Windows 7 Ve Linux Wireless Sinyal Performansı
-
outmost bunu yazdı
Kernel headerlarını yükle düzelir.
apt-get update
apt-get install linux-headers-$(uname -r)
hocam kali internete hemen hemen bağlanmıyor gibi bir şey, bunları önce windows'ta indirip sonra desktop'tan açıp kullanacağım nereden indirebilirim?
bir de bu compat'ı kurmasam sadece realtek sürücüsünü kursam olmaz mı? sürücüsü zaten varken compat ne işe yarıyor?
Fatih tarafından 17/Eyl/13 18:43 tarihinde düzenlenmiştir -
bağlantıyı hallettim. önce distroyu mu güncellemeli yoksa headerleri mi?
-
outmost bunu yazdı
Kernel headerlarını yükle düzelir.
apt-get update
apt-get install linux-headers-$(uname -r)
hocam bir de wpa supplicantlı bir şey vermişsin bunların ikisi de aynı işi mi yapıyor?
-
komple her seyi guncelledim aldigim hata:
root@kali:~/Desktop/compat-wireless-3.6.8-1# make
make -C /lib/modules/3.7-trunk-686-pae/build M=/root/Desktop/compat-wireless-3.6.8-1 modules
make: *** /lib/modules/3.7-trunk-686-pae/build: No such file or directory. Stop.
make: *** [modules] Error 2 -
Fatih bunu yazdı
make -C /lib/modules/3.7-trunk-686-pae/build M=/root/Desktop/compat-wireless-3.6.8-1 modules
make: *** /lib/modules/3.7-trunk-686-pae/build: No such file or directory. Stop.
make: *** [modules] Error 2Hacı halen kernel headerlarını yüklememişsin. Komutun çıktısı ne diyor? Komut çalışmıyorsa Kali'nin repo adreslerini elden geçiricez.
http://docs.kali.org/general-use/kali-linux-sources-list-repositories
1)apt-get update && apt-get upgrade && apt-get dist-upgrade (Distro'yu güncelliyoruz.)
2) apt-get update && apt-get install -y linux-headers-$(uname -r) (Kernel headerlarını yüklüyoruz. linux-headers-3.7-trunk-686-pae)
compat-wireless'ı ülke kodları için kurucaz. Normalde compat-wireless'ı bizim aletin sürücüsünü içeriyor. Sonra alfa.com.tw'nin rtl8187l sürücüsünü (sourceforge'daki) kurucaz.
www.aircrack-ng.org/doku.php?id=RTL8187
ZINDIK tarafından 19/Eyl/13 08:43 tarihinde düzenlenmiştir -
outmost bunu yazdıFatih bunu yazdı
make: *** [modules] Error 2Hacı halen kernel headerlarını yüklememişsin. Komutun çıktısı ne diyor? Komut çalışmıyorsa Kali'nin repo adreslerini elden geçiricez.
http://docs.kali.org/general-use/kali-linux-sources-list-repositories
1)apt-get update && apt-get upgrade && apt-get dist-upgrade (Distro'yu güncelliyoruz.)
2) apt-get update && apt-get install -y linux-headers-$(uname -r) (Kernel headerlarını yüklüyoruz. linux-headers-3.7-trunk-686-pae)
compat-wireless'ı ülke kodları için kurucaz. Normalde compat-wireless'ı bizim aletin sürücüsünü içeriyor. Sonra alfa.com.tw'nin rtl8187l sürücüsünü (sourceforge'daki) kurucaz.
hepsini kurdum hocam kurmadığım bir şey kalmadı.
apt-get update dedim
sonra distroyu güncelledim: apt-get upgrade && apt-get dist-upgrade
şununla header'i güncelledim: apt-get install linux-headers-$(uname -r)
sonra make dedim ve hata aldım.
hocam bunlarda kernel farkı varmış 2 küsür ve 3 küsür olarak onlarla alakalı bir şey olabilir mi? bir de her seferinde sürücüsü linux driveri üzerinde bunları yüklemek yavaş oluyor yukarıdaki kodların yüklediği şeyleri indirebileceğimiz bir yer var mı? Şayet yoksa Linux bu indirdiklerini nereye atıyor?
