Whatsapp Uçtan Uca Şifreleme
-
Bu adamlara güvenilmez müridler,
-
Telegram ( EFSANE ) varken whatsappta nedir ama işte atı alan üsküdarı geçmiş bakalım ilerleyen yıllar ne göstericek
-
Prometheus bunu yazdıLightsaber bunu yazdı
Acilmasaydi ben acacaktim, iyi oldu
Yalniz bana da guven vermiyor cunku whatsapp, facebook ve instagram'da gelecek AI calismalarina da kaynaklik edebilecek inanilmaz bi veri var, mark beyefendiler bunlardan birinden bile vazgecemez bence.
bana sorarsan içeriği kaliteli kategorize edebilecek yapay zeka henüz ortada olmadığı için göz boyama amaçlı yapıyorlar. yani hasta bi adamın güçlü görünüp zaten dövemeyeceği birine bak sana acıdım dövmüyom demesinden ibaret.
ben mümkün görmüyorum ciddi şekilde tüm whatsapp mesajlarının içeriğini işeyebileceklerini. ancak kelime cımbızlayıp bol yanlışlı iş yaparlar ki o da çok ciddi çok büyük enerji ve yatırım ister.
Citizenfour izlemediysen tavsiye ederim hocam gerçek yapımdır zaten konuyu açan arkadaş yazmış snowdenin uygulama olayını. orda NSA 'in saniyede 1 TB veriyi işlediğini söylüyor.
-
HoLyCat bunu yazdımkyb bunu yazdı
Whatsapp'ın tek eksiği görüntülü görüşme. Oda gelsin Viber, Line vs kimse kullnmaz.
En geç mayis ayında gelecek ;)
Kaynak?
-
DesertSun bunu yazdı
Karekod la dogrulama yapmazsanız konustugunuz kişiyle aranızda klasik yıllardır olan sifreleme kullanılır ve sifreniz biliniyorsa mesajlarınız man in the middle ile okunabilir eger karekod okutarak dogrular iseniz karsı tarafın keyini local sqlite a yazar ve o gondericiden gelen tüm mesajları o keye gore kriptolar cozer keza aynı sekil onunda sizin karekod unuzu okutması lazım bu threema yazılımında coook onceden olan bir özellikti :)
Hayır karekod okutmaya gerek yok. Çıkan herhangi bir uyarıda karekod okutun yoksa çalışmaz diye birşey yok. Karekod bence işin şovu.
-
Telegramda da var benzer bir özellik, WhatsApp'a gelmesi güzel olmuş, bu yöntemler ne kadar güvenlidir tartışılır, hoş telegram ne kadar güvenilir o da tartışılır, en nihayinde 2 uygulama da client-to-server çalışıyo, o yüzden yazdıklarınıza dikkat edin, gerçi kim ne yapsın konuşma kayıtlarınızı:D
-
oğlum ben anlamıyorum ki sizin bu kadar ne önemli konuşmanız var dinleseler nolacağdı yani gelsinler okusunlar benim konuşmaları dünya kurtarmıyorum operasyona gitmiyorum
okuyacak adam ulan bu çocuk bu çocuğuna bir yerine ayağını niye sokuyor ne alaka diye düşünür öyle lanet bir whatsappım var ben okumuyorum gelen mesajları :W
ps: bu kadar paranoya olmanın bir manası yok bence
-
EmQceR bunu yazdıPrometheus bunu yazdıLightsaber bunu yazdı
Acilmasaydi ben acacaktim, iyi oldu
Yalniz bana da guven vermiyor cunku whatsapp, facebook ve instagram'da gelecek AI calismalarina da kaynaklik edebilecek inanilmaz bi veri var, mark beyefendiler bunlardan birinden bile vazgecemez bence.
bana sorarsan içeriği kaliteli kategorize edebilecek yapay zeka henüz ortada olmadığı için göz boyama amaçlı yapıyorlar. yani hasta bi adamın güçlü görünüp zaten dövemeyeceği birine bak sana acıdım dövmüyom demesinden ibaret.
ben mümkün görmüyorum ciddi şekilde tüm whatsapp mesajlarının içeriğini işeyebileceklerini. ancak kelime cımbızlayıp bol yanlışlı iş yaparlar ki o da çok ciddi çok büyük enerji ve yatırım ister.
