Win Xp Onarmak (Acil)
-
arkadaşlar gerçekten benim için acil bi konu yoksa başlığa acil diye yazmazdım.
sistem sytem32/config klasöründen hata verip açılmıyo, güvenli kipi falanda denedim ama nafile başka bi hdd takıp sistem kurdum.Şu an yeni hdd den bağlıyım.
şimdi asıl hdd yi boot etmiyo sistem ben bu hdd deyken diğer sistemi nasıl onarırım bilen bilmeyen herkes yardım etsin lütfen.Format atmak istemiyorum..
sfc /scannow bu komutu verince dosya bütünlüğünü kontrol ediyo ama benim bunu diğer sistem üzerinde yapmam lazım
-
hoca tak eski hddyi tak xp cd sini windows onar
işletim sistemin xp dimi?
-
üstad öyle bi olduki kardeşlerim pcyi açmışlar sistem çalışırken herhalde fişi çektiler dosyalar silindi.Cd yi takıyorum önyükleme yapıyo önceki windows sürümlerini ararken donuyo sistem nasıl bi dosya silindiyse artık açamıyorum ya sinirlerimi bozdu
-
Milk-i_Beka bunu yazdı:
-----------------------------
üstad öyle bi olduki kardeşlerim pcyi açmışlar sistem çalışırken herhalde fişi çektiler dosyalar silindi.Cd yi takıyorum önyükleme yapıyo önceki windows sürümlerini ararken donuyo sistem nasıl bi dosya silindiyse artık açamıyorum ya sinirlerimi bozdu
-----------------------------eğer donuyosa ya cd bozuktur ya hdd de yer yoktur ya da badsector diye düşünüyorum :\
gecmiş olsun hoca aklıma gelenleri söyledim
-
eyvallah
sorun system32/config/system dosyasında ama nasıl halledicemi bilmiyorum
-
Milk-i_Beka bunu yazdı:
-----------------------------eyvallah
sorun system32/config/system dosyasında ama nasıl halledicemi bilmiyorum
-----------------------------
başka cdrom kurulum cdsi dene windows klasörünü silmeyi dene yahut yedek alıp format çek
-
Mevcut Kullandığın Sistemdeki Windows içindeki System Klasöründeki Dosyalarını, Bozuk olana Kopyala. Ve Açmayı Dene. Siystem Boot etmiyo ise durumu bildir onada bir çare getirelim elimizden geldiğince.
-
dai bad sektör oluştuysa onarmakta işe yaramaz formatta yaramaz gerçi. umarım bad sektör deildir. çalışan diskten boot edip diğer diski harici olarak kasaya takıp dosyaları kurtarmaya bak eğer halledemezsen çalışmayan hddyi kasaya takıp live xp cdsiyle dosyaları kurtarabilirsin live xp bulamazsan upload ederim. bad sector taramasıda yaparsın.
-
CD den çalışan live cd diye tabir edilen linux çek Pardus falan olabilir... cd boot ile başlat bilgisayarı, ardından dosyalarının yedeklerini alıp format at
-
çalışan windowsun system dosyalarını diğerine kopyalayamadım çünkü izin vermiyo windows dosya kullanılıyo diyo işlemi sonlandırsam bu sefer kopyalayamadan sistem kitlicek falan..
cevap veren arkadaşlara teşekkürler yedekleri alıp format attım yapacak bişey yok
-
hoca meraktan soruyorum acaba cd sağlam mıydı genel de o sorun ya cd ya da cdrom da oluyo geçen sene lise stajında günde 5-6 pc ye format atıyodum