Win 7 'Yi Silmeden Görünmez Yapabilirmiyiz
-
Selam Tahribat müritleri : bilgisayarımda Win 7 yüklü aynı zamanda Ubuntu da yüklü
malum okullar açıldı çocuklar metin2 türü oyunları oynamamaları için sadece ubuntu çalışsa win 7 seçeneği hiç görülmese
ama gerektiginde kısa bir işlemle aktif hale gelse diye düşünüyorum acaba mümkünmü?
win7 deki bilgiler silinmemesi gerekiyor.
-
aklıma gelen ilk şey
boot menu içersindeki windows kısmında ki harddisk path'ini ubuntuyla degiştir.elemanlar Windows secselerde ubuntu gelir.İhtiyacın oldugu zaman tekrar eskisini ayarlarsın -
teşekkür ederim ama nasıl yapacam?
-
valla benim aklıma gelen 2. el 80 gb lık bir harddisk alıp ona ubuntu kurman Çocuklar varken O hardDiskin fişini takarsın gidince diğerininkini. Çok bir masraf olmaz kanımca 30-40 tl ye Max halledersin.
-
EWELANCHE bunu yazdı:
-----------------------------
valla benim aklıma gelen 2. el 80 gb lık bir harddisk alıp ona ubuntu kurman Çocuklar varken O hardDiskin fişini takarsın gidince diğerininkini. Çok bir masraf olmaz kanımca 30-40 tl ye Max halledersin.
-----------------------------aynen katılıyorum. farklı bir seçenek olarak, windows 7 de administrator bir cok şeyi kısıtlayabiliyor. ubuntu ile uğraşmana gerek kalmayabilir.
-
ubuntudada oynanir, yeterki azimli olsunlar.
(cocuklar wine yukleyin, oynayin : P)
-
Ubuntuda GRUB ayarları nasıl yapılır ona biraz bakın rahat rahat yaparsın :)
Hatta ubuntunun eski sürümünü kullanıyosan (grub 2.0 öncesi) 1 tane text dosyası editleyeceksin o kadar ;)
-
MBR'yi dağla.
-
ubuntunun boot manager gibi bi olayı varsa ordan kaldırabilirsin win 7i
-
Hocam boşa kasıyon, directx in ayarlarını boz, 3d Accelerationu kapat directplay dll dosyalarını sil battle.net eurobattle.net metin serverlarını hosts dan sil
ölesi çok daha kolay olur.
-
Teşekkürler Aklınızla var olun