Citizenfour izlemediysen tavsiye ederim hocam gerçek yapımdır zaten konuyu açan arkadaş yazmış snowdenin uygulama olayını. orda NSA 'in saniyede 1 TB veriyi işlediğini söylüyor.
Film izlenmeli kesinlikle. Bu düşüncelere en net referans olacaktır.
Whatsapp değil adamlar bunların çok daha fazlasını işliyorlar. araştırırsanız, NSA ve CIA'da google tarzı bir arama motoru bulunduğunu ve tüm dünya genelindeki bütün ağ trafikleri içerisinde sorgu yapabildikleri bilinmekte. Ki zaten adamların elinde bütün hatlar. Sadece Google, deniz altından geçen bir çok fiber altyapının ihalesini almış olup kontrol yetkisine sahip. Kuzeyde Ruslar bu hatları deforme etmek amaçlı saldırdığında askeri kriz çıktı ABD ile aralarında.
Ayrıca adamların dünya genelinde pek çok ana hat çıkışlarında DARPA sunucuları mevcut ki Türkiye de bile bir çok bölgede mevcut.
Ama şöyle birşey var, bunları tabi ki de kalkıp FBI gibi alt sınıf kuruluşlara vermiyorlar. Danışıklı dövüş yapıyorlar. Herkese bu yetki verilirse işin boku çıkar. O yüzden de işte sözde Apple, Google gibi şirketler sözde polemik oluşturuyorlar. FBI alamaz yasal olarak ancak NSA ve CIA alır. Ulusal Güvenlik yasasının verdiği yetkiyle, en ufak bakkalından en kral şirketine kadar ülkede faaliyet gösteren herkes elindeki veriyi vermek zorunda ABD'de.
++Ayrıca Whatsapp alternatifi Threema var, ücretli ve isviçre lokasyon. bir süredir kullanıyorum. Güvende hissettiren bir uygulama. Ancak altyapısı benim olmayan benim kriptolamadığım hiçbir sisteme de güvenmiyorum ;)
++ Telegram ile ilgili de araştırma yaparsanız onun da bir çok açıklarının bulunduğunu görebilirsiniz. Uygulama ilk zamanlarında SSL bile kullanmıyordu. Şimdi nedir bilemem ancak onların sistemleri ile ilgili analiz yazıları mevcut internette.
cankol tarafından 07/Nis/16 13:54 tarihinde düzenlenmiştir -
millet uçmuş herkes devlet sırrı konuşuor amg
-
Şimdi konu yine dönüp dolaşıp aynı yere geliyor; kendi içinizde paradox yaşıyorsunuz.
Madem konuştuğun şeyler bu kadar özel, neden bu ortamı (internet) tercih ediyorsun ? Madem bu kadar özel değil, ne diye yazdığım herşeyi biliyorlar derdindesin (whatsapp, google vs.) ?
Adam sana ücretsiz hizmet veriyor, tabiki bunu ayakta tutmak için birşeyler yapacak.
Eğer bu uygulamayı bana sunan adam, benim verilerimle gidip hırsızlık, kaçakçılık, dolandırıcılık yapmıyorsa bu adamın bana sunduğu şey güvenilirdir. -Ki sanıyorum ki facebook, google gibi firmaların benim 1000 liramda gözleri yoktur.
Herkes sanki potansiyel seri katilmiş gibi, bilgilerim fbi' ın elinde, yok cia beni takip ediyor diye dert yanıyor. Napcan adam mı öldürcektin de şimdi verilerin gidince çekinir oldun ?
Önemli biri değilsen, en fazla iki saat önce bakındığın ayakkabı reklam olarak önüne gelir.
Adam s*çtığı tuvaletin lokasyonuna kadar yer bildirimi yapar, sonra gelir burda dert yanar. Endişelendiği bilgi de kankasına eniştesinin kaynına nasıl kaydığını anlattığı yazılar.
Burdaki olay, 3. kişilerin sizin datanızı görmemesi, -ki önemli olan da bu.