Web Site Hızlandırma Optimize Etme
-
Selam hocalar google Google PageSpeed Insights'den sitemi analiz ettiğimde hiç iyi çıkmadı sizlerden aşagıdaki sonuçlara göre bana yapmam ve kullanmam gerekenleri söylemenizi isteyecegim wordpress kullanıyorum.
17 / 100Önerilerin Özeti
Düzeltilmesi Gerekiyor:
Resimleri optimize edin
Nasıl düzeltileceğini gösterTarayıcı önbellekleme özelliğinden yararlanın
Nasıl düzeltileceğini gösterSunucu yanıt süresini kısaltın
Nasıl düzeltileceğini gösterDüzeltmeyi Düşünün:
Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın
Nasıl düzeltileceğini gösterJavaScript'i küçültün
Nasıl düzeltileceğini göster -
dediklerini yapcaksın hocam google amcanın resimlerin alayını https://tinypng.com/ şuradan optimize et.
-
hocam şimdi google'nin gösterdigi resimleri oraya atıp sorna siteye gerip yüklücem yani kb mı düşürüyor orası ?
-
Öncelikle web site optimizasyonu sadece bunlarla olacak iş değildir. Ben kendi yapılandırmamdan bahsedeyim.
Sunucularım Google Cloud'da Avrupa veri merkezinde barınıyor. ( TR İstanbul'dan ping sürem 52ms )
Linux web sitelerimi barındırdığım sunucularda Ubuntu 16.04 os mevcut.
Web sunucumda kontrol panel ve gereksiz hiçbir servisi kullanmıyorum.
Web server olarak Nginx - Php-FPM kullanıyorum.
Web siteleri sunucu tarafında Varnish server ile'de önbellekleme yaptırıyorum.
Sorguları ve çeşitli içerikleri ramde tutmak içinde Redis kullanıyorum.Bunların yanı sıra sayfaların çok daha hızlı yüklenmesi için Google Load Balancer hizmetini kullanıyorum. TR'de dahil dünyanın heryerinde Google'ın pop noktaları mevcut. Load Balancer hem CDN görevi görüyor hemde http/s içeriklerini cookie session oluşturarak muhteşem bir hız elde ediyorum Load Balancer sayesinde istanbuldan normal şartlarda 52ms olan ping sürem 17ms'ee düşüyor :)
Normal piyasada satılan hosting vs sunuculardan aldığınız performansın daha fazlasını google cloud sayesinde elde edebilirsiniz. Fiyatlar piyasaya göre biraz daha yüksektir ama stabil / performans / güvenlik sizin için önemliyse fazlasıyla hak ettiğini bilmenizi isterim.
Google Cloud kullanmak isteyen olursada yardımcı olabilirim.
Martech tarafından 01/Ağu/16 23:48 tarihinde düzenlenmiştir -
ah hocam 2 gün önce sinirden hosting değiştirdim alaystr ye geçtim. keşke daha önce acsaydım bu konuyuda sende yazsaydın
-
Aloryan bunu yazdı
ah hocam 2 gün önce sinirden hosting değiştirdim alaystr ye geçtim. keşke daha önce acsaydım bu konuyuda sende yazsaydın
iade imkanı yok mu hocam
-
mugen bunu yazdıAloryan bunu yazdı
iade imkanı yok mu hocam
hocam zaten ns değişimi 2 gün sürdü 3.nameserverleri görmemiş hit baya etkilendi yeni toplamaya başladı kendini bi daha ellemiyim diyorum.
-
Aloryan bunu yazdı
hocam şimdi google'nin gösterdigi resimleri oraya atıp sorna siteye gerip yüklücem yani kb mı düşürüyor orası ?
aynen öyle hocam
-
Resimleri optimizeden kastı çok fazla yer kaplıyordur açılış süresini uzatır. Her yerde Png kullanma Jpg kullanarak büyük oranda azaltırsın.
Kullandığın yazılımda Cache özelliği varsa kullan yoksa yapmaya çalış. Wp gibi bişeyse eklenti kullan.
Yanıt süresini kısaltmak için en güzel yöntem CDN kullanmak olacak hocam senin için. Tabi siteyi bilmiyorum ne gerekir orasını sen bileceksin. Hazır template kullanıyorsan gereksiz js ve css dosyalarını temizle. Css de kullanmadığın yerleri at gitsin. Yani kullanmayacaksan at gitsin.
-
dediklerinizi yapıyorum heleki SSH hocanın dedigi web sitesi https://tinypng.com/ tüm resimleri orada önce optimize edip sonra yüklüyorum gerçekten çok faydası varmış ben kendim jpg olarak düzenliyordum ama demekki yeterli degilmiş nese önbellekleme için minify yapmam için hangi eklentileri kullanıyorsunuz ve tavsiye edersiniz.
-
Sana o sonuç sayfasında bir download linki verecek(çük kadar bir bağlantı). İndir onu;. Google amca senin yerine js, css ve resim dosyalarını düzenlediğini göreceksin. Skerler ben bu işleri bilmiyorum; öğrenmek de istemiyorum, dersen cdn(mesela cloudflare) kullan.