Windows 255 Den Uzun Dosya İsimleri
-
underzero bunu yazdı
Kopyalarken, tasirken cok fazla sorun, sikinti yasatiyor.
Bu sorunu cözebilen var mi? Varsa yöntem, program önerebilir mi?
İki gündür kullanıcılara anlatamadığım durum. Yeni bilgisayar veriyorum adamlara, dolayısıyla dosyalarını yedekledik, klasörleri iç içe kaydediyorlar sonra iç içe olan 10. klasör içindeki excel dosyam neden açılmadı diye isyan ediyorlar :)
3. parti yazılımlar buldum ama gereksiz olduğunu düşümüyorum, denemedim. Ya dosya ismini kısaltıyorum yada iç içe olan klasör sayısını azaltıyorum.
-
total commander ile kopyalayabilirsiniz.
-
KaptaN bunu yazdı
neden o kadar uzun isimler oluşuyor ki acaba ?
kesin muhasebe / finans / ik dept'dan biridir.
-
under amca ben de bu konudan epey müzdarip olduğum için dataları alırken unstoppable copier ile kopyalıyorum. şimdiye kadar dosya açarken dizin çok uzun hacı açamıyom falan demedi .
-
Benzeri bir durum ile geçenlerde karşılaştım yaziyim bari hazır konusu açılmıs. Adam ağda paylaşım açmış klasörception tadında her birinin adı hikaye uzunluğunda falan son raddede patlamış tabi. Vayvay a düşüp aradı niye böyle falan filan. Bak dedim eğer hikaye yazma merakın varsa aç word e yaz bastıralım çocuklar okur para falan kasarsın ama burda yapma buişi... asdfasd. Paylaşıma taaa kök klasörden açıtğı için son klasöre gidince destan oluyordu. Kaldırdım önce paylaşımı sonra son klasöre gittim direk onu paylaştım url kısaldı ordan yırrtık.
yukardaki gibi idi ben aşağıdaki gibi yaptım.
-
Hicam bende geçen böyle bir problem yaşadim teracopy isimi gordu oneririm
-
Reskam bunu yazdı
tam ben yazıcaktım sen yazmıssın. her derde deva bu program tavsiye ederim.
-
HanDSomE bunu yazdıReskam bunu yazdı
tam ben yazıcaktım sen yazmıssın. her derde deva bu program tavsiye ederim.
sadece bana mı denk geliyor bilmiyorum ama program windows un kendi kopyalama uygulamasına zarar veriyor silince de hepten cortluyor. Eskiden olmazsa olmazımdı teracopy
-
KaptaN bunu yazdı
neden o kadar uzun isimler oluşuyor ki acaba ?
F:\Users\MuratLaptop\Desktop\XXXXXX\Firmalar\XXXXXXX\2018\01.343.TKL\YapılanCizimler\MekanikIzgara\Sablon-TekParcaGovde\Genel Bilgiler
X firmaya 2018'de yaptığımız bir işin çizimlerinden bir makinanın hesaplarının olduğu klasör 135 karakter tutuyor bu halde bile. Daha detaylı bir dosya sistemi tutunca uzayabiliyor işte :)
-
böylesi karmaşayı engellemek için bi file storage mi ne değişik iism de birşey vardı güzel bir sistem neydi onun adı yav