Western Digital Hdd Firmware Update Yapılışını Bilen Varmıdır?
-
arkadaşlar elimde 1tb wd hdd var. windows bunu 32 mb olarak görüyor. firmware sıkıntısı olabilir diye update yapayım dedim. uyabilecek update i buldum ama rom dosyası olarak çıktı zipten. updater tarzı bi programı olması lazım sanırım. daha önce bunun gibi bi iş yapmış olan varsa yardımcı olablirmi acaba?
-
haricimi dahilimi hocam ?
marka model seri vs. verebilir misin ?
-
kutuyla alınmıştı. disk şuan dışarda tabi. caviar green - wd10eads-11m2b1 de diskin modeli.
-
hocam firmwareden ziyade
WD'nin gelişmiş format aracı ile deneyebilir misiniz ?
http://support.wdc.com/product/download.asp?modelno=wd10eads&x=12&y=15
-
barış ben bu toolu indirdim denedim. bu da 32 mb görüyor hdd yi.
-
Kutulu şekilde nasıl görüyordu ?
-
kutuluda 32mb görüyodu. demin barışın verdiği linklerden birinden updater buldum onla firmware çakayım dedim. tam o esnada disk yöneticiside açıktı. o an 1tb gördü ama biçimlendiremedim. bende updatei yapsın die bıraktım. işlem bitti. kabloları çıkar res at falan yazıyodu yaptım, şuan kendi kutusunda hiç görmüyor, başka kutudada hala 32 mb :S anlayan beri gelsin.
-
disk parttan bi format atmayi denermisin orda kac mb gorecek bu sorunu onceden bende yasamistim flash bellekde sorunu bu sekilde cozmustum...
-
disk part derken? disk yönetimini kasdediyorsun sanırım. yok hacı ordan olmuyor. uğraşıyorum bakalım hala.
-
dostum cd'den çalışan bir sistem ile açıp bakma gibi bir şansın varmı ?
-
onuda deneriz hacı :) denicektimde üşendim ona.