folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Web Sayfasında Div İ Listeleme Sorunu



Web Sayfasında Div İ Listeleme Sorunu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2011
    Erkek

    Müridler şimdi ben bir  alış veriş sitesi yapmaya calışıyorum hemde kendimi denemek için ugraşıyorum.

    Sitede ürünleri veritabanndan urun class lı bir div e cekiyorum sorun şu  bu div i sayfada konumlandırma yapıyorum üsten 100 px boşluk bırak diye css yazıyorum sonra veritabanından ürünleri while ile döngü kurup cekiyorum.Ürünler geliyor ama 2. satıra gecince üsteki ürün ile alttaki ürün arasında 100 px lik boşluk oluşuyor ama aslında ben üstteki div i o şekilde olmasımnı istiyorum.Bu durumu nasıl çözerim yaptıgım urun listeleme dogrumudur.Yardımlerınızı bekliyorum.

    Ekran görüntüsü:

     http://imageshack.us/photo/my-images/545/screenshot039fe.jpg/

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Şubat/2010
    Erkek

    html css kodlarını vercekmisin.? böyle  yardımcı olamıyorda insan


    Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2011
    Erkek
    GoldenBoy bunu yazdı

    html css kodlarını vercekmisin.? böyle  yardımcı olamıyorda insan

    Kusura bakma unutmuşum.Ben aslında yöntem arıyorum.while döngüsünde normal bunun olması ama başka nasıl yaparım yada izledigim yolda ne değişiklik yapabilirm.

    .urun{

    width:230px;

    height:265px;

    float:left;

    background-color:#e5daba;

    margin-top:150px;

    margin-bottom:20px;

    margin-left:46px;

    }

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Şubat/2010
    Erkek

    kurban div ile hiçbi zaman listeleme düzgn çalışmaz. ul,li listeleme kullanıcaksın.

    <ul>

    <li>

    buaraya senin div'in ve içeriğin gelecek.

    </li>

    </ul>

     

    ul'ada bir Class yaz. boşlukları kaldır display:block; yap float:left;de yaptınmı listeler. li özelliği içinde margin-top:100px; yap tamamdır.


    Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2011
    Erkek
    GoldenBoy bunu yazdı

    kurban div ile hiçbi zaman listeleme düzgn çalışmaz. ul,li listeleme kullanıcaksın.

     

    buaraya senin div'in ve içeriğin gelecek.

     

     

     

    ul'ada bir Class yaz. boşlukları kaldır display:block; yap float:left;de yaptınmı listeler. li özelliği içinde margin-top:100px; yap tamamdır.

    Hocam heralde beceremedim dediklerini aynen yaptım.Alt alta sıraladı birde boşluk devam etti.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    O divlerin tümünü kapsayan genel bir div açıp 100px lik üst kısmı ona ver.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2011
    Erkek
    Slothere bunu yazdı

    O divlerin tümünü kapsayan genel bir div açıp 100px lik üst kısmı ona ver.

    Evet işte bu farklı bakış açısını arıyorum.Bulamadım :)

     

    Hocam peki şimdi ben bu div i actım genel_urun diye urunler veritabanından cekilince alt satıra indikce divin uzaması gerekiyor ama uzamıyor.Nasıl düzeltebilirim acaba ?

    Ancak style.css den height sine boyut girince uzuyor auto yapıyorum yine fark olmuyor

    musa-90 tarafından 30/Eyl/12 13:01 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    İç divlere float uyguluyorsun. Tüm float işlemlerinin bittiği yerde, yani kolaylık olması bakımından genel_div'in hemen altında bu float işlemlerinin sonlandırılması gerekiyor. CSS'de clear: both kullanarak iki tarafa da uygulanan float işlemlerini sonlandırabilirsin.

    <div id="genel_div">

    ...

    ..

    </div>

    <div style="clear: both"></div>

    şeklinde.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2011
    Erkek
    Slothere bunu yazdı

    İç divlere float uyguluyorsun. Tüm float işlemlerinin bittiği yerde, yani kolaylık olması bakımından genel_div'in hemen altında bu float işlemlerinin sonlandırılması gerekiyor. CSS'de clear: both kullanarak iki tarafa da uygulanan float işlemlerini sonlandırabilirsin.

     

    ...

    ..

     

     

    şeklinde.

    Hocam normalde ben style.css de 

    .sol_temizle{

    clear:left;}

     

    .sag_temizle{

    clear:right;}

     

    diye stilim var bunu yapıyorum ama hala görüntü değişmiyor.Senin verdigin nide denedim ama fark yok.

    Örnek görüntü

    http://imageshack.us/photo/my-images/641/screenshot040zp.jpg/

    kırmızı renkli olan genel_urun divi aşağıda temizleme yapmama ragmen ürünlerin kaplamıyor.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Kodları gösterirsen yardımcı olabilirim. Sorun yine clear sorunu. Kullandığın yerde bir sıkıntı var.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2011
    Erkek
    Slothere bunu yazdı

    Kodları gösterirsen yardımcı olabilirim. Sorun yine clear sorunu. Kullandığın yerde bir sıkıntı var.

    Hocam divleri kapattıgım yere acıklama yazmazsam şu şunun divi gibi böyle sonuşlar ortaya cıkıyor.Tabloyla yapmak istemedim seo acısından iyi olmuyor filan diye css de uzun zaman kullanmayınca unutuluyor bazı şeyler kusura bakmayın kafanızı ağrıttım. :)

    Yardımı dokunan bütün müridlere teşekkürler.

     

Toplam Hit: 940 Toplam Mesaj: 12