Web Yazılım VS Masaüstü Yazılım
-
tahminimce sen webten degil css den slklntl cekiyorsun. bende yillarca delphi kullandim. fakat simdi ayni programi php de yazmak cok daha seri ve zevkli, bruteforce programlari(siteye ozel) delphide yazardim. ama php ondan cok daha seri calisiyor. asp.net calisiyorsun benimki gibi tamamen farkli bir dile bile atlamamissin yerinde olsam yapmak istedigimi eski usule gore yaz ciz yaparim... insallah web konusundada gelisirsin. soruna cevap olarak masaustu yazilimlar daha detayli uygulamalar icin. web te adi ustunde web isleri icin saygilarimla...
-
@compu, hocam gelecek cloud computingde :) o yüzden bir an önce mvc ye geçeyim dedim türkiyede çok yaygın değilken :) azure a merağım da
var hatta win 8 metro app lere de ama o kadar çok şey var ki :) ben her alanla uğraşmayı seviyorum bunu fark ettim :)
@dupi, hocam, css de çok sıkıntı değil, daha önce web tasarım ve web programlama dersleri aldım ama öyle üstüne düşmedim. benim jquery ve
ajax ile ilgili bilgim hiç yoktu onları geliştirdim ama web çok karışık geliyor bana. basit bir şeyi oluşturmak için saatlerimi harcıyorm. keşke c# kodu
yazsam problem olmaz. mvc de yaptığım sitede c# kodundan çok html-jquery kodu yazdım ya da bana fazla geliyor.. c# da 5 dakikada kendi
helperimi sıfırdan tasarlayabilirm :) ama iş web kısmına gelince orada duruyorum gitmiyor yavaş yavaş gidiyor bu da insanı usandırıyor, ben alışık
değilim yavaş yapmaya bu yüzden de sıkıntıya gelemiyorum ve çabuk bıkıyorum. mvc yi sevmeme rağmen yok performans açısından client tabanlı
kontrol kullanmak adına jquery ve aradaki iletişim içinde ajax olayına falan girdim ne bileyim alışamadım hala
-
gel seni orta yol pythonda bulusturalim python ve modülü django ile yapamıycağın yok :)
-
Ka1nsha bunu yazdı
gel seni orta yol pythonda bulusturalim python ve modülü django ile yapamıycağın yok :)
haha :) hocam python a da başladım desem inanır mısın :) yaklaşık 2-3 sene önce.. c#an sonra baktım çocuk dili gibi geldi sonra dedim bunla mı uğraşcağım :) bıraktım yapmadım bir şey. ama mantığı çok basit yani sıkıntı çkilecek bir şeyi yok.. bana güçlü bir dil lazım hocam. python benim her istediğimi karşılayamaz eminim..
-
programci adam sabirli olur. tezcanli degil. zaten bir defada yapamazsin yapmak istedigin seyi tam olarak yaz ciz eksigin kod bilgisidir. yoksa geri kalan kisim zaten monoton mantigidir. bence en basit is ile basla gorsellik onemlidir. gorselligi tamamladiginda kodlama zaten gelecektir. yapmak istedigin birseyden bahsedermisin fikir gelistirmek acisindan soyluyorum ve takildigin yeri...
-
DuPi bunu yazdıprogramci adam sabirli olur. tezcanli degil. zaten bir defada yapamazsin yapmak istedigin seyi tam olarak yaz ciz eksigin kod bilgisidir. yoksa geri kalan kisim zaten monoton mantigidir. bence en basit is ile basla gorsellik onemlidir. gorselligi tamamladiginda kodlama zaten gelecektir. yapmak istedigin birseyden bahsedermisin fikir gelistirmek acisindan soyluyorum ve takildigin yeri...
hocam ben çok uzun yıllardır yazılım ve elektronikle uğraşıyorum, kendimi belirli bir seviyeye kadar getirdim, o yüzden böyle şeylerin beni zorlaması zoruma gidiyor. tamam çok farklı bir alan ya da bende aşırı bir ön yargı var bilmiyorm ama kendimi çok çok amatör gibi hissediyorum.
