folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Web Tasarım İşi CD Satışı İşine Döner Mi?

Web Tasarım İşi CD Satışı İşine Döner Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Bugün bir arkadaşla konuşuyoruz.İşte konu web tasarımdan falan açıldı.Adam bana dedi ki web tasarım işi yakında cd-dvd satıcılarının işine dönecek herkes tasarım programlarını falan öğreniyor bilmeyende yeğenine komşunun oğluna bile yaptırabiliyor dedi.Mesela eskiden kimse cd den internetten falan anlamazdı gider 3 lira 4 liraya CD alırdı ama artık herkesin evinde internet var isteyen istediğini indirip çekiyor o cd cilerin işleride eskisine göre hiç iş yapmıyorlar diyor.

Bide dedi ki  bak mesela benim abim uluslar arası ilişkiler okuyor ama web tasarım yapıyor dedi.

Bide ben bizzat gelen müşterilerden bikaç kere duydum yok 50 liraya tasarım yapan var sen yapmazsan ona yaptırırım yada kendim öğrenirim 1 haftada kendim yaparım falan diyeni.Bide bu elemanın abisi gibi tipler iyice piyasanın mına koyuyor.

Şimdi bunu söleyen eleman ne programcı nede teknolojiden falan anlayan biri.Ama kafama takıldı bu sölediği laf.Acaba gerçekden böyle olabilir mi ? Olursa web tasarımın amkoyan bu sektör sikiciler programlamayada dadanır mı?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Holyzone
    Holyzone's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

aynen öyle

adama diyorsun abi bu sisteme biz şusuyla busuyla toplam 3.000TL çekiyoruz diyorsun (sallıyorum)

adam:"Benim endüstri meslek lisesi bilgisayar bölümü yiğenim var, 50 liraya yapıyor bunları..." diyor.

gel çık işin içinden

yani evet, bu iş CD/DVD işine döndü bile

Format atılırın yerini, web tasarımı yapılır aldı.

Holyzone tarafından 31/Mar/13 00:52 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

http://www.recepivedik3.com/

http://www.requiemforadream.com/

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Osuruktan kişisel web sayfaları 1 haftada değil 1 gündede öğrenip yapan çıkabilir.Her yumurta kırmayı bilen master chef olmadığına göre sıkıntı yaratacak bir durum yok.

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahinka
    sahinka's avatar
    Erkek

olsunda nasıl olursa olsun durumu yok. iyi tasarımlar ön planda istedikleri fiyatları çekebiliyolar o duruma önümüzdeki 3-4 yıllık dönemde girilmez bence ama illaki o olay olcak 

imza
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Dönmez.

O dediğin kişiler şuan Turkcell, Markafoni'de vb. yerlerde çalışan Front-End Developerlar ile bir mi? Değil. 

Hala bu işten ciddi bir şekilde ekmek yiyen çok. O piyasayı zikip bırakan 10 liraya logo yapan ibneler belli bir seviyede kalır. 

Front End ve Back End developerların nasıl bir konumda olduklarını hepimiz biliyoruz. :) 

HTML5 ve CSS3 aldı süpürüyor. O bahsedilen kişiler bu geliştiricilerin ürettiği hazır scriptler veya temalar ile para kazanabilir. Developerlar daima onlardan yüksek miktarda kazanır ve kazanmayada devam edecektir. 

ne diyon?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

kreatif işler çıkaran, sağlam portföyü olan, kurumsallaşmış ve markalaşmış firmalar ekmek yiyecek artık.

geriside dediğiniz gibi;

a4 yazıcı çıktısı üzerine 12 punto times new roman 

"vep tasarım yapılır" :):):)

ben bunu gördüm, bunun benzerlerini de çok gördüm. hemde mardin gibi küçük bir yerde gördüm. 

varın siz diğer memleketleri düşünün

kendinize ayığ olunuz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

mümkün değil. cd işine dönmesi için işin içinde asp, php, asp.net, ruby, python gibi dillerin hiçbirisinin olmaması lazım :)
    devir interaktif.. mutlaka programlama gerekicek..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    msb
    msb's avatar
    Erkek

Döneceğini sanmıyorum

her gün gelişiyor yazılım dilleri 5 sene önceki diller ile şimdikiler aynı değil, işin uzmanı bile takip edemezken 3 5 veri ekleme işini bile hazır ya da çalarak yapan onlarca tonlarca insan varken dönmez piyasa adamlar evet 50 milyonluk diyen adama yaptırır ama istediği sonucu elde edemeyeceği için her zaman işin profesyoneline yönelecektir. bize ne kadar çok gözükseler bile code.org açılma sebebi bu dünyada yeterince nitelikli yazılımcı programlama elemanı yok

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    q0x bunu yazdı

Döneceğini sanmıyorum

her gün gelişiyor yazılım dilleri 5 sene önceki diller ile şimdikiler aynı değil, işin uzmanı bile takip edemezken 3 5 veri ekleme işini bile hazır ya da çalarak yapan onlarca tonlarca insan varken dönmez piyasa adamlar evet 50 milyonluk diyen adama yaptırır ama istediği sonucu elde edemeyeceği için her zaman işin profesyoneline yönelecektir. bize ne kadar çok gözükseler bile code.org açılma sebebi bu dünyada yeterince nitelikli yazılımcı programlama elemanı yok

Bence o code.org un pek alakası yok eleman çok.Hindistanın pakistanın yarısı programcı zaten :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

hocam o site yapan adamlar kıytırık site yapan tipler.hadi yapsın bakaım database i 100 tane tablolu, kredi kartı kullanılan fln..sıkar o biraz..

onların yaptıkları sitede zaten her tülü açık vardır.o sitelerin fiyatı 50 liradır zaten.

Ekerci tarafından 31/Mar/13 01:30 tarihinde düzenlenmiştir

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
Toplam Hit: 1978 Toplam Mesaj: 20