Windows 7‘Yi Nasıl Kurubilirim!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek

Başlık saçma oldu da neyse

elimdeki pc eski ama şuanda faal durumda yeniden Windows 7 kurmak istiyorum anakartı bu

sorun şu : pc yi boot ediyorum dvd den karşıma bu ekran geliyor

"y" tuşuna basıyorum öylece bekliyor "n" tuşuna basıyorum var olan windows u açıyor "F12" hiç niçey yapmyor öylece bekliyor

böyle bir sorunun çözümü için ne yapabiliriz? önerinisi daha önce tecrübesi  olanlar varsa paylaşabilirler mi?

sorun için daha neler yaptım onları da belirteyim:

dvd rw de sorun vardır diye yazılımını güncelledim sorunu çözmedi sonra temizledim tozunu felan o da sorunu çözmedi

not= dvd rw ile calışan xp cd'sini boot ettim çalışıyor ama dvd yi boot etmiyor. bende notebookta kullandığım harici usb dvd rom u kullandım yine sorunu çözmedi.

anakartın bios unu güncelledim sorunu çözmedi. bios u tamamen sıfırladım (pilini çıkarttım) sonra tekrar boot ettim yine aynı sorun devam ediyor

forumda ve nette bir dünya araştırma yaptım 

buradaki gibi usb den boot ettim yine o boot ekranı geliyor ilerlemiyor

Elimde olan 7-8 tane win7-win8 dvdsini denedim sorunu çözmedi. ki bunlar çalışıyorlar.

ayrıca bu anakartta boot la ilgili özel durum varmış daha öncesinde bunun cözümü için buradaki yöntemle dvd hazırladım

2 gündür kafa patlattım ama sorun hala devam ediyor. Çözüm Önerilerinizi Bekliyorum

İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek

edit: daha başka şey yapıpta sonra aklıma gelen olursa burada paylaşırım

İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

DEL tuşuna basıp bios'un BOOT bölümünden en tepeye DVDROM'u yerleştirceksin hacı abi

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

DEL tuşuna basıp bios'un BOOT bölümünden en tepeye DVDROM'u yerleştirceksin hacı abi

hocam onu söylemeyi unutmuşum onu da yaptım, ayrıca direk "f10" yada "f11" hangisiyse bu tuşlara basarak hızlı boot menüsünden boot ettim yine aynı sorun devam ediyor

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek

güncel

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    Homo
    haci abi sen de dusunmussundur gene de yazayim. dvdrimun calistigindan emin misin. kablolarini kontrol ettin mi. baska win7 cdsiyle denedinmi hangi programla yazdin cdyi.hangi secenekle yazdirdin. bi de benim direk link konumdan cdden calisan win7 var onu dene usb ile o aciliyosa is kolay YekteranBaymedir tarafından 17/Tem/14 10:57 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reskam
    Reskam's avatar
    Erkek

hocam hdd yi çıkart rest at bios ekranını geçiçekmi bak eğer geçerse hdd yi başka pcye bağla hdd yi sil sorunun çözülecek 

Memento Mori
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek
    Reskam bunu yazdı

hocam hdd yi çıkart rest at bios ekranını geçiçekmi bak eğer geçerse hdd yi başka pcye bağla hdd yi sil sorunun çözülecek 

hocam hdd takılı  olmasa bile boot olarak başlaması gerekiyor bunun bizzat şahidiyim, dediğini denemek isterim ama ya geri format atamazsam elimizde var olandanda olmayalım. ama başka bi hdd takıp deneyeyim

Daft bunu yazdı
    haci abi sen de dusunmussundur gene de yazayim. dvdrimun calistigindan emin misin. kablolarini kontrol ettin mi. baska win7 cdsiyle denedinmi hangi programla yazdin cdyi.hangi secenekle yazdirdin. bi de benim direk link konumdan cdden calisan win7 var onu dene usb ile o aciliyosa is kolay

evet düşünmüştüm garanti olsun diye yukarıda belirttiğim gibi çalıştığından emin olduğum usb dvd rom kullandım sonuç yine aynı. ayrıca kasada takılı olan dvd rw de çalışan XP CD'si denedim onu çalıştırıyor, normal XP CDsini boot ediyor yani benim kasada takılı olan dvd rw'nin DVD okumasında sorun var ama usb dvd rom da sorun yok da yine çalışmıyor boot etmiyor anlamış değilim

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek

http://www.tahribat.com/Forum-Nt6-Hdd-Yukleyici-V2-8-4-Install-Hdd-Den-Format-Atilabilir-Windows-Se7en-Programi-127039

bu konudaki işlemleri yapan, tecrübesi olan birisi varsa nasıl yapıldığına tam olarak paylaşabilir mi. eğer bu şekilde olursa diğeri ile uğraşmıyacağım uğraş uğraş gına geldi

eyuperol tarafından 17/Tem/14 12:21 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    Homo

hacı dediğimi denedin mi

windows 7 cd den çalışan versiyonu açılıyor mu bak demiştim

http://www.tahribat.com/Forum-Program-Direk-Linkten-Office-Windowslar-194376/

Win7 CD'den Açılan 32 bit Türkçe

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Eski anakartların birçoğu Windows 7 DVD'sinin boot bölümünü kabul etmiyor. Önerilen yöntemler şöyle:

1) BIOS'u güncelleyiniz, büyük ihtimalle çözülecektir.

2) Windows 7 DVD'sine Windows Vista Boot bölümünü kopyalayınız.

Olaylara karışmayın!
Toplam Hit: 2053 Toplam Mesaj: 14