms gibi bisey yaptim urun girmek icin kategori eklemek icin tonla seyler yaptim, sonra renkleri falan ayarladik, bannerler falan yaptim, hep yaptim yaptim, devamlida irtibat halindeyim o beyendikce devam ediyorum yani...
neyse para falanda almiycam o yuzden bitmesini istiyorum tabi cabucak, en sonunda herseyinden memnun sitenin goruntusu falan guzel, hostunu domainide aldik beraber attik siteyi, hadi guzel hayirlisi olsun dedim ben bitti saniyorum.
adam 3-5 tane urun katalogu cikardi bana elime verdi, "urunlerimiz bunlar" dedi. ben mal gibi kaldim tabi...
ulan o resimleri tek tek scanlayip bide yazilarini falan hep ben mi girecem? siktir bastim kactim tabi :D
ama hic unutmam bunu zaten bu olaydan sonra bir daha birine asla web isi yapmadim sadece kendim icin sacmaliyorum o kadar.
garga tarafından 16/Ağu/12 15:01 tarihinde düzenlenmiştir -
SPY-CX5 bunu yazdı
2006 da bende 350 lira kapora aldım sonra vazceçtiler
anlaşma yaparken bu parayı masraflar ve sonradan vazgeçerseniz zaman kaybıma sayarım demiştim
domaini bile almadan vazgeçtiler parayıda istemediler =)
seninki çok eskiyse ilk olabilirsin ama tek değilsin mürid
-
bende bir keresinde broşür yapmıştım
bana söyledikleri kalp şeklinde olacak biz bunları sağa sola açacağız içinde de etkinlik programı olacak
bana söylenen kalın kağıda basılacak kalp şeklinde de kesilecek
etkinlik günü bir gördüm a4 basıp düz makasla kesmişler dik dörtgen :|
dedim sonra kendime allahtan adımı felan yazmadım :|
-
HolyOne bunu yazdısLeymN bunu yazdıkullanıcı ne istediğini bilmez (: ayrıca bir yazılımın geliştirme sürecindeki her adımda kullanıcı ile iletişim halinde olmak lazım (:
O zaman o iş bitmez. Web tasarım şu şekilde yapılmalı,
- O sözleşmede yazan herşey için ek ücret istenmeli, müşteri elbette bundan hoşlanmayacak ama sonradan ayıp olmasın diye saç baş yolmaktan çok daha iyidir.
seyhim bu madde "sozlesmede yazMAyan hersey icin ek ucret" olmali sanirim, yaniliyormuyum ?
-
Bir sürücü kursına web sitesi yaptım tasarım falan hepsi bitti taslağı gösterdim çok güzel olmuş dedi ama flash ile hazırladığım logoda hundail gets resmi koymuştum onu değiştir ferari koy dedi değiştirdim tamam yapalım dedi asp ile kodlamaya başladım (tanıdık diye kapora almadım) herşey bitti siteyi verecem (1100 tl ile anlaştık bir yıllık host ve domain içinde) biz vaz geçtik dedi 1 hafyta boşun uğraştık.
-
garga: evet orda bi hata olmuş.
Bu katalog girme meselesine gelince sözleşmedeki herşeye limit koymak önemli.