Webmaster Rezaleti
-
1-2 haftadır üzerinde çalıştığım dernek sitesinin tasarımını tamamladım.. dernek başkanıyla irtibata geçtim ftp almak için.. şuanki web tasarımı yapan arkadaştan alabiliriz dedi
aradık o siteyi o sunucudan silersen site bozulur şöyledir böyledir çocukların inanacağı masallar anlattı..
domain : natro tarafından sağlanmış..
hosting : teknovizyon.net tarafından..
eski tasarımı yapan vatandaştan cpaneli alamayınca hosting firmasına yöneldim.. aradım durumu izah ettim bana 1.30-2 saate kadar döneceklerini belirttiler birşey çıkmadı..( ki arkadaşlardı tasarımı yapan ve hosting şirketi )
hemen birlikte çalıştığım hostingle irtibata geçtim natro dan dns leri değiştirip hostingi farklı sunucuya aktardım.. yaptıkları şerefsizliği ve onları devre dışı bıraktım..
yarın ftp ye yükleyeceğim dosyaları.. birdaha yeni hosting 15 tl ücret vs vs..(şimdi diyeceksiniz host bedava ? )
hostcumlada dertleştim bu konuda neler var diyor bi şirket 2.500 tl almış vatandaştan ve teknik destek sağlamamış .. kimler neleri götürüyor arkadaş..
web tasarım işi temiz iş diye bilirdim (bir kez daha tecrübe edindim )..
tbt ile paylaşmak istedim sizlerinde yorumlarını,tecrübelerini almak isterim..
-
var hocam öyle bol.
-
buna benzer biside benim Basima geldi Bi Akrabamin Dershane sitesi var 3 bin Tl ye tasarim yaptırmış bildigimiz Html hiç bisi yok
bigün bana geldi Bi panel yapılıcak dedi ogrenci bilgisi falan girilicek dedi fiyatı neyse yaptıralım dedi ( TBT de konu açtım )
Buradan Bir arkadaş ile konustum fiyat konusunda anlaştık 150 tl dedi Arkadaş Bunu ilettim Dershane sahibine Surat yaptı sustu.
yavsak adam benden habersiz gitmiş 1500 TL ye panel yaptırmış.. Maalesef Boyle insanlar Cevrenizde Yakın Akrabanizda oluyor..
Neden 150 tl yapan vardi Dedim neden yaptırmadın Dedim Siteyi yapan firma bunun Beynini yıkamış yok bilgilerinizi çalarlar yok sitenizi kapatirlar falan fisman diye..
-
natro o ns nasıl değişiyor onu anlamadım?
-
Valla Bnm Web Hocam okulda Hep Diorbana Bilmeyenden ne kadar alabilirsen al die Bilişim Sekterü Sanırım Bİlmeyenden çalmak :)
Doğrudur hocam özellikle vps host konusunda Butür Sorunlar çok çıkıor
-
Evet arkadaşın dediği gibi bilişim sektörünün bilmeyene fiyatı takıp geçmek üzere kurulu olduğu fikrindeyim. Bilen yada daha açık olmak gerekirse bildiğini zannedenler amele işi tasarım ve kodlama yaparak krallar gibi para kaldırıyor hatta hazır script ve templateleri iki editleyip binlerce liraya satanlar var. Tamam emek alın teri ama öbür arkadaşın dediği gibi göt kadar paneli de 1500 liraya satmanın da hiçbir mantığı olmadığı kanısındayım. Sırf web sektöründe de değil tam bi bilgim yok ama tahminlerim doğrultusunda cep telefonu tamircileri de bazı işlemlerde ederinin kat be kat fazlası para alıyor. Kim ne yorum yapar bilmiyorum ama düpedüz hırsızlıktir bu...
-
piyasayı öldürüyorsunuz arkadaşlar,
150 tl ye kod yazılmaz sen yazar,o yazar sonra ağlarsınız fiyatlar çok düşük piyasa ölü.
1500 tl ye yapan eğer firma ise az bile almış.bir projede sadece koda para verilmez, destek,bakım,geliştirme vs vs
haa tabi birde kod yazmak var kod yazmak var
-
herif phpbb yi 2000 tl ye kkurmuştu yav :) webwiz i ise hiç söylemiyorum
-
xxjokerxx bunu yazdı:
-----------------------------
natro o ns nasıl değişiyor onu anlamadım?
-----------------------------şu anki hosting firması teknovizyon.. bize ftp vermediği için bizde hosting değişeceğiz domain'den..
-
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------piyasayı öldürüyorsunuz arkadaşlar,
150 tl ye kod yazılmaz sen yazar,o yazar sonra ağlarsınız fiyatlar çok düşük piyasa ölü.
1500 tl ye yapan eğer firma ise az bile almış.bir projede sadece koda para verilmez, destek,bakım,geliştirme vs vs
Alkışlıyorum hocu seni. 150 lira nedir abi şaka mısınız. -
SharpShooter bunu yazdı:
piyasayı öldürüyorsunuz arkadaşlar,
-----------------------------Eee firma kaç kişiye maaş veriyo adam evinde oturuyo 20 tlye bile yazar ama düşünmüyor ki bu işten ekmek yiyenleri para kazananları.150 liraya yazılan koddan hayır geleceğini düşünen varsa onu da kutluyorum ayrıca.Adam 1500 tl alıyorsa onun daha sonraki desteğinide verir.