Win11 Otomatik Onarım Döngüsü
-
Win11 otomatik onarım döngüsüne girdi internetten araştırdım tavsiyeleri uygulamaya çalışıyorum ama komutları yazarken açılıp kapanıyor. Rufus ile USB oluşturdum oradan başlatırkende kapanıp açılıyor yada donuyor ne yapsam çözemedim bilenlerden imdat istemeye geldim
-
hocam sorun donanımsal gibi görünüyor. rufustan hazırladığın usbden başlarken bile yeniden başlaması biraz sıkıntılı bi durum. öncelikle biosa gir ve bekle, bekleyince kapanacak mı veya donacak mı. kapanıyorsa sorun büyük. kapanmıyorsa rufus ile live linux winpe vs bi os başlatıp deneyebilirsin.
-
Onarmasını için ne kadar bekledin ? Belkide sistemin yüklü olduğu depolama sürücüsü bozulmuş olabilir. Kapanıp açılma derken ? anlamadım. USB den yükleme yaparken bir anda reset mi atıyor? bunu her seferinde yapıyorsa bir ya da birden fazla donanımla alakalı olabilr. Isınma var mı ? Fan çalışıyor mu ?
HDD, SDD, Ram, GPU, masaüstüyse PSU, laptop ise adaptör, Isınma problemi, fan problemi, sıvı teması vs vs. bakılması gerek.
Yazdıklarımdan anladığım sürekli durduk yere reset atıyorsa durduk şu aşamada deneyerek kontrol edebileceğin şeylerden biri linux bir dağıtım ile live olarak açabiliyor musun diye bakabilirsin.Bu adımları yaparken bilgisayara bağlı hiç bir aygıt olmasın.
-
Az önce USB den başlattım temiz kurulum seçtim birkaç şey yüklemeye hazırlanıyor diye yazan ilk ekranda takılı kaldı yaklaşık 20 dk aynı ekranda kapanmadan bekliyor
chirkin01 tarafından 07/Nis/26 20:21 tarihinde düzenlenmiştir -
chirkin01 bunu yazdı
Az önce USB den başlattım temiz kurulum seçtim birkaç şey yüklemeye hazırlanıyor diye yazan ilk ekranda takılı kaldı yaklaşık 20 dk aynı ekranda kapanmadan bekliyor
Kapanma yoksa yükleme anında sorun yaşıyorsan büyük ihtimal HDD ya da SSD sorunudur.
Yinede yazdıklarından emin olamadığım için USB iso medyası güvenilir bir kaynaktan mı ? Temizse, varsa başka bir depolama ünitesine yükleme yapabiliyorsan deneme olarak oraya yüklemeyi deneyebilirsin. Yoksa başka bir HDD SDD ile denemen gerek sorunu tespit için.
-
hypnot1c bunu yazdıchirkin01 bunu yazdı
Kapanma yoksa yükleme anında sorun yaşıyorsan büyük ihtimal HDD ya da SSD sorunudur.
Yinede yazdıklarından emin olamadığım için USB iso medyası güvenilir bir kaynaktan mı ? Temizse, varsa başka bir depolama ünitesine yükleme yapabiliyorsan deneme olarak oraya yüklemeyi deneyebilirsin. Yoksa başka bir HDD SDD ile denemen gerek sorunu tespit için.
ISO dosyası windowsun sitesinden
Ayrıca Windows bazen açılıyor sonra fazla durmadan kapanıyor
chirkin01 tarafından 07/Nis/26 20:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Hiren bot ile açmayı denedim açmadı sorun ram yada PSU mudur nasıl anlarım
-
Masaüstü olduğunu farz ediyorum. Normalde çalıştığına emin olduğun başka bir ram ya da PSU ile denersin sorunu var mı yok diye. Fiziksel bir olay.
Ram için şöyle yapabilirsin 2 tane ram varsa 1 tanesiniyle farklı slotları takmayı deneyebilirsin. Cross-check yapabilirsin.
