folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlamaya Giriş
linefolder Web Uygulamalarını Yönetmek İçin Masaüstü Programlama ?

Web Uygulamalarını Yönetmek İçin Masaüstü Programlama ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

selamlar müridler.

php ile yazdığım web uygulamalarını masaüstünden yönetmek için kullanılabilecek masaüstü programlama dilleri nelerdir ?

yada şöyle söyleyeyim web üzerindeki bir mysql veritabanı üzerinde işlem yapmak için hangi masaüstü programlama dili kullanılmalı ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

hangisini biliyorsan onu. kullanımı az olan programlama dillerinin bile mysql kütüphanesi var. 

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

zaten masaüstü programlamayla ilgili herhangi bir dili bilmediğim için soruyorum hocam.

ileriye dönük olarak düşünürsek hangi dili kullanmak(öğrenmek) daha mantıklı ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

ben bu ara phyton başlamayı dusunuyorum gelecege donuk ama cok fazla kaynak yok

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Abizittin bunu yazdı:
    -----------------------------

zaten masaüstü programlamayla ilgili herhangi bir dili bilmediğim için soruyorum hocam.

c#.net

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek

sokoban bunu yazdı:

Abizittin bunu yazdı:

c#.net

bende yeni başladım kaynak falan geniş ms destekliyor sonuçta

www.yesilgrow.com - Growshop
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

c# ta framework sorunu var. framework yüklü olmayan bilgisayarlarda programın çalışmaması gibi bi saçmalık var.

ancak java da öyle bir durum yok bildiğim kadarıyla. ayrıca javanın tüm işletim sistemlerinde çalışabilme gibi bi avantajı da var diye biliyorum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neron
    neron's avatar
    Erkek

Abizittin bunu yazdı:

c# ta framework sorunu var. framework yüklü olmayan bilgisayarlarda programın çalışmaması gibi bi saçmalık var.

ancak java da öyle bir durum yok bildiğim kadarıyla. ayrıca javanın tüm işletim sistemlerinde çalışabilme gibi bi avantajı da var diye biliyorum.

yanlış ! onda da javanın yüklü olması lazım. Zaten framework yüklü olmayan bilgisayar yok gibidir.

Javanın avantajı linuxlarda (*BSD vs. dahil) da bulunması.

.net te linuxta çalışabiliyor ama o biraz ayrıntı bir konu.

soruya gelince istediğin bir şeyle yazabilirsin fakat web uygulamalarının veritabanları güvenlik amacıyla dışarıya kapalıdır. Özellikle mysqllerde durum daha genel olarak böyledir. Yani veritabanı elinin altında değilse erişemezsin.

Eğer web sitesini site üstünden kontrol edebileceğin şeyler yapmak istiyorsan Watin tarzı hazır componentlar kullanabilirsin.

No Pasaran...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Abizittin bunu yazdı:

Framework bir sorun değildir, o olmazsa olmaz. Diğer programlama dilleri de böyle .NET'e has birşey değil. O zaman senin deyişinle hepsi saçmalık. Niye fw var lan diyelim. :D En basit örnek MASM kurmadan ASM kullanamazsın. O zaman ASM de saçma.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

@neron  peki hocam hem site hem masaüstü program üzerinden yönetilen programlar nasıl yapılıyor ? onlarda güvenlik problemi olmuyor mu ?

@Caliber konu sapmasın hocam, öğrenmek istediğim hangi dilin yapmak istediğim şeyi daha rahat yapmamı sağlayacağı.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

up

Toplam Hit: 3887 Toplam Mesaj: 23