mesela şuan yaptığım şey html dinamik kontroller oluşturmak :) kullanıcının girişne göre html kontrollerini oluşturuyorum ve tamamen dinamik ve localde çalışan bir şey. yani c#tarfınd kod yazmadım, sadece html ve js kullandım bir de css
-
yani diyorsunki adam orda a radio butonunu sececek a butonuna gore yeni kontroller cikacak (olusturulacak) dogru anlamissam eger. soyle bir fikir verebilirim umarim basite kacip canini slkmaz. mesela seceneklerden birinde cinsiyeti secsin cinsiyet secilince js dosyanda cinsiyet(cins) fonksiyonu calissin return'u da div tagina yazsan ? ve bunlari kodlamayi daha ilerletebilecegin zamana kadar bu tur kucuk fonksiyonlari fonksiyon.js dosyanda tutsan isin hizlanmaz mi? yada yine js ile tek bir fonksiyon yazarsin biraz daha komplex olur girdi degiskenleri ile sonuc yazdirir.
-
edit.. altta var zaten :)
unbalanced tarafından 29/Ara/12 03:23 tarihinde düzenlenmiştir -
tüh yazdım da silindi hepsi flood koruması :)
evet düşündüğün şey doğru, zaten yazdığım şeyin bir kısmını yaptım, küçük bir kısmı kaldı. mesela bir div tagında textbox var, kullanıcı comboboxdan başka bir değeri seçinde o textbox datetime picker olacak mesela :) bunun içinde ilgili kontrolün idsinden silip o dive yeni kontrolü eklemem gerek. aslında jquery işimi kolaylaştırıyor ama yine de tuhaf geliyor.sıkıntı yapamadğımdan değil çok uğraştırdığını düşündüğümden kaynaklanıyor.
-
Yavaş yavaş acele etme bence, çok araştır çok oku çok zorlukla karşılaşki öğrenesin.
Web yazılım yada masa üstü yazılımın kendine göre zorlukları vardır, karşılaştırılamaz, örnek veriyom voip sistemleri yazılımda çok zordur. yada TCP/Ip üzerinden çalışması gerken kodlamak zordur, (yazdığım herşey bilene kolay o ayrı tabi)
Ama şuna adım gibi eminim. Programlamanın temelleri vardır. Bunlar hiç bir dilde değilmez. Mantık hep aynıdır.
birinde if varsa diğerindede olacak sadece if olmazda asda olur adı değişik olur.
birince # böle başlarsın farzı misal diğerin <% ile başlarsın.
Ama ne olduğunu hep bilirsin. Bir yazılım yapacaksan (web) kurkular tak tak tak aklına gelir.
Bir web sitesini yaparken jquery kullanmak zorunda değilsin eskiden varmıydı ;) sadece estetiklik katıyor o kadar bazen işleri kolaylaştırıyor.
Sen masa üstü yazılımı biliyorum diye, jquery i cart diye öğrenmeye kasma, yorma kendini. Sen bir yazılım tarafını bitir. Bırak table ile çalış css de kullanma.
Sonra yavaş yavaş gelsin onlar. Yayımlamak zorunda değilsin boşa vakit olarak görme.
Yani bir site yapıyorum ben bunu yayına açacam millette kıçıyla güler o yüzden güzel olsun css olsun jquery olsun böle gitsin gelsin menüler siktir et hocam...
Bırak kötü olsun localde çalış deneme tahtan olsun. Ben bu işi oturttum dediğinde en kralını yaparsın ;)
Dip not : web yazılımları parça parça akar ama masa üstü yazılımdan daha etkileyicidir ve artık sistemler yavaş yavaş web üzerine kaymaktadır.
3 seneye kadar web yazılımı bilmeyen bir masa üstü yazılımcı eminim ki yavaş yavaş yok olacaktır.
O yüzden hızlı geliştir kendini.
Ama önce emekle sonra yürü sonra koş.
Direk koşma kan revan içinde kalma :) çok araştır çok sor. Etrafında msn den görüşebileceğin ilgilendiğin dalı bilen bir adam olursa sıkılmadan yaparsın....
Erdem tarafından 29/Ara/12 03:29 tarihinde düzenlenmiştir