PSU için yapabilecek tek şey kabloları kontrol edip socketlerin yerine oturduğuna emin olmak. Çalışan bir taneyle deneyip sorun tekrar gözlemleniyor mu gözlemlenmiyor mu diye kontrol et. Gözlemlenmiyorsa sorun PSU dur hala sorun görülüyorsa diğer başka donanımları kontrol etmen gerekir.
Bu işlemleri denerken sistemi çalıştıracak minumum donanımla çalıştırmayı dene. Geçici olarak kasa fanlarını çıkar. ethernet ve usb portlarını çıkar. Fare klavye başka portlarda olsun. Çalışan PSU ve Ram denedin sorun devam ediyorsa işlemciye bakılır. Hala devam ediyorsa sorun anakart denir.
Kesik kesik bilgi verdiğin için çözüm adımlarını atlıyor olabilirsin. Hiren boot açmadı demişsin. Açmadı derken; Bilgisayar hiç mi açılmadı ? siyah ekran mı ? Hiren boot u boot ederken mi açılmadı ? hiren boot u seçtikten sonra yüklenirken mi açılmadı ? Yoksa hireboot u boot mu edemedi ? seçtikten sonra elektrik kesilir gibi mi kapandı ?
Önceden yazmıştım ısı sorunu var mı ? belki ısıdan kapanıyor.
-
hypnot1c bunu yazdı
Masaüstü olduğunu farz ediyorum. Normalde çalıştığına emin olduğun başka bir ram ya da PSU ile denersin sorunu var mı yok diye. Fiziksel bir olay.
Ram için şöyle yapabilirsin 2 tane ram varsa 1 tanesiniyle farklı slotları takmayı deneyebilirsin. Cross-check yapabilirsin.
PSU için yapabilecek tek şey kabloları kontrol edip socketlerin yerine oturduğuna emin olmak. Çalışan bir taneyle deneyip sorun tekrar gözlemleniyor mu gözlemlenmiyor mu diye kontrol et. Gözlemlenmiyorsa sorun PSU dur hala sorun görülüyorsa diğer başka donanımları kontrol etmen gerekir.
Bu işlemleri denerken sistemi çalıştıracak minumum donanımla çalıştırmayı dene. Geçici olarak kasa fanlarını çıkar. ethernet ve usb portlarını çıkar. Fare klavye başka portlarda olsun. Çalışan PSU ve Ram denedin sorun devam ediyorsa işlemciye bakılır. Hala devam ediyorsa sorun anakart denir.
Kesik kesik bilgi verdiğin için çözüm adımlarını atlıyor olabilirsin. Hiren boot açmadı demişsin. Açmadı derken; Bilgisayar hiç mi açılmadı ? siyah ekran mı ? Hiren boot u boot ederken mi açılmadı ? hiren boot u seçtikten sonra yüklenirken mi açılmadı ? Yoksa hireboot u boot mu edemedi ? seçtikten sonra elektrik kesilir gibi mi kapandı ?
Önceden yazmıştım ısı sorunu var mı ? belki ısıdan kapanıyor.
Şuan dediklerine bakamadam da yarın bakacağım hiren ile alakalı ise aşağıda loading yazan çubuk dolduktan sonra restart atıyor ve yeniden başlıyor kasadan kapatıp açmışım gibi
-
Bazen TPM (Güvenilir Platform Modülü) kapat işe yarıyor mala bağlıyor cihazlar.
-
eğer işyeri yada gücelleme güvenlik endişeniz yoksa benzeri sbepler dahil
Ben 10 yıldır güncelleme yapmıyorum sistemlerde hiçbir zaman önermem
Kapalı tutun kendi güvenliğinizi kendiniz sağlayın
Birtane windows aracı vardı sanırım güncellemeleri kapatmak yerine 5 gün geciktiriyordu genelde 5 gün çok iyi bir süre hatalı güncellemeleri geri almak için
ama hatalı güncellemeyi alan her cihaz için geçmiş olsun 3-4 saat sürüyor geri almaları