-
kaliden kaynaklanıyormuş. ubuntuda ve backtrack r3^te aynı hataları vermedi ama başka hatalar verdi. mint deneyeceğim.
-
taze taze son hatalar, yüklemediğim bir şey kalmadı hala hata hala hala
[2]aaa compat-wireless-3.6.8-1 # sudo make
Fatih tarafından 21/Eyl/13 15:10 tarihinde düzenlenmiştir
make -C /lib/modules/3.8.0-30-generic/build M=/home/aaa/compat-wireless-3.6.8-1 modules
make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-headers-3.8.0-30-generic'
CC [M] /home/aaa/compat-wireless-3.6.8-1/drivers/bcma/main.o
In file included from /home/aaa/compat-wireless-3.6.8-1/include/linux/bcma/bcma.h:8:0,
from /home/aaa/compat-wireless-3.6.8-1/drivers/bcma/bcma_private.h:8,
from /home/aaa/compat-wireless-3.6.8-1/drivers/bcma/main.c:8:
/home/aaa/compat-wireless-3.6.8-1/include/linux/bcma/bcma_driver_pci.h:217:23: error: expected ‘=’, ‘,’, ‘;’, ‘asm’ or ‘__attribute__’ before ‘bcma_core_pci_init’
In file included from /home/aaa/compat-wireless-3.6.8-1/include/linux/bcma/bcma.h:10:0,
from /home/aaa/compat-wireless-3.6.8-1/drivers/bcma/bcma_private.h:8,
from /home/aaa/compat-wireless-3.6.8-1/drivers/bcma/main.c:8:
/home/aaa/compat-wireless-3.6.8-1/include/linux/bcma/bcma_driver_gmac_cmn.h:95:23: error: expected ‘=’, ‘,’, ‘;’, ‘asm’ or ‘__attribute__’ before ‘bcma_core_gmac_cmn_init’
In file included from /home/aaa/compat-wireless-3.6.8-1/drivers/bcma/main.c:8:0:
/home/aaa/compat-wireless-3.6.8-1/drivers/bcma/bcma_private.h:25:15: error: expected ‘=’, ‘,’, ‘;’, ‘asm’ or ‘__attribute__’ before ‘bcma_bus_register’
/home/aaa/compat-wireless-3.6.8-1/drivers/bcma/main.c:153:15: error: expected ‘=’, ‘,’, ‘;’, ‘asm’ or ‘__attribute__’ before ‘bcma_bus_register’
/home/aaa/compat-wireless-3.6.8-1/drivers/bcma/main.c:17:21: warning: ‘bcma_bus_next_num’ defined but not used [-Wunused-variable]
/home/aaa/compat-wireless-3.6.8-1/drivers/bcma/main.c:93:12: warning: ‘bcma_register_cores’ defined but not used [-Wunused-function]
make[3]: *** [/home/aaa/compat-wireless-3.6.8-1/drivers/bcma/main.o] Error 1
make[2]: *** [/home/aaa/compat-wireless-3.6.8-1/drivers/bcma] Error 2
make[1]: *** [_module_/home/aaa/compat-wireless-3.6.8-1] Error 2
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-3.8.0-30-generic'
make: *** [modules] Error 2 -
Deneme, yanılma, araştırmayla çözüyon valla ne güzel hacı. Konu bazen gözden kaçıyor, sormak istediğin şeyler olursa pm/mail salla.
-
outmost bunu yazdı
Deneme, yanılma, araştırmayla çözüyon valla ne güzel hacı. Konu bazen gözden kaçıyor, sormak istediğin şeyler olursa pm/mail salla.
yok hocam çözemiyorum aşağıda takıldım, header yüklü olmasına rağmen olmuyor :), başlamadan bıktım linuxtan: D
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-3.8.0-30